Martina M. (mmj) ID 19672 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Pečené pstruhy
[ recept č. 3687 zo dňa 21.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 pstruhy, 4 kolieska citrónu, petržlenová vňať, cesnak, korenie na ryby, maslo, olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Očistené, vypitvané a umyté pstruhy z vnútra posypeme korením na ryby. Do vnútra vložíme asi 3 plátky masla, 2 plátky citróna a veľa petržlenovej vňate. Poukladáme na olejom vymastený plech. Zvonku posypeme pstruhy korením na ryby na to poukladáme plátky masla. Do pekáča pridáme rozpučený cesnak a všetko pokvapkáme olivovým olejom a zasypeme petržlenovou vňaťou. Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 25 minút na 180°C. Podávame s dusenou zeleninou a zemiakmi.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
pstruhy z vnútra vysypeme korením na ryby |
![]() |
dáme dnu maslo, citrón a veľa petžlenovej vňate |
![]() |
maslo, citrón a petržlenová vňať |
![]() |
posypeme aj z vonku korenim na ryby pridáme citón, a cesnak, petržlenovú vňať a polejeme olivovým olejom a dáme piecť |
![]() |
po upečení |
![]() |
príloha dusená zeleninka na masle ja som použila maslo z výpeku z rýb |
![]() |
hotovo |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |