Anna L. (anka29) ID 111855 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
Pečená kačka KLASIKA - chutná a šťavnatá
[ recept č. 35425 zo dňa 12.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Potrebujeme: 1 kačka / ja som mala 2200 g/, soľ, mletá rasca, 2,5 dcl voda na podliatie
POSTUP PRÍPRAVY
...absolútna lahôdka nielen na tieto chladné a mrazivé dni... mäso je krásne jemnučké, ľahučko sa samo odoberá od kosti a hlavne je super šťavnatá kačka :o)), odporúčam vyskúšať všetkým mlstným jazýčkom...podávame v mojom prípade s hrnčekov-ou knedľou a červenou kapustou...zaručene si pochutnáte a neoľutujete!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...mrazenú kačku položíme na pekáč a zo všetkých strán poriadne osolíme, netraba sa solenia vôbec báťe /vybrala som deň dopredu vo večerných hodinách/...soľ slúži ako korzervant, a aj rýchlejšie urýchly proces rozmrazovania...
...ja som jemne presolovala priebežne každé dve hodinky.. |
![]() |
...rozmrazenú kačicu nasolíme zo všetkých strán a netreba zabudnúť aj na vnútro, to tiež poriadne nasolíme...ja osobne som aj napriek tomu vložila na noc rozmrazenú kačicu do chladničky.../poväčšinou sa kačica necháva nasolené na kuch. linke..každý nech zvolí spôsob aký chce/...ráno som kačicu poriadne opláchla, papierovými obrúskami poriadne vysušila, poriadne posolila zo všetkých strán soľou aj mletou rascou, rascou ani soľou nešetríme... |
![]() |
...takže prebytočnú kožu z krku dáme do pekáča chrbtom nadol, na ktorú položíme osolenú a rascou okorenenú kačku /koža slúži k tomu aby sa spodná aj vrchná časť chrumkavej kôrky ne spiekla a netrhla/..podlejeme vodou cca 1 cm od dna pekáča a prikryjeme alobalom, dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. /pečenie zhora aj zdola/, po 1 hodine alobal odoberieme a priebežne podlievame spečeným tukom..pečieme 30 minút z jednej strany, otočíme na prsia pečieme dalšícdh 30 minút, na záver otočíme a do chrumkava pečieme prsnú kožu pri 160 st...samozrejme za občasného polievania spečenou masťou |
![]() |
...po hodine pečenie a odkrytia alobalu vyzerá kačica asi takto...na tejto strane pečieme pri 200 st. za občasného polievania masťou |
![]() |
..po polhodinke otočíme na prsnú časť a pečieme do chrumkava cca 30 minút chrbátik... |
![]() |
..po pol hodine opäť pretočíme na chrbát a pečieme do chrumkava za občasného polievania masťou vrhnú časť kačice...pri 160 st....celková doba pečenie zhruba 2 a pol hodinky, ktoré stoja za to mlsanie |
![]() |
...podávame napríklad s dusenou červenou kapustou a hrnčekovou knedľou...prajeme príjemne maškrtenie, určite si budete všetky prsty oblízovať...brú chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Mária D. (gitara) ID 40318 (12.3.2023, 10:16) |
Zdravím Anka. Nezvyknem vypisovať komentáre, ale rozhodla som sa, že Vám musím. Podľa Vášho receptu pečiem kačku už viac ako 10 rokov, a už to robí aj najstaršia osamostatnená dcéra. Predtým som vyskúšala viaceré postupy pečenia, pretože o to hlavne ide, aby nebola pečená rýchlo, inak sa vysuší, na vysokej teplote a pod. Vy to máte, aspoň pre nás, rozdelené ideálne, aj so zakrývaním, otáčaním, samozrejme polievaním... Jasné, že ochutiť si ju môže každý po svojom ( ja robím klasiku, ale aj s majoránkou, medom, občas aj grilovacím korením, ...plnenú plnkou, surimi, či jablkami...proste na čo je chuť a čo je doma), ale viem, že už nemusím hľadať iný postup pečenia. Ešte raz veľmi ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Róbert K. (robson7k) ID 115171 (20.9.2015, 12:47) |
Dobrý deň, ďakujeme za jeden výborný recept a že je super sa potvrdilo keď kačica chutila aj dcérke, ktorá je vyberavá ako princezná... Ja som ešte pridával aj sušenú majoránku ale základ je Váš. Ďakujeme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.9.2015, 8:17) |
Dobrý deň, ďakujem za milý komentárik .....veľmi sa teším, že pečená kačica chutila aj malej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika G. (rosaria) ID 8805 (1.12.2013, 11:14) |
Práve peciem,už sa neviem dočkať!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (1.12.2013, 22:36) |
tak pevne verím, že sa podarila a chutila ako aj nám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
marcela b. (marcelinka989) ID 217399 (6.1.2013, 13:08) |
naozaj výborná |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katka D. (Katka1) ID 2238, mimibazar.sk/katka1 (1.1.2013, 15:11) |
Dobry deň, chcem Vám poďakovať za SUPER recept. Dnes som piekla kačicu prvý krát. Presne podla Vášho receptu. Bola dokonalá. Aj kapustu som varila podla Vášho receptu. Skoro ma zjedli. DAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (2.1.2013, 13:25) |
Ďakujem Katka, a zároveň blahoželám, že sa Vám kačička s kapustičkou tak super vydarila....ste šikulka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 19.11.2012, 0:39) |
Robievam podobne,ale dávam len soľ,majoránku a jablká alebo papriku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24763&user=130989 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (19.11.2012, 7:05) |
S jabĺkami to musí mať aj inú zaujímavú chuť...určite vyskúšam aj Vašu alternatívu pokiaľ presvedčím manžela on ma najradšej klasickú kačičku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Valika T. (valeria180966) ID 250750 (18.11.2012, 8:19) |
Dobrý deň, kačička sa už pečie , samozrejme podľa Vášho receptu, tak dúfam že sa podarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (19.11.2012, 7:05) |
Verím, že sa nielen podarí ale že aj bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (18.11.2012, 6:48) |
Idem urobiť dnes husokačicu podľa Vášho receptíka....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (mimiba) ID 55638, mimibazar.sk/mimiba (27.10.2012, 14:23) |
Dobrý deň Anka, našla som si váš recept na pečenú kačičku a dnes idem podľa vás chystať na zajtra. Váš recept sa mi javí jednoduchý a chutný. Zajtra mám oslavu narodenín a mám jednu kačku a 12 stehien. Bude nás cca 12. A ešte pre istotu upečiem aj 2 kg krkovičky. Naplánovala som si to tak, že každý dostané na tanier aj kúsok kačky so stehnom aj kúsok pečenej krkovičky. Tak mi držte palce. Zajtra vám dám vedieť ako to dopadlo Iva |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (27.10.2012, 19:50) |
Dobrý podvečer Ivetka, srdečne blahoželám k zajtrajším narodeninám , a pevne verím že sa Vám kačička určite podarí, hneď by som si dala aspoň jedno stehienko / to ma núti uvažovať aby som vytiahla moju mrazenú kačicu z mrazáka xixi /. Dúfam, že Vám kačička bude chutiť a určite dajte vedieť ako vám to dopadlo. Anka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (jankaa2) ID 38216 (28.12.2011, 15:15) |
Mňam , fantastická bola  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
magda e. (tepia) ID 154368 (13.12.2010, 22:49) |
Dnes som si kupila kacku, mrazenu...urobim podla vaho receptu na prvy sviatok vianocny. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (14.12.2010, 10:28) |
Pevne verím Magduška, že si na tej kačičke maximálne pochutíte a bude taká chutná šťavnatá že si až poza uši budete oblizovať ako moja polovička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |