sylvia g. (sylvia g) ID 3463 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
PICADILLO alebo Rizoto po mexicky
[ recept č. 3717 zo dňa 25.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Je toho viac, ale o to je kratišia príprava samotného jedla..za 20-30 minút je hotové: 500g mleté mäsko (bravčové, kuracie...), veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, jedna hrubostenná paprika, 1čl oregana, 1 čl škorice, na špičku noža chilli, soľ, mleté čierne korenie, za hrsť hrozienok, červené fazule bez nálevu, 1 Pl octu, olivy alebo kapary, paradjky v náleve alebo čerstvé 2 ks + pretlak, syr, uvarená ryža.
POSTUP PRÍPRAVY
Postup bude pri obrázkoch, len chcem trošku priblížiť. Picadillo (pikadijo zo španielčiny) znamená mleté mäso a túto dobrotu ma teoreticky naučil manžel, lebo pochádza z krajiny kde sa to papáva, len to nikdy nepripravoval...čiže..spôsobov a variant je veľa preveľa, zeleninka sa tu môže obmieňať a vlastne aj samotné mäsko.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ingrediencie...chýba mi ryža |
![]() |
cibuľku nakrájanú na väčšie kocky, papriku a cesnak sprudka osmažíme na olivovom oleji..cca 3 minútky. Hrniec musí byť taký, ktorý môže ísť do rúry! |
![]() |
zeleninku zhrnieme do stredu, dokola rozložíme mäskoa prikryté necháme dusiť asi tak 5 minút (podľa druhu mäsa..bravčové trošku dlhšie) nemiešame. Zapneme si rúru na najvyšší stupeň. |
![]() |
pridáme koreniny: oregano, soľ, chilli (kto nechce nemusí), škoricu (kočky nebojte sa, dá tomu celému fantastickú chuť!!!) čerstvé mleté čierne korenie, ocot. Premiešame a ešte podusíme. |
![]() |
Po chvíľke pridáme odkvapkané fazuľky, hrozienka, ryžu, olivy alebo kapary, paradajky a pretlak, zamiešame a odokryté šupneme do naplno vyhriatej rúry |
![]() |
Po zhruba 8-10 minútkach hrniec vyberieme a posypeme picadillo syrom, premiešame a necháme chvíľku oddýchnuť. (Pozor na horúce uši, ja mám krásne pľuzgiere, znova som na to zabudla:( |
![]() |
Takto to vyzerá vo finále...prajem dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
MILADA P. (LADADI) ID 47200 (30.12.2010, 10:18) |
ohromné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (7.2.2009, 12:19) |
Juuj, perfektné jedlo to bolo, od rizota som toho až tak veľa nečakala, ale prekvapenie bolo veľmi pozitívne. Od teraz je "picadillo" u nás pravidlom! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (31.1.2008, 12:18) |
Sylvia, tento recept si ukladám medzi obľúbené. Je vynikajúci. Včera som spravila celý veľký hrniec a dnes to mám na obed. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Kinga G. (KingaG) ID 19784 (14.6.2008, 16:50) |
Už som to robila asi 3x , vždy je to úžasnééééééééé . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Kinga G. (KingaG) ID 19784 (1.1.2009, 17:27) |
Prikladám fotografiu ako vyzerá u mňa http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=411811. Opakovať by som sa už nechcela, ale nám to strašne chutí . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |