Nika S. (niky80) ID 74954 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
Zapekané špenátové cestoviny
[ recept č. 38037 zo dňa 6.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cestoviny, slaninka, 2 balíčky mrazeného špenátového pretlaku, 2x Bambino, soľ, čierne korenie, cesnak, kyslá smotana, strúhaný syr
POSTUP PRÍPRAVY
Jednoduchý a nenáročný, zato však veľmi vďačný recept pre prípad poloprázdnej chladničky ... tak ako dnes u nás :-) Pravdepodobne tu už nejaký podobný recept je - ak áno, ospravedlňujem sa za duplicitu.
Uvaríme a zlejeme cestoviny. Najviac sa mi osvedčili vrtuľky - do nich sa omáčka najlepšie dostane, ale samozrejme ak nemám, robievam aj z penne, motýlikov či mušličiek. Opražíme si slaninku nakrájanú na drobné kúsky. Misu z jenského skla vymažeme a vysypeme do nej cestoviny. Pridáme opraženú slaninku aj s vypečenou masťou (príp. namiesto nej trochou olivového oleja) a premiešame. Predhrejeme si rúru. V hrnci si uvaríme rozmrazený špenát, pridáme 2 Bambina, rozmiešame, podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Pretlačíme si cesnak (aspoň 3-4 strúčiky, ale ja dávam niekedy aj dvojnásobné množstvo). Ešte trochu povaríme a potom zmes vylejeme do misy na cestoviny. Premiešame, aby sa špenát dostal všade. Vrch potrieme kyslou smotanou a na ňu nastrúhame syr (ementál, gouda, eidam ... čo nájdete v chladničke). Zakryjeme a dáme zapiecť do rúry na cca 40 minút, potom odkryjeme a môžme ešte trochu nechať zapiecť, aby syr stmavol... Je to výborné také teplé, ale pochutíte si ešte aj na druhý deň.
DOBRÚ CHUŤ!
PS: V prípade, že sa Vám nechce variť vopred cestoviny, stačí ak špenát zriedite smotanou na varenie príp. na šľahanie, bude tekutejší a cestovinky sa Vám v ňom prakticky uvaria, tým pádom ich dávate zapekať ešte tvrdé, neuvarené. Musia byť ale celé ponorené v špenáte. Zvyšok postupu zostáva nezmenený, doba zapekania sa nemení. |
 | Monika S. (monikiri) ID 228052 (13.2.2012, 0:25) |
jednoduche a chutne, same dobre veci su tam, takze vysledok nemohol byt iny nez velmi vdacny recept, ja som do toho este dala nivu lebo mi zostala a bolo to vyborne. Dakujem za fajn recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (23.3.2011, 16:20) |
zajtra skúsim!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.3.2011, 17:24) |
ďakujem za pripomenutie, že takéto jedlá varím cez týždeň najradšej, už to chladne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nika S. (niky80) ID 74954, mimibazar.sk/niky80 (9.3.2011, 14:05) |
tak ako - podarilo sa???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.3.2011, 14:07) |
jasné, chutné suroviny, výborný výsledok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.3.2011, 14:51) |
Mňáám...cestovinky milujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (6.3.2011, 14:31) |
mňam hneď by som si dala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | anna t. (amanda1) ID 57482 (6.3.2011, 14:35) |
toto robím aj ja,ale nedavam to vôbec zapiect....dam si rovno na tanier uvarene cestovinky na to spraveny špenatik a na to pochutkovu smotanu...je to velmi dobré,aspon pre nas )) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Nika S. (niky80) ID 74954, mimibazar.sk/niky80 (6.3.2011, 14:49) |
keď spravím veľa cestovín a zostane mi aj z omáčky, veru tiež si rovno naložím na tanier a polejem cesnakovým špenátikom mňam mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |