Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Karamelový perník.
[ recept č. 35748 zo dňa 21.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
6 vajec, 300g kryštálového cukru, 500g hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 100g hrozienok, 100g posekaných vlašských orechov, 1 väčšie postrúhané jablko, 1 ČL perníkového korenia, 1 ČL škorice, slivkový lekvár /môže byť aj višňový alebo ríbezľový, čokoládová poleva\\r\\nKaramelový rozvar: 300g kryštálového cukru necháme skaramelizovať, zalejeme 3 dcl vody a necháme rozpustiť a vychladnúť...
POSTUP PRÍPRAVY
Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme vychladnutý karamel, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, perníkovým korením a škoricou, orechy, hrozienka, jablko a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút...Necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a polejeme čokoládou...Je dlho mäkučký a šťavnatý... |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (2.1.2011, 17:09) |
Majka zaujímavy koláčik nie je moc sladký  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (28.2.2011, 23:15) |
Ani nie, myslím, že tak akurát...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (28.12.2010, 13:53) |
ďakujem, Ivetka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |