končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Eva P. (hugino) ID 14163 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou[ recept č. 36001 zo dňa 1.1.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie. 2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo). 3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky. 4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto. 5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme. 6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. 7. Dobrú chuť! POZN.: - ak nemáme piškóty, môžeme použiť hocijaké iné suché sušienky - ich množstvo závisí od toho, aké hrubé chcete mať cesto - šťava z kompótu môže byť rôzna, ja som použila šťavu z marhúľ - ak nekúpite hotovú parížska šľahačku (ja som to kúpila v Hypernove), tak si ju vyrobíte zo šľahačky a čokolády - recept snáď nájdete na nete, ak nie, tak mi napíšte, pridám ho... - je to úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý |
Veronika S. (Nikusinqa) ID 169529 (23.1.2013, 22:08) |
Parížsku šľahačku som nezohnala tak som si urobila vlastnú. Tortička sa už chladí , nevieme sa dočkať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (19.1.2011, 20:44) | |
ja som robila pred časom trošku inú verziu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17348&user=18244 tzv. čo dom dal |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (20.1.2011, 10:27) | ||
to poznam, zvycajne aj ja ked robim nieco na poslednu chvilu, tak skombinujem to, co sa doma nachadza a sama som prekvapena z vysledku. inac z takeho cesta som robila aj cheesecake: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32713&user=14163, najlepsie chutil az ked bol dobre odstaty, ked cesto jemne navlhlo. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (2.1.2011, 8:16) | |
výborná rýchla tortička | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.1.2011, 12:47) | ||
Katka, máš pravdu, je naozaj rýchlo hotová, včera nestihla ani riadne stuhnúť v chladničke a už bolo po nej ))) Dá sa jesť v podstate aj hneď, ale je lepšie, keď chvíľku postojí | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |