
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Taliansky makový zákusok.[ recept č. 36101 zo dňa 5.1.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto. 5 žĺtkov, 150g práškového cukru, vanilínový cukor, 120g masla, 250g polohrubej múky, 2,5 dl mlieka, 1 kypriaci prášok. Plnka: 250g pomletého maku, 50g hrozienok, 50g práškového cukru, 1 PL oleja, 2,5 dl vriaceho mlieka Sneh: 5 bielkov, 200g práškového cukru... POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame žĺtky, maslo, vanilínový a práškový cukor dopenista...primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 150 stupňov, keď je cesto dopoly upečené, navrstvíme plnku a lyžicou naukladáme sneh. Pečieme, kým sneh nie je navrchu zlatavý a jemne suchý...Koláčik je dobre šťavnatý...\r\nPlnka: mak zmiešame s cukrom a hrozienkami a zalejeme vriacim mliekom...\r\nSneh: bielky vyšľaháme dotuha a došľaháme cukor... |