. .. .. .. .. .. .
. .

Domace maslo! - RECEPT 37856

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 94691 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Domace maslo!


[ recept č. 37856 zo dňa  ]


Domace maslo!


POTREBNÉ PRÍSADY

2x 33% smotana, 7dcl pohar, 20 minut kludu :-), voda

POSTUP PRÍPRAVY

Smotany vylejeme do pohara a jednoducho s nim trasieme. Najprv sa nam urobi slahacka, no trasieme dalej. Ked bude slahacka husta mozeme pohar otvorit a pustit trosku vzduchu, aby sa mala kde slahacka "zrazit" na maslo. Stael miesame. Nakoniec nam v pohari ostane len mlieko a zrazeny tuk na maslo! Maslo musime este oplachnut pod studenou tecucou vodou a uz len papat :-)
<< ,,, dort - kytara ,,,, | Domace maslo! | beruška >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (3.3.2011, 0:43)
A ja som videla v telke ako tetuška dala smotanu do 2l plastovej fľaše a tou triasla. Asi je to lepšie ako pohár, je tam viac miesta, smotana môže riadne kmitať ,-)
Fľaša sa potom rozreže a masielko sa vyberie (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milada K. (milad) ID 54061 (2.3.2011, 9:11)
Keď to urobíte zo smotany, ktorá skysla, budete mať aj cmar :-$
Pri tomto spôsobe prídete o ruky- nie vždy to vyjde-smotany z obchodu sú rôzne ošetrené proti kazeniu a to znemožňuje získať maslo. Najlepšie je zo smotany z pravého nepasterizovaného kravského mlieka, odstátej a trochu skysnutej- za pomoci mixéra na najnižších otáčkach s prestávkami- do pol hodiny hotovo pri izbovej teplote. Pravda, nie každý má tú možnosť dostať sa k takému mlieku. Oceňujem návrat k tradíciám a poctivým potravinám. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (3.3.2011, 16:25)
my kupujeme v ml. automate a tiez rozmyslam ze urobime...takze ked ho kupim, dam do hrnca, necham postat a z vrchu zobrat smotanu? a potom tu smotanu budem slahat slahacom, spravne som pochopila? dakujem za radu (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milada K. (milad) ID 54061 (3.3.2011, 22:20)
no vlastne hej, len tú smotanu naozaj dobre pozbierať, keď mlieko odstojí, je to vidno, navrchu je to husté- nechať v chlade pár hodín. potom smotanu dať do tepla skysnúť. Deň- niekedy sa mi stane že i dva a nevadí. ( Izbová teplota a zakryté). No a potom mixovať, alebo ako to tu ktosi radil- trepať v plastovej fľaši. Nesystematicky, nerovnako, raz tak, raz tak. Keby to dlho trvalo, dať trochu schladiť, to maslo sa zrazí. Až do takej guče. Pozbierať, alebo precediť. Potom ho treba dobre premyť v studenej vode. Tuk sa v tej vode nerozpustí. No a čo zostane je super cmar.
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.3.2011, 9:31)
(Y) (Y) (Y) (Y)tak tak my mame mliekomat no maslo som z neho nerobila ale jogurty,kefir,syr to hej (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (2.3.2011, 13:48)
Tiež som skúšala urobiť z mlieka z mliekomatu jogurt, ale ostalo mi z toho len jogurtové mlieko *-) *-) *-). Skúšala som aj s jogurtovou kultúrou, ale nebolo to o nič lepšie, hoci som dala aj viac tej kultúry, ako je tam písané. Urobila som niekde chybu???
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.3.2011, 14:31)
ja zahrejem mlieko,pridam jogurt zo zivou kulturou a na 1l mlieka 2lyžice sušeného mlieka,su tu recpty aj s tatra mliekom
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (2.3.2011, 16:55)
tiež som tak robila, ale tým, že mlieko je riadne plnotučné (aspoň u nás v mliekomate je také - plnotučnejšie, ako normálne v obchode) tak sa neurobí jogurt. Aj som sa niekde dočítala, že čím plnotučnejšie, tak tým slabší jogurt je - nestuhe.
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.3.2011, 17:15)
Jarka kukni toto: http://www.dobre-jedlo.sk/krmoviny/domaci-jogurt-za-3-koruny/

cim je mlieko tucnejsie tym lepsie,cim menej tuku tym nekvalitnejsi jogurt-dava sa tam sama zelatina bleeee
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (2.3.2011, 17:44)
ja robievam jogurt v jogurtovači. najviac sa mi osvedčilo polotučné mlieko len s jogurtom (bez sladeného a sušeného mlieka). Skúšala som plnotučné mlieko, aj mlieko z mliekomatu a dokonca aj priamo domáce rovno podojené. Z týchoto troch mi sadlo len plnotučné z obchodu. Pán, čo bol pri mliekomate mi rovno povedal, že čím tučnejšie mlieko, tým horšie z neho sa urobí jogurt. Do plnotučného som skúšala aj jogurtovú kultúru, ale to čo z toho vzniklo sa nedá nazvať jogurtom. Tak som to vzdala
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.3.2011, 18:07)
ja som robievala tiez v jogurtovaci,no deckam uz tie mini flase nestacili :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.3.2011, 9:00)
tak ja kedze som robievala v mliekarni tak sme maslo robili doma zo smotany na klasika mixeri ,-)je to urcite rychlejsie.Inak domace masielko mnam mnam len asi ked mam tie smotany kupiť tak je to poriadne predrazene...pri vyrobe neostane mlieko ale cmar
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marika S. (finka) ID 64179 (3.3.2011, 7:49)
po prvé predražené a po druhé to nie je domáce maslo ,-) nakoľko je z kupovanej smotany, ktorá je výrobou upravovaná, aby dlhšie vydržala... Ale nápadík je (Y) A určite tento Ivkin receptík niekomu zaimponuje a bude ho robiť, či už z domácej smotanky, alebo z kupovanej.
Nám nosí známy tvaroh, zákys aj smotany od jeho kravičiek a teda to je (zajic) (Y) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (2.3.2011, 9:12)
aj mna to napadlo ,-), drahe maslo.... keby bola kravicka a domace mlieko, pozberat smotanu a spravit maslo....
ODPOVEDAŤnahlásiť
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (2.3.2011, 8:52)
a ta voda je na co v prisadach?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (2.3.2011, 8:55)
ja tipujem, že na to opláchnutie masla na konci celého procesu *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana B. (levicaiva) ID 94691 (2.3.2011, 9:01)
Ano presne! (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu