. .. .. .. .. .. .
. .

vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni) - RECEPT 36701

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 177935 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 195 návštěvníkov)


vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni)


[ recept č. 36701 zo dňa  ]


vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni)


POTREBNÉ PRÍSADY

Bolonská omáčka: 1 PL olivového oleja, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 kg mletého mäsa, 1/4 kg olúpaných paradajok v plechovke (celých alebo nakrájaných), 2 PL paradajkového pretlaku, 4 PL červeného vína, 1 PL sušenej bazalky, soľ, čerstvo namleté korenie, Syrová omáčka: 50 g masla, 50 g múky, 600 ml mlieka, 125 g syra na strúhanie, 1/2 ČL strúhaného muškátového oriešku, 12 plátkov lasagnového cesta

POSTUP PRÍPRAVY

Bolonská omáčka:
Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút.

Syrová omáčka:
V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.

Do pekáča dajte najprv vrstvu bolonskej omáčky, na to dajte syrovú omáčku, potom lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky.

Vynikajúce, úžasné..najsamlepšie aké sme kedy jedli - manžel si ich zamiloval na prvý krát a to takéto veci veľmi nemusel:-))

Dobrú chuť:-)
<< 30 ruží k 30. narodeninám | vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni) | Krasokorčuliarka Emka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Marta R. (marta6297) ID 162997 (14.9.2024, 22:31)
... ja uz ine lasagne ani nerobim, dnes boli opat, vyborneeeee, dakujem autorke (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela B. (adamkopetko) ID 7429 (16.5.2023, 11:57)
Kvalitní produkty do domácnosti, ložní povlečení. Doprava zdarma. https://www.4home.cz/zbozi-vyprodej/bytovy-textil/lozni-povleceni/?utm_source=dgt&a_aid=63ed147388368&a_bid=633fb088
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sára H. (Liletille) ID 336313 (16.5.2023, 10:08)
Kvôli komentáru k tomuto receptu som si vytvorila registráciu. Musím povedať, že väčšina receptov na mimibazare je otras, vždy tomu niečo chýba. Ale tieto lasagne boli bomba a to bol môj úplne prvý pokus! Plátov som dala len 9 nie 12, inak by mi nevyšla plnka, čiže ako tu už spomenuli v iných komentároch, ak chcete dať 12 plátov bude potrebné viac mäska aj omáčky. Ale inak z tých 9 plátov a z vyššie uvedených ingrediencií mi vyšli v pohode také 4 porcie.
Ďakujem za tento výborný rýchly recept a budem robiť pravidelne ! :)))
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia T. (Lucka 89) ID 329798 (27.7.2018, 11:22)
Robila som lasagne prvýkrát a boli fakt úžasné :) samotné plátky som namočila do horúcej vody asi na minútku aby sa mi s nimi lepšie pracovalo a potom som ich poukladala na utierku vedľa seba aby sa nezlepili.
Určite by som nabudúce dala viac mäska a aj tej syrovej omáčky, lebo mi navrch už nevyšlo.
Na chuti to však vôbec neubralo, boli fakt perfektné. Najlepšie je však ich jesť čerstvé, na druhý deň už boli trošku suchšie.
Ďakujem za výborný receptík :)
Tu sú tie moje: https://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=916300
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivanka B. (Ivanka90) ID 324355 (11.11.2016, 17:28)
Moje prve lasagne a nemaju chybu, v restike mi nechutia ale toto je topka (Y) :-) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Natália Z. (Natalia1987) ID 177714 (14.6.2016, 17:53)
Dnes som robila prvý krát domáce lasagne a sú úžasné božské mnaaaaam Ďakujem za skvelý recept chutia mi ako z reštaurácie (Y) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína P. (ruahine) ID 287369 (18.10.2015, 16:50)
Žienky, ja neviem kde som urobila chybu - na tých 12 plátkov lasagní bolo zúfalo málo plnky :(. Pri maximálnom úsilí som minula len 8 plátov a to som dávala také minimálne vrstvy, že ani pomaly netvorili na plátoch súvislý povrch. Koľko vrstiev vyšlo Vám a akých hrubých? Vďaka za rady...
ODPOVEDAŤnahlásiť
ANDREA K. (zdravie.z.aloe.vera) ID 100791, mimibazar.sk/zdravizaloevera (8.10.2015, 18:59)
Druhý krát vysúšané - výborné (Y) , odteraz mávame lasagne aspom raz týždenne, všetci si pochutili - aj keď najmenšiemu minule smrdel syr - dala som ementál , ale dnes už nesmrdelo nič a jedol ako "o dušu" - dala som goudu. Takže odporúčam goudu, aj celé toto super papaníčko (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Noro D. (Rukavlavo) ID 248746 (17.5.2015, 14:33)
skusil som uz asi 4 recepty na lasagne, vsetky sa vydarili, ale tieto boli top!!! dakujem za super recept (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia B. (lusy26) ID 107012 (21.1.2015, 19:26)
Ďakujem za receptík (Y) :-D je neskutočný u nás sa po nich vždy zaprááááááááááši ^o) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína S. (Katka363) ID 172519 (23.10.2014, 19:54)
Suprové, dnes som ich urobila, nevedela som sa ich dojesť..-))
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína V. (bambulka 11) ID 181087 (15.10.2014, 18:52)
dobrý deň, chcem sa spýtať či sa pečú zakryté alebo nie, vďaka
ODPOVEDAŤnahlásiť
ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (31.10.2014, 8:24)
dobry den, ja ich peciem len zakryte v zapekacej mise-jenske sklo. :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea S. (judama) ID 32160 (16.7.2014, 20:09)
super, ďakujem za recept (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Č. (jasminatt) ID 287974 (21.11.2013, 19:42)
Vynikajúce (Y) ďakujem za recept :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana G. (beaja) ID 157746 (25.10.2013, 18:51)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.10.2013, 13:37)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (25.10.2013, 12:49)
Toto je moj priblizne treti pokus urobit domace lasagne.. a nieco vam poviem.. toto je moj PRVY USPESNY POKUS urobit domace lasagne, ktore su take dobre, ze aj ked mam totalne spalene cele podnebie, nemozem prestat jest.. (jidlo)
Receptik je napisany jednoducho a zrozumitelne a relativne rychlo hotovy, kym sa mi lasagne piekli som naplnila umyvacku, takze mam uz aj poupratovane po vareni a teraz.. jedlicko.. VYYYYBORNE, skvele, mnamka, uplne sa tu rozplyvam.. (zajic) Odteraz len tento recept.. a asi rovno kazdy tyzden ,-) Dakujem Ivanka za kulinarsky zazitok, kedze som v 8. mesiaci tehu a vsetko ma boli, tak ma len tak nieco nepotesi, ale toto ma uvrhlo do extatickeho nadsenia.. (clamp) (L) :-D (Y)
Jo a este dodam zopar tipov pre tie, ktore idu robit lasagne prvy krat.. ja som sa na predchadzajucich dvoch pokusoch poucila: cesto sa nesmie prekladat jedno cez druhe, musi sa len dotykat v najlepsom pripade, lebo v tych spojenych miestach zostane tvrde, resp. vyrazne tvrdsie ako inde.. nesetrite omackami a maskom, radsej viac ako menej, aby boli lasagne stavnate.. na vrch sa kludne moze dat zapiect aj rozpucena mozzarela, krasne sa roztecie po vrchu.. a napokon, nechajte si v pekaci dostatok miesta na vrchu, pretoze lasagne sa pocas pecenia zdvihnu este aspon o centimeter, dva, tak aby vam nevykypeli do truby a nemuseli ste tri dni vetrat a umyvat spalenu trubu.. vela stastia.. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (31.10.2014, 8:27)
dakujem za pochvalu a som rada ze chutili :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (6.4.2013, 17:31)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beáta S. (Betie) ID 10530 (16.2.2013, 15:11)
výborné |:o) |:o) |:o) všetkým chutilo, po obede si malý hneď pustil Garfielda - tú časť, čo robia lasagne ,-), len sa chcem spýtať, ja som robila domácu cestovinu a varila som ju, nerobili ste s domácou a bez varenia, či by to bolo O.K. *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (18.2.2013, 11:41)
neskusala som to, ale myslim ze ak tam je dost stavy co je aj besamel tak by to mohlo byt ok..treba skusit :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (20.7.2012, 14:45)
Vyzeraju fantasticky, mam 100 chuti ich uvarit, ale mam jednu otazku: pocula som ze nie vsetky lasane sa daju pouzit bez varenia. Tieto su nejak oznacene ako take ktore netreba dopredu varit? Moj kamarat - profesinalny kuchar- mi totiz povedal, ze ich treba predvarit, lebo inak ostanu tvrde. Ale to bolo davno, mozno sa uz vyraba aj viac druhov. Dakujem.
ODPOVEDAŤnahlásiť
ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (7.10.2012, 18:57)
mirka, ja kupujem v lidli a vobec nie su tvrde, oni sa napiju tou stavou z pretlaku a besamelom :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu