Lucia H. (Loulou) ID 9887 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)
Svieži pudingový zákusok
[ recept č. 37630 zo dňa 24.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 vajec, 250 g polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru, 1 PDP, 1 dl oleja, 1 dl vody, 2 PL kakaa. PUDING: uvariť puding podľa návodu z 1l mlieka a 2 pudingových práškov (spolu s 1 vanilkovým cukrom a 2-3 PL kryštálového cukru) POLEVA: 3 kyslé smotany, 2-3 PL kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Asi tu už takýto typ koláčika koluje, ale pridávam postup, ako ho robievame my:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Najskôr si uvaríme puding, ktorý necháme úplne vychladnúť. Ja som použila klasiku - čokoládový, ale kľudne môžte použiť taký, ktorý máte najradšej. |
![]() |
Na cesto vyšľaháme bielka spolu s cukrom... |
![]() |
...pridáme žĺtka, olej a vodu... |
![]() |
....múku spolu s práškom do pečiva. 2/3 tejto zmesi vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšnej 1/3 zamiešame 2 PL kakaa.... |
![]() |
...a túto hnedú masu cikcakovito vylejeme na biele cesto. |
![]() |
Do toho lyžičkou (nahusto) vkladáme uvarený puding a dáme piecť na cca 170 stupnov asi 25 min. |
![]() |
Upečený |
![]() |
Medzitým, ako sa koláčik pečie, si vymiešame kyslé smotany spolu s cukrami. |
![]() |
Ešte horúci koláč tým polejeme, necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie na noc). |
![]() |
Nakrájame na kocky a posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Viera Š. (visi) ID 41265 (25.2.2011, 19:22) |
joj, ten musí byť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (26.2.2011, 11:45) |
Veru je . Robila som ho manzelovi k meninam do prace a zbastil sa cely plech v priebehu chvilky . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana L. (STING) ID 9639 (24.2.2011, 19:11) |
prášok do pečiva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Júliana K. (šikulka Julka) ID 142260, mimibazar.sk/sikulkajulka (24.2.2011, 19:16) |
hehe tuto skratku nepoznam a to nie som ziadny novacik vo vareni ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |