Martina P. (Mata74) ID 9033 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 302 návštěvníkov)
Fondant
[ recept č. 3614 zo dňa 16.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 PL zelatiny, 1/4 pohara studenej vody, 1 CL lubovolnej esencie, 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g preosiateho praskoveho cukru - zalezi ako sa zmes spracovava, 1/2 CL stuzeneho tuku
POSTUP PRÍPRAVY
konecne slubeny recept na fondant tj. hmota na obalovanie toriet podobne ako falosny marcipan, alebo hmota z mashmallows, je tiez vhodny na modelovanie drobnejsich ozdob na torty....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
v 1/4 pohari studenej vody rozpustite 1 PL zelatiny a nechajte 2-3 minuty postat; potom dajte zmes do mikrovlnky zohriat pokial sa zelatina nerozpusti staci 15-20 sekund..... |
![]() |
prilejte 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu) ak treba zmes opat chvilu ohrejte malo by to byt riedke (ak chcete hmotu snehobielu pouzite svetly kukuricny sirup).... |
![]() |
a pridajte 1 CL lubovolnej esencie.... |
![]() |
celu zmes vylejte do cca 600 g preosiateho praskoveho cukru..... |
![]() |
zmes bude najprv riedka a bude lepit..... |
![]() |
cesto dajte na dosku posypanu preosiatym cukrom a mieste a podsypavajte cukrom dokial hmota berie cukor.... |
![]() |
ked uz vidite, ze hmota uz nie je riedka a tolko nelepi potrite si ruky trochou tuku a vmieste do hmoty, mala by prestat uplne lepit a mala by ostat trosku leskla.... |
![]() |
hotovo....je najlepsie ju nechat aspon den odstat na linke, v chladnicke by mala vydrzat 30 dni a v mraznicke 3 mesiace (ja som ju nikdy nemrazila); ak je hmota po vytiahnuti z chladnicky prilis tuha mozno ju nahriat v mikrovlnke - staci par sekund..... kakaovy fondant vyrobite tak ze 200 g cukru nahradite kakaovym praskom... |
![]() |
torta potiahnuta fondantom..... |
![]() |
xxx |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Zuzana B. (Zuzanab11) ID 105742 (26.4.2014, 9:05) |
krásna, skúšala som podľa vášho receptu, robí sa super, chcela by som sa opýtať ako farbíte, a kedy? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (20.1.2014, 12:29) |
ahojte kočky chcem sa spytat na akú hrúbku valkate fondant dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
marianna b. (mater) ID 41182 (7.4.2013, 10:21) |
velmi pekna torta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Sandra H. (SanyFCB) ID 262888 (14.2.2013, 9:19) |
Prosim vas,kedy sa pridava farbivo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela B. (lotee) ID 91215 (7.2.2013, 20:13) |
mne sa to cele drobí, pridala som uz kilo a pol cukru.. no neviem kde je chyba...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (8.1.2013, 11:52) |
Veľmi pekná tortička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viktória G. (jeremy) ID 60628, mimibazar.sk/jeremy (8.1.2013, 10:11) |
Môžete mi prosím poradiť aká želatina je vhodná do tohto fondantu??? Nevyznám sa vtom ešte som torty nerobila. Ďakujem veľmi pekne. Viki |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna L. (Mariška) ID 9680, mimibazar.sk/mariska (17.12.2012, 19:36) |
Super recept ja som vyskusala prave dnes, na tortu pre ocina k narodkam. Velmi dobre sa s nou pracuje. Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
romana v. (romik88) ID 232732 (15.11.2012, 19:37) |
ahoj prosim ta uz som ta dala 2kg praskkoveho cukru a stale to nedrzi tvar vies mi poradit co mam urobit. dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana D. (alexa321) ID 238270 (29.10.2012, 23:25) |
Určite vyskúšam , len sa chcem opýtať kedy sa pridáva farbivo ????? Dakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Angelika B. (bambusz) ID 23724, mimibazar.sk/bambusz (12.6.2011, 17:29) |
Krááááááááááááááááááááásssssssaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva V. (evita.v) ID 194451 (6.4.2011, 11:21) |
Ja som skúšala podobný recept, len namiesto medu som dávala cukrový sirup. Celkom dobrá hmota z toho vznikla, ale iba na rozvaľkanie a pokrytie torty. Pokrývala som knihu a nedali sa mi odrezané rohy zlepiť. Ani ružičky sa mi nedali lepiť. Myslím lupienok na lupienok. Rýchlo sa to sušilo. Už som rozmýšľala, že by som tam aspoň polku cery nastrúhala. Akú máte skúsenosť s touto hmotou. Dá sa lepiť jeden vyrobený kúsok na druhý len stlačením? A zostáva na torte vláčna alebo sa usuší a láme pri krájaní? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika H. (Gaburka) ID 13931, mimibazar.sk/gaburka (30.5.2010, 13:13) |
Fantastický fondant, dobre sa s ním pracovalo, chválim a ďakujem!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |