
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Janka V. (bambulkajanka) ID 59700 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Báječné - prebáječné buchty[ recept č. 37024 zo dňa 6.2.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml vlažného mlieka, 80-100 g rozpusteného masla, 2 žĺtky, 1lyžica rumu, štipka soli, 50 g kryštálového cukru, 1 sáčok vanilkového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, strúhaná kôra z jedného citrónu, 500 g hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia vrch a vnútro: maslo, práškový cukor, džem alebo hoc akú chcete náplň POSTUP PRÍPRAVY Odkedy mám svišťov - dvojčatká - miesim v domácej pekárničke -tak na spodok dám mlieko, rum, rozpustené maslo, 2 žĺtky citrón.šťavu a nechám pár krát premiešať ale nie je absolutne podmienka -zmiešam si bokom preosiatu múku, vanilkový a kryštálový cukor, kôru a takto zmiešanú zmes pomaly vysypem na tekuté ingrediencie v pekárničke, na vrch už len dám namrvené droždie (alebo sušené-kto je ako zvyknutý) - necháme vymiešať - ja púšťam program cesto - miesenie - pozor !!! nechávam to cca 2x za sebou po cca 20min. čiže po kiaľ mieša - nenechávam v žiadnom prípade to tam kynúť - preložim na teplú kovovú misku, prikryjem a dám na teplé miešto vykysnúť - vykrajujeme buchtičky,plním džemom podľa chuti alebo hoc akou plnkou - musí sa poriadne uzavrieť, aby plnka nevytiekla - poukladáme na plech a nechám ešte asi 30-45minút podskočiť - VEĽMI DôLEŽITÉ !!!!!! - VŠETKY MUSíTE DôKLADNE PRETRIEŤ ROZTOPENýM MASLOM !!! HOVORí SA buchta musí sa vymáčať v masle !!! - pečieme zo zlatova cca 20minút na 190°C, po vybratí niekto natiera vodou, olejom ja opäť maslom a ostanú úžasne lesklé - ocukríme a podávame rôzne variácie: tvarohová: tvaroh zmiešam so žĺtkom, lyžicou vanilkového puding.prášku - nemusí byť, cukor podľa chuti, napučané hrozienka orechová: zmiešam mleté orechy s práškovým cukrom, nalejem trocha prevareného alebo veľmi horúceho mliečka, aby sa sparili troška maková: namletý mak zmiešam s práškovým cukrom, nalejem trocha prevareného alebo veľmi horúceho mliečka, aby sa sparil troška , hrozienka, môže byť troška nastrúhaného jabĺčka pudingová: tú som robila len raz - urobila som zo zlatého klasu hustejší puging a nedala som vyhladnúť a lyžicou opatrne zavinovala Obmena receptu: robím aj takýto recept : ale z neho nemám foto : 500g polohrubej múky, 25g droždia, 80g práškového cukru, 3 žĺtky, štipka soli, 80g masla, asi 1/4l mlieka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (7.2.2011, 20:32) |
aj my sme doma buchtový ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.2.2011, 7:48) |
vyzerajú výborne Janka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janka V. (bambulkajanka) ID 59700, mimibazar.sk/bambulkajanka (7.2.2011, 20:29) |
ďakujem ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |