Nela B. (Vetrovka) ID 121914 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)
lávový koláč - lava cake :)
[ recept č. 36950 zo dňa 5.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
100g čokolády (ja som dala 52%, čím je väčší obsah kakaa, tým viac treba potom cukru), 90g kryštálového cukru, dve celé vajcia + dva žltky, 90g polohurbej múky, 100g masla
POSTUP PRÍPRAVY
1. roztopíme si čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli (a odstavíme aby trošku vychladla pokial ju vmiešame do druhej zmesy), 2. vymiešame vajcia so žltkami s cukrom a pomaly primiešame múku. 3. obe zmesy pomaly dáme dokopy tak pomaly aby sa vajíčka nezrazili...a cesto je hotové :) 4. vymastíme maslom formu a posypeme cukrom, alebo kakaom (nie múkou), 5. vylejeme cesto a pri teplote 200 stupnov pečieme 7min - ani o sekundu viac.
ak chcete aby bola čokoláda vo vnútri redšia, tak treba pridať viac masla, a jedno vajíčko.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
pred upečením |
![]() |
po upečení - vyzerá to ako muffiny, znakom, že je to hotové je aj, že to začína pukať....ale netreba to nechať popukať veľmi aby neboli diery odkial nám újde čokoláda, a vážne nepiecť dlhšie ako 7min, inak ostane iba čokoládové cesto :) aj ked aj to je chutné |
![]() |
príklad toho ako velmi riadka môže byť čokoláda |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Janka H. (dju000) ID 46374 (14.2.2016, 11:21) |
pečiem som zvedavá, či sa podarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea G. (33andrejka33) ID 168139 (9.1.2013, 21:50) |
Dobrý deň, velmi ma zaujal vas recept, chcela by som ho odskusat. len mam jeden dotaz, z toho mnozstva prisad uvedenych vo vasom recepte dostanete tolko kusov ako je na fotke? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (30.12.2012, 13:29) |
chcem sa spýtať, ako je možné že v strede ostane samotná čokoláda keď ju predtým treba zmiešať s cestom z múky a vajec? Potom sa tá čokoláda nejako oddelí? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (10.4.2013, 12:25) |
neoddelí, ostane pôvodna hmota, je jedlá takže žiadne strachy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (29.12.2012, 14:17) |
Chcem sa spytat mozem to piect ajv plechu na mafiny? Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka L. (angiel1) ID 103152 (24.12.2012, 11:35) |
tento lávový koláč je úplne božský! ste výborná kuchárka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (30.4.2012, 18:42) |
vyzera to vynikajuco  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (30.4.2012, 16:00) |
Ten koláčiky je dobrý len keď je čerstvý alebo stred zostane tekutý aj do druhého dňa? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (29.12.2012, 1:50) |
nuž, nikdy tak dlho nevydržal :D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana G. (janka238) ID 84552 (28.3.2012, 18:57) |
Práve som tento koláčik dopiekla. Keď si z neho odložím do druhého dňa ostane to vnútro tekuté? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (29.12.2012, 13:46) |
určite ostane, potom ho už len nezohrievajte v mikrovlnke, lebo to by mohlo spôsobiť, že vnútro stuhne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adela C. (adela181) ID 116891, mimibazar.sk/adela181 (15.4.2011, 12:07) |
Dnes som vyskúšala tento receptík a je naozaj super a samozrejme aj koláčiky sú vynikajúce. Vrelo odporúčam všetkým domácim gazdinkám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
LUCIA F. (LUFED1) ID 132391 (13.4.2011, 12:05) |
ochutnala som priamo u sl.kuchárky , bol bombový ,.....dnes idem realizovať vo svojej kuchyni, tak uvidíme čo z toho bude  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (5.2.2011, 22:07) |
robíte chúťky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2011, 18:08) |
aj ja robim mam v receptoch... ja to volam cokoladove srdce .... mozem len odporucit... mnam.... ja pouzivam nan 70 percentnu cokoladu..... ale dobre vediet ze sa da aj takato , zrovna sa ma mama dnes na to pytala lebo je v irsku a tam nemaju take cokolady.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (5.2.2011, 18:18) |
a ja, že prečo som nevedela nájsť skoro žiadny slovenský recept ked som dala vyhladať lávový koláč (tak to volali v usa ked som bola)...a to každý to má pod iným názvom ...kedže to bol môj prvý pokus, tak som neinvestovala až do 75%...ale aj s tou 52% to bolo viac než dobré, som bola nadmieru spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |