Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Fašiangové šišky
[ recept č. 3524 zo dňa 9.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600g hrubej múky, 60g palmarinu, 60g cukru, 2 žltky, 1 droždie, 2 PL rumu, soľ, citr.kôra,mlieko podľa potreby
POSTUP PRÍPRAVY
Vymiesime cesto ako na buchty(môže byť aj trošku redšie), necháme vykysnúť.Potom rozvaľkáme na tenší plát. Na polovicu porozkladáme lekvár, preložíme druhou polovicou a popritláčame pomedzi lekvár.Povykrajujeme s pohárom alebo vykrajovátkom. Necháme prikryté podkysnúť a pečieme v horúcom oleji.Po upečení posypeme práš.cukrom. Ja ich robím prázdne a navrch dávam vyšľahanú penu z bielkov a džemu podľa chuti.Je to niekoľko rokov starý recept od mojej starkej, ktorá dakedy slúžila u pánov.Lucka prajem dobrú chuť a zdar. |
Petra M. (p3tra11) ID 251112 (11.2.2013, 19:37) |
hmmm, prave sa chystam robit tieto sisky, mozete mi prosim napisat, ako slahate tie bielka? nejako nad parou? alebo len tak?? vdaka za odpoved... a este jedno: robite osobitne aj kvasok?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tereza K. (therasky) ID 58449 (20.1.2009, 13:43) |
javascript m(' '  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tereza K. (therasky) ID 58449 (20.1.2009, 13:30) |
javascript javascript m(' ' m(' '  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tereza K. (therasky) ID 58449 (20.1.2009, 13:30) |
javascript javascript m(' ' m(' '  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |