. .. .. .. .. .. .
. .

Medovníčky - mäkké hneď po upečení - RECEPT 35392

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 112640 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)


Medovníčky - mäkké hneď po upečení


[ recept č. 35392 zo dňa  ]


Medovníčky - mäkké hneď po upečení


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky T650,160 g práškového cukru, 160 medu /5 lyžíc/, 120 g masla alebo hery, 2 vajcia, 2 lyžičky sody bikarbony, zmes korenia na pernicky /1 - 2 lyžice podľa chuti/

POSTUP PRÍPRAVY

Každý rok skúšam nový recept na medovníky, neviem kde som robila chybu,ale stále boli tvrde, aj ked dlhšie postáli. Spolužiačka mi vlani dala recept na zaručene mäkké medovníčky pričom zdôraznila, že dôležitá je múka s podnázvom T650 aj ked z komentárov maminiek som sa dozvedela, že použiť sa môže akákoľvek chlebová alebo hladká múka, no ja sa pridržam original receptu.. Makké su hned po upečení, nie je potrebné ich nechať odmäkknúť.

Medovníčky sú naozaj super a mojej dcérke veľmi chutia, takže ich musím piecť minimálne dvakrát :)

Postup je nasledovný: Suroviny všetky zmiešať a dať na 12 - 24 hodin do chladničky. Potom vyvaľkať na hrubku priblizne 3-5 mm a povykrajovať ľubovoľné tvary. Poukladat na plech /používam papier na pečenie alebo plech potrite Cerou/, dalej od seba, pretože pri pečení zväčšia svoj objem a môžu sa navzájom zlepiť. Piecť v stredne vyhriatej rure nie dlho /na cca 180 stupňoch/, potom sa príliš vysušia a budú tvrdé. Ešte horúce potrieť rozšľahaným vajíčkom. Vyskúšajte a budete milo prekvapené tak ako ja. Ak medovníčky v dohľadnej dobe nemienite spapať, odporúčam ich uložiť do uzátvaracej nádoby a pridať k nim rozpolené jabĺčko, nestvrdnú ani nezvlhnú.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné igredencie.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Grilážové rezy :-) | Medovníčky - mäkké hneď po upečení | Šuhajdy :-) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea S. (andrejka133) ID 174841 (10.12.2017, 18:44)
Dobrý den, koľko Vám ich asi vyšlo? (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra Š. (tatrankamoja) ID 24083 (18.12.2016, 14:34)
...
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina j. (mateta333) ID 272090 (11.12.2013, 19:48)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina j. (mateta333) ID 272090 (11.12.2013, 14:28)
(clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
mira g. (mirusinocka) ID 144426, mimibazar.sk/mirusinocka (21.12.2012, 20:10)
prosim vas robim vase medovnicky prave som zamiesila len sa mi zda ze je cesto take lepkave ma take byt?este som medovnicky nerobila
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (22.12.2012, 8:09)
bohužiaľ váš komentár som si prečítala len teraz, dúfam že ked cesto postálo v chladničke tak sa vydaria, do budúcna prisypte trošinku múky.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jaroslava Š. (SlavkaS.) ID 97974 (19.12.2011, 22:07)
Už druhé Vianoce robím medovníčky podľa Vášho receptu, sú ozaj výborné. Zajtra idem robiť druhú dávku. Ďakujem za recept a ostanem pri ňom aj ďalšie vianočné sviatky, lebo sa mi osvedčil zo všetkých medovníčkových receptov najviac.Prajem príjemné a veselé sviatky (pernicek) (pernicek) (pernicek) (stromecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (20.12.2011, 7:30)
Jejda, ďakujem pekne za komentár a dôveru k "mojmu" receptu. Teší ma, že sa vám osvedčil (Y) a že ste spokojná napriek tomu, že receptov na medovníčky je tu neúrekom (pernicek) (pernicek). Aj ja vám prajme krásne a veselé vianočné sviatky (andel) (banky) (darecek) a nech sa perníčky opäť vydaria (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bronislava D. (Bronad) ID 22418 (19.12.2011, 11:28)
Naozaj výborný recept! Fakt sú mäkké a veľmi chutné! Aj ja musím dorábať - chodia mi na ne do špajzy nielen deti ale muž! Ďakujem za skvelý recept!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (19.12.2011, 12:04)
(Y)Ja dakujem za komentarik, som rada, ze sa vydarili a hlavne vam všetkým chutia. Prajeme krasne vianočné sviatky (banky) (andel) (pernicek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana R. (NandaJaja) ID 60500 (31.12.2010, 1:04)
No konečne naozaj mäkké medovníčky. Ja som na ne už pred rokmi zanevrela, pretože som mala plno zaručených receptov a vždy boli dobré akurát tak na stromček. Super, deti aj neter sa vyzabávaii vykrajovaním a prvú dávku krátko po dopečení zjedli, takže som musela dorobiť, aby som zistila, či budú mäkké aj ďalšie dni - a vyšlo to!!! ĎAKUJEM!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (31.12.2010, 9:18)
Jani, som rada, že ste sa ozvala a že sa medovnicky vydarili a chutili |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana M. (medd) ID 96626 (18.12.2010, 18:44)
ja mam na vas otazocku, niekde som citala ze heru med a cukor roztopime a potom pridame ostatne suroviny a vymiesime . ako je to pri tomto ceste treba to tak alebo staci zmeknuta hera? :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (18.12.2010, 19:54)
staci zmaknuta hera :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (12.12.2010, 22:14)
:-$ Vajíčkom potierať už upečené ? *-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (13.12.2010, 10:40)
ano, už upečene.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (12.12.2010, 21:27)
kazde medovnicky su po upeceni hned mekke..len ci potom nestvrdnu?ako beton.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (13.12.2010, 10:40)
no ja som dokazala upiect aj take,ktore po upeceni makke nebli
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra D. (sashenka) ID 5702, mimibazar.sk/sashenka (12.12.2010, 21:38)
ja mam tiez tento recept, len z kila muky a navyse obycajnej hladkej a su makke. samozrejme, ze stvrdnu - ak ich clovek niekde zabudne odokryte na tacke zo dva tyzdne ,-)
ale bezne uschovane v doze vydrzia makke aj mesiac. (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (13.12.2010, 11:19)
súhlasím (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marcela z. (kubelesko) ID 112862 (12.12.2010, 15:24)
hladká múka T650 je tkz.chlebová múka.Ja ju bežne kupujem v Kauflande aj v Tecsu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (12.12.2010, 15:55)
ano je to klasicka tmavsia muka aka sa pouziva/la na pecenie chlebika.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva S. (skovka) ID 38880 (13.12.2010, 11:49)
aj v bille aj v pottraviach v bez mena.. zozenies ju kdekolvek :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (14.12.2010, 13:15)
no ja som hladala vylucne muku s podnazvom T650 a tu je problem zohnat aspon u nas v Detve, je na kazdom aky druh muky si na pecenie medovnikov zvoli. ja som chcela dodrzat origos recept.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Simona D. (Simi012) ID 20390 (12.12.2010, 15:22)
Zdenka a na akom stupni si ich piekla? lebo aj my sme mavali vzdy tvrde tie medovniky, tak chcem vyskusat tvoj recept :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (12.12.2010, 15:43)
okolo 180 stupnov. Potom sa ozvi, ci sa vydarili.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu