Irena K. (Iriska13) ID 14906 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov)
Falošné Tiramisu,alebo najlepšia torta bez pečenia.
[ recept č. 3757 zo dňa 28.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tortová forma, funkčný mixer :-))), piškotiky, silnu kávu, rum, dve nátierkové maslá( v lepšom prípade bez papriky a pažítky :-) ), dve smotany na šlahanie, cukor (vanilkový je lepší než obyčajný), kakao.
POSTUP PRÍPRAVY
Uvaríme silnu kávu, taku silnu až sa nedá pit.Rozhodne nie instantu. Ak nemáme žiadny kávový stroj, stačí zalievanu precedit. Necháme vychladnut. Nátierkové maslá vyklopíme do misy, zasypeme 5-6 polievkými lyžicami cukru a zalejeme smotanou. Slaháme elektrickým šlahačom, kým narátame do 90.Pre tých, čo sa mýlia a namiesto počítania sa začnu modlit: 3 Otčenáše, 2 Zdravasy, jedenkrát Sláva. Stačí, máme hustý krém. Tortová forma je vhodná, lebo sa v nej dezert dobre porcuje. No môže bytˇ aj misa, potom ale jediný spôsob je jest priamo z nej velkou lyžicou :-))). Dno formy pokryjeme piškotami. Dôkladne polejeme kávou. Dôkladne polejeme rumom. Dôkladne je viac, ako by sme si mysleli, že sa zdá, ale skončíme skôr, než bude tekutiny viac ako piškot. Na piškoty kydneme polovicu krému, uhladíme, olížeme lyžicu. Druhá vrstva piškot je rozložená a poliata ako prvá. Druhá vrstva krému je kydnutá rovnako ako prvá a uhladená hladšie ako prvá. Lyžica je olízaná ako prvýkrát, zvyšky krému z misy sa už lahšie vydoluju prstom. Uhladenu tortu dôkladne posypeme cez sitko kakaom. Aspon milimetrovu vrstvu. Posýpanie v tejto fáze má tu výhodu, že kakao od krému navlhne, takže pri jedení hrozí zadusenie sa len pažravostou :-))), nie kakaovým práškom. Zákusok potrebuje odpočívat cez noc v chladničke. Na druhý den sa krája ako torta. Nikto nevie ako dlho vydrží, lebo nevydrží viac ako dva dni :-))). |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Noémi V. (bubuka27) ID 200665 (19.12.2015, 14:38) |
Super recept=skvely vysledok. Vyskusany a overeny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (momo101) ID 16416, mimibazar.sk/momo101 (29.6.2012, 14:15) |
Skvely recept, a musim povedat, ze uz som sa dlho takto nepobavila, ako na vasom receptiku...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Heni D. (henidani) ID 123673 (4.6.2011, 19:25) |
skvelý receptík písaný sviežim vtipným štýlom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva D. (dida99) ID 14731 (11.1.2011, 14:52) |
Tvoj recept patrí medzi moje obľúbené, pretože kvitujem na ňom aj Tvoj humor, modlím sa podľa pokynov ale potrebujem ešte o jeden Otčenáš, Zdravas a Sláva viac, až potom mi to zhustne ))  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína L. (ljkatka) ID 53082 (28.5.2009, 22:20) |
Ahoj! Vyskúšala som, vynikajúce!!! Píšem jeden "gastro-blog" po maďarsky. Dovolíš, aby som tvoj recept preložila? Tak vtipne si to napísala, veľmi sa mi to páči. Ďakujem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika B. (monica1) ID 78081, mimibazar.sk/monica1 (8.5.2009, 18:05) |
Môžem potvrdiť, u nás som s nasadením života uchránila 1 rez na druhý deň. Ja som dala len 1 šľahačku, ale dala namiesto druhej som vyšľahala 2 žĺtky s prášk. cukrom a bolo to bombové, takže som od včera za hviezdu cukrárok. Vďaka. Monika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Blanka V. (JASI) ID 22856, mimibazar.sk/jasi (26.7.2008, 18:15) |
SUPROVÁ len sa po nej zaprášilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika K. (xenatko) ID 8988 (4.5.2008, 20:38) |
aj ja by som sa chcela poďakovať , pretože tiramisu môžem vždy a všade a tento receptíka aj POSTUP sú naprosto super , ďakujem , tortička samozrejme chutila aj ostatným , len sa akosi rýchlo minula  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Júlia M. (glamour22) ID 25579 (27.2.2008, 19:15) |
vcera som robila tuto torticku, dnes sme sa jej nevedeli dojest, fakt super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Táňa Č. (tanulka75) ID 24356 (1.2.2008, 15:22) |
pridavam sa, super receptik , nema chybu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (1.2.2008, 14:13) |
Aj ja robím túto tortu už pár rokov, je výborná, dokonca aj moja mama, ktorá nemá rada sladko-slané kombinácie povedala, že je výborná (aj keď som jej prezradila, že tam ide nátierkové maslo ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka P. (lienkap) ID 20048 (1.2.2008, 10:59) |
Super receptík a ešte lepší postup . Idem hneď dnes vyskúšať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana R. (ferre) ID 5433 (31.1.2008, 17:34) |
dobre som sa zasmiala ked som citala postup...urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (31.1.2008, 16:07) |
Kupila som manu a pisu, ze smotanova. Dobre som kupila, alebo nie? Mozem sa do toho pustit?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena H. (bobahudec) ID 4297 (30.1.2008, 12:59) |
Práve som hľadala niečo takéto...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (30.1.2008, 9:14) |
Prosim vas zienky... to natierkove maslo ma co na sebe napisane? Je to take co na chlieb? Samozrejme bez tej pazitky, ci cesnaku Nechcem spravit torticku s nejakou "gebuzinou"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (30.1.2008, 9:52) |
Pozri si ten link nižšie čo pridala Filmuska ... je tam fotka a je to niečo také asi ako Bánovecká nátierka ... čistá, neochutená a bez jogurtu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika Z. (Eriajavanika) ID 33915 (29.1.2008, 17:26) |
Teeeda Irenka tuto tortu urcite vyskusam,namiesto pocitania sa pomodlim a este sa aj pobavim na vtipne napisanom recepte diky! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |