
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Jednoduchý želatínový zákusok :-)[ recept č. 35897 zo dňa 28.12.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Korpus:150g hlad.múky, 150g prášk.cukru, 150g obyč.masla alebo 1,5 dcl oleja, 3vajíčka, 1prášok do pečiva, 1PL letnej vody (rumu)! Šlahačková plnka: 1 pochuť.kyslá smotana,1 vanilkový cukor, 2 PL kryšt.cukru,1 prášk.šlahačka! Želatina: 0,25 dcl vody, 0,25 dcl šťavy z ovocia, 7 dkg kryšt.cukru,1 a 1/2 Zlatého klasu,štipka kys.citrónovej,ak je treba tak aj potrav.farbivo! Ovocie: najlepšie jahody,ananás,kiwi,maliny POSTUP PRÍPRAVY Na prvý pohľad sa zdá recept zložitý,ale je to veľmi ľahký,rýchly a chutný zákusok! Takže začneme s korpusom.Celé vajíčka a cukor vymixujeme,pridáme olej,potom preosiatu múku,prášok do peč. a podľa potreby trošku letnej vody,alebo rumu.Je to veľmi rýchle,pretože nedelíme vajíčka na bielok a žĺtok.A piškota je aj tak výborná.Cesto rovnomerne nalejeme do vymastenej a poloh.múkou vysypanej formy(najlepšie do hlbšej) a pečieme na 180 *C asi 20 - 25 min.Záleží od trúby,preto čas radšej sledujeme. Pokiaľ sa nám pečie korpus,tak si pripravíme plnku.Kyslú smotanu vymiešame s kryšt. a vanilk.cukrom.Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu- lepšie je spraviť hustejšiu šlahačku,tak dáme menej mlieka.Hotovú šlahačku vmiešame do smotany a je hotovo.Korpus máme upečený,tak ho necháme vychľadnúť.Po vychladnutí nalejeme na cesto plnku a necháme stuhnúť.Potom na plnku poukladáme ovocie,ja používam napr.jahody z konzervy a mám hneď aj šťavu na želatinu.Takže dáme ovocie a necháme v chlade stuhnúť.A pripravíme si želatinu:Vodu,šťavu z ovocia,cukor,kys.citr.a Zlatý klas zmiešame a uvaríme hustú kašu.Ak sa nám nepáči vzniknutá farba,tak prifarbíme potrav.farbivom.Necháme želatinu vychľadnúť,ale nie veľmi.Poloteplú ju nalejeme na zákusok a dáme do chladu.Hotovo! Prajem dobrú chuť! |
![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (29.12.2011, 19:01) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Mária K. (konteska) ID 177553 (29.12.2011, 19:15) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.12.2010, 23:02) |
niečo podobné robím aj ja a môžem len a len odporučiť ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Mária K. (konteska) ID 177553 (28.12.2010, 23:09) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |