Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)
Medovníčky - mäkké hneď po upečení
[ recept č. 35392 zo dňa 12.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hladkej múky T650,160 g práškového cukru, 160 medu /5 lyžíc/, 120 g masla alebo hery, 2 vajcia, 2 lyžičky sody bikarbony, zmes korenia na pernicky /1 - 2 lyžice podľa chuti/
POSTUP PRÍPRAVY
Každý rok skúšam nový recept na medovníky, neviem kde som robila chybu,ale stále boli tvrde, aj ked dlhšie postáli. Spolužiačka mi vlani dala recept na zaručene mäkké medovníčky pričom zdôraznila, že dôležitá je múka s podnázvom T650 aj ked z komentárov maminiek som sa dozvedela, že použiť sa môže akákoľvek chlebová alebo hladká múka, no ja sa pridržam original receptu.. Makké su hned po upečení, nie je potrebné ich nechať odmäkknúť.
Medovníčky sú naozaj super a mojej dcérke veľmi chutia, takže ich musím piecť minimálne dvakrát :)
Postup je nasledovný: Suroviny všetky zmiešať a dať na 12 - 24 hodin do chladničky. Potom vyvaľkať na hrubku priblizne 3-5 mm a povykrajovať ľubovoľné tvary. Poukladat na plech /používam papier na pečenie alebo plech potrite Cerou/, dalej od seba, pretože pri pečení zväčšia svoj objem a môžu sa navzájom zlepiť. Piecť v stredne vyhriatej rure nie dlho /na cca 180 stupňoch/, potom sa príliš vysušia a budú tvrdé. Ešte horúce potrieť rozšľahaným vajíčkom. Vyskúšajte a budete milo prekvapené tak ako ja. Ak medovníčky v dohľadnej dobe nemienite spapať, odporúčam ich uložiť do uzátvaracej nádoby a pridať k nim rozpolené jabĺčko, nestvrdnú ani nezvlhnú.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Potrebné igredencie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Andrea S. (andrejka133) ID 174841 (10.12.2017, 18:44) |
Dobrý den, koľko Vám ich asi vyšlo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | mira g. (mirusinocka) ID 144426, mimibazar.sk/mirusinocka (21.12.2012, 20:10) |
prosim vas robim vase medovnicky prave som zamiesila len sa mi zda ze je cesto take lepkave ma take byt?este som medovnicky nerobila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (22.12.2012, 8:09) |
bohužiaľ váš komentár som si prečítala len teraz, dúfam že ked cesto postálo v chladničke tak sa vydaria, do budúcna prisypte trošinku múky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jaroslava Š. (SlavkaS.) ID 97974 (19.12.2011, 22:07) |
Už druhé Vianoce robím medovníčky podľa Vášho receptu, sú ozaj výborné. Zajtra idem robiť druhú dávku. Ďakujem za recept a ostanem pri ňom aj ďalšie vianočné sviatky, lebo sa mi osvedčil zo všetkých medovníčkových receptov najviac.Prajem príjemné a veselé sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (20.12.2011, 7:30) |
Jejda, ďakujem pekne za komentár a dôveru k "mojmu" receptu. Teší ma, že sa vám osvedčil a že ste spokojná napriek tomu, že receptov na medovníčky je tu neúrekom . Aj ja vám prajme krásne a veselé vianočné sviatky a nech sa perníčky opäť vydaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Bronislava D. (Bronad) ID 22418 (19.12.2011, 11:28) |
Naozaj výborný recept! Fakt sú mäkké a veľmi chutné! Aj ja musím dorábať - chodia mi na ne do špajzy nielen deti ale muž! Ďakujem za skvelý recept! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (19.12.2011, 12:04) |
Ja dakujem za komentarik, som rada, ze sa vydarili a hlavne vam všetkým chutia. Prajeme krasne vianočné sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (NandaJaja) ID 60500 (31.12.2010, 1:04) |
No konečne naozaj mäkké medovníčky. Ja som na ne už pred rokmi zanevrela, pretože som mala plno zaručených receptov a vždy boli dobré akurát tak na stromček. Super, deti aj neter sa vyzabávaii vykrajovaním a prvú dávku krátko po dopečení zjedli, takže som musela dorobiť, aby som zistila, či budú mäkké aj ďalšie dni - a vyšlo to!!! ĎAKUJEM! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (31.12.2010, 9:18) |
Jani, som rada, že ste sa ozvala a že sa medovnicky vydarili a chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (medd) ID 96626 (18.12.2010, 18:44) |
ja mam na vas otazocku, niekde som citala ze heru med a cukor roztopime a potom pridame ostatne suroviny a vymiesime . ako je to pri tomto ceste treba to tak alebo staci zmeknuta hera?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (12.12.2010, 22:14) |
Vajíčkom potierať už upečené ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (12.12.2010, 21:27) |
kazde medovnicky su po upeceni hned mekke..len ci potom nestvrdnu?ako beton..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (13.12.2010, 10:40) |
no ja som dokazala upiect aj take,ktore po upeceni makke nebli |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra D. (sashenka) ID 5702, mimibazar.sk/sashenka (12.12.2010, 21:38) |
ja mam tiez tento recept, len z kila muky a navyse obycajnej hladkej a su makke. samozrejme, ze stvrdnu - ak ich clovek niekde zabudne odokryte na tacke zo dva tyzdne ale bezne uschovane v doze vydrzia makke aj mesiac.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marcela z. (kubelesko) ID 112862 (12.12.2010, 15:24) |
hladká múka T650 je tkz.chlebová múka.Ja ju bežne kupujem v Kauflande aj v Tecsu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (12.12.2010, 15:55) |
ano je to klasicka tmavsia muka aka sa pouziva/la na pecenie chlebika. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva S. (skovka) ID 38880 (13.12.2010, 11:49) |
aj v bille aj v pottraviach v bez mena.. zozenies ju kdekolvek  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (14.12.2010, 13:15) |
no ja som hladala vylucne muku s podnazvom T650 a tu je problem zohnat aspon u nas v Detve, je na kazdom aky druh muky si na pecenie medovnikov zvoli. ja som chcela dodrzat origos recept. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Simona D. (Simi012) ID 20390 (12.12.2010, 15:22) |
Zdenka a na akom stupni si ich piekla? lebo aj my sme mavali vzdy tvrde tie medovniky, tak chcem vyskusat tvoj recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (12.12.2010, 15:43) |
okolo 180 stupnov. Potom sa ozvi, ci sa vydarili. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |