Erika M. (murka1) ID 25512 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 248 návštěvníkov)
Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu
[ recept č. 3590 zo dňa 14.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g polohr. múka, 1 vajce, 3 dcl mlieko (možno aj trošku viac), 1 droždie, 0,5 dcl olej, kl cukor,soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Z letného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, vajce, olej, trošku soli a primiešame hotový kvások. Ak sa nám zdá tuhé cesto, možeme priliať ešte vlažné mliečko, alebo teplú vodu. Dobre vypracujeme a dáme vykysnúť pribl. na 3/4 hodinu. Ja vždy zabalím do deky a dám na teplé miestečko. Z vykysnutého cesta vypracujeme 2 knedle a zopár buchiet, ktoré naplníme a dáme pariť do hrnca s vodou (na utierku) a prikryjeme vyššou nádobou, aby mala kde knedla rásť. Knedle paríme: 18 minút Buchty paríme: 10 minút. Hotové knedle a buchty ešte za horúca potrieme maslom. Maslo netreba zohrievať ani rozpúšťať, stačí ho trošku odbaliť a kockou masla knedle a buchty ponatierať. Potom už len posýpať alebo polievať tým, čo má kto rád.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
..a takto paríme knedličky a buchtičky... |
![]() |
..knedle so segedínom... |
![]() |
...buchtičky plnené lekvárom a nutellou... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 62 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
Martina D. (Dubby) ID 9515 (7.9.2018, 6:39) |
Prosím vás ako tam máte pripevnenú tú utierku, ešte som to takto nerobila, dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (17.12.2018, 10:30) |
Utierku drží klasická guma z galantérie - guma do gatí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (Jovana100) ID 57574 (upravené 21.3.2016, 13:54) |
Dnes som robila podľa tohto receptu buchty a sú vyyyyborne, práve si na nich pochutnávame |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava V. (stanusa999) ID 97807 (11.7.2013, 14:05) |
Neskutocne knedliky Ja som vzdy robila domace knedle, no v zivote neboli taketo uzasne ako tieto! Ine uz nikdy robit nebudem!!!!! A ten napad na potretie maslom je super, ja som vzdy polievala po kvapke olejom ale tou kockou masla je to super napad VDAKA  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beáta C. (Beáta Csontosová) ID 232103 (24.5.2013, 9:21) |
dlho som sa odhodlávala na domácu knedľu, nakoniec som vyskúšala túto, odvtedy na ňu nedám dopustiť, môj drahý mi už ani kupovanú nechce zjesť a ja poctivo posúvam recept každej návšteve, ktorá vystihne akurát nedeľný obedík s knedľou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (31.5.2013, 18:29) |
veď to, že ani ten môj už kupované nechce Som rada, že sa vydarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika R. (amarylka22) ID 138705 (26.12.2012, 14:49) |
Odkedy som nasla tento recept na knedle ktore su fantasticke ine ani nerobim su vynikajuce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natália F. (thera) ID 3268 (16.12.2012, 13:30) |
Dnes som robila podľa vášho receptu prvý krát kysnutú knedlu a hneď sa dostavil úspech!!! ďakujéééém za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (10.1.2013, 21:39) |
nie je začo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena C. (helika23) ID 245460 (15.8.2012, 10:00) |
Mam 40 rokov a vlastníme restauráciu, knedlíky sme robili podľa starého "osvedčeného" receptíku (tým ho nechcem zavrhnúť!), vyskúšali sme Váš recept, je to bez slov ÚŽASNÉ. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (20.8.2012, 16:17) |
Aj ja ďakujem za pochvalu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna Ď. (Anina5) ID 230131 (10.8.2012, 11:17) |
V zivote sa mi nepodarila lepsia knedla.Uz budem robit iba tuto dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana M. (mirimaja) ID 187941 (17.7.2012, 17:45) |
výborný recept, buchty aj knedlík robím len podľa neho, vrelá vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anka D. (fabianka) ID 53068 (17.7.2012, 13:14) |
super recept, tak som sa rozhodla, ze spravim knedlu podla neho a tusim sa pustim aj do buchiet na pare, knedla uzasna, akurat som tam este pridala nastruhany uvareny zemiak, taky bol opusteny chudak v tom hrnci - nemal ho kto uz zjest a to cesto je take fajneee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (14.8.2012, 21:41) |
milé s tým zemiakom....veru, bolo by mu smutno samému  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radmila P. (ralanka) ID 25085 (27.6.2012, 14:29) |
Erika a ešre mi nedá jednu otázočku nemáte odskušané z tohto cesta urobené dukátikové buchtičky? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (14.8.2012, 21:40) |
Tak dukátky som veru nevyskúšala, ale dobrý nápad. Ak vyskúšate, dajte vedieť, či sa podarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radmila P. (ralanka) ID 25085 (27.6.2012, 13:44) |
A ešte pripájam my sme robili velké buchty manžel ich má tak rád že dve na tanier a je plný a naozaj presne 10 min. a sú perfektné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radmila P. (ralanka) ID 25085 (27.6.2012, 13:41) |
Erika posiela jedno veľké ĎAKUJEM a cesto je neskutočne ľahulinké ako pierko buchtičky také mäkké a nadýchané ako obláčik. Nikdy viac na parené buchty iný recept ako tento a už sa teším ked budem robiť k masku aj knedľu. Naozaj veľká vďaka aj môj dva a pol ročný syn to prvýkrát jedol sme mu nakrájali a len tak sa zalizoval všetko dobré prajeme ja môj muž a náš syn  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (14.8.2012, 21:39) |
ďakujem Radka, potešilo ma to Aj Vám a celej vašej rodinke želám všetko dobré. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Edita K. (Edina5xl) ID 225031 (19.3.2012, 17:38) |
Erika,ide tam naozaj tak veľa oleja? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (23.3.2012, 21:03) |
Áno Editka, pól deci oleja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (Nana25) ID 56444 (10.3.2012, 20:53) |
Velmi pekne dakujem za receptik. Knedla je vyborna . Naozaj som lepsiu nejedla. Musim vyskusat aj plnene buchty, urcite budu chalanom chutit. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (17.3.2012, 21:53) |
Som rada, že sa podarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 62 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |