Miruška B. (miruška) ID 1104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1114 návštěvníkov)
***KINDER BUENO***
[ recept č. 38092 zo dňa 8.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mňam-mňam-mňam... túto lakotku si nenechajte zaručene ujsť... zbožňujú ju nielen deti, no svojou úžasnou chuťou dostane aj dospelých..., uspokojí všetky vaše chuťové poháriky...
POSTUP PRÍPRAVY
postup aj ingrediencie sú doplnené pri jednotlivých obrázkoch
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
na cesto budeme potrebovať 6 bielkov, 6 PL práškového cukru, 1PL oleja, 2PL hladkej múky , 1/2 balíčka prášku do pečiva, 5 postrúhaných okrúhlych piškót
Bielky vyšľaháme dopenista a prisypeme práškový cukor a olej |
|
... do bielkovej sladkej masy pridáme múku s práškom do pečiva a 5 postrúhaných piškót... zľahka premiešame.. |
|
cestíčko vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.. a rozotrieme... |
|
....na cesto porosýpame posekané orechy- 15dg a dáme piecť pri teplote 180stupňov... dozlatista... po chvíli sa začne po dome šíriť úžasná vôňa pečených orieškov... |
|
... nezľaknite sa, keď vám cestíčko klesne.. má byť také tenučké....na upečené cestíčko rozotrieme teplú nutelu 20dg-to je polovica pohára nutely-ja kupujem tú z LIDLA-má 400g a dávam z kelímka 3/4, ale v pohode môžete dať akýkoľvek lieskovoorieškový krém podobný nutele... lepšie je nechať ju v mikrovlnke zohriať, lepšie sa roztiera... vyzerá to takto... |
|
a ideme na krém...
budeme potrebovať:
6 žĺtkov, 20dg kryštálového cukru, 1 vanilkový puding, 1/2litra mlieka, 3PL polohrubej múky... z týchto ingrediencií uvaríme za stáleho miešania hustý krém, ktorý rozdelíme na 2 časti....
Do jednej časti vmiešame 100g rozpustenej čokolády na varenie a necháme vychladnúť... Heru tiež rozdelíme na 2 polovice a primiešame do vanilkového aj čokoládového krému.... |
|
vanilkový krém natrieme na nutelu, a na krém poukadáme BB keksy... takto...potrebujete 2balíky BBkeksov... |
|
...BBkeksy namáčam do vlažného mliečka, ... zmäknú... a koláčik sa môže do hodinky papať... |
|
na BB keksy dám potom čokoládový krém... a naň už len smotanu na šľahanie(250ml) vyšľahanú so stužovačom šľahačky... rozotriem na koláčik a krájame... povrch môžeme ozdobiť... |
|
koláčik odložíme do chladu asi na 1-2 hodinky a potom servírujeme...mňam-mňam... a deti sa oblizujú až za ušami..., prajem príjemné mlsanie:) |
|
....... a takto sa koláčik podaril Gabike -Gabriela T. (nogate) ID 22107 |
|
no a takto sa podaril Majke ...Mária F. (majka424) ID 157088 |
|
KINNER BUENO v podaní Miinky.....miinka k. (miinka) ID 45774 |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 245 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |
Alžbeta L. (Beta25) ID 325653 (5.4.2017, 15:11) |
Aj ja sa chystám upiecť,už som ho piekla je fajn. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (5.8.2021, 21:24) |
dnes bola veľká príležitosť zopakovať si ho.... neuveriteľné.. môj synator si ho požiadal na svoje 18. narodeniny..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina M. (mucher) ID 10339 (8.9.2016, 12:43) |
Ahojte, prosím..aký veľký plech ste použili? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Andrea B. (adka28) ID 84095 (upravené 9.9.2016, 8:53) |
ahoj Maťka ja pouzivam klasicky plech na pecenie,pozor nezlakni sa cesto bude po upeceni tenucke,ale neolutujes ak ho upecies u nas je to naj kolacik,ktory nesmie chybat na ziadnej oslave |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka Gereková (zdenca243) ID 118695 (8.3.2016, 19:12) |
už som ho robila asi 3x .. Vždy zožal úspech |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (29.11.2015, 10:49) |
Včera som piekla a musím povedať, že je veľmi dobrý (na mňa síce trošku sladší), ale podľa receptu sa super vydaril. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Andrea S. (judama) ID 32160 (6.11.2015, 19:15) |
zajtra sa do toho pustím, držte palce |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela Š. (sadotour) ID 309091 (31.3.2015, 14:13) |
pečiem ho často, je veľmi dobrý,trošku som si ho upravila, do bledej plnky dávam bielu čokoladu, do tmavej plnky horkú čokoládu,cukor tam už nedávam,davam tam aj banán |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
mariana M. (sedmokraska) ID 21927 (12.2.2015, 14:28) |
.....super koláčik..všetkým chutí.....ja som bebe keksíky namačala v kávičke...mnamkovééé......obavám sa že až príliš..toto asi nevyskáčem:0)))))) dakujem krááásne za receptík. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela Š. (sadotour) ID 309091 (12.1.2015, 15:43) |
výborný kolačik,trošku som upravila plnku, namiesto cukru som dala do svetlej plnky bielu čokoladu a o tmavej plnky horku čokoládu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Silvia T. (visna) ID 11362 (23.12.2014, 9:56) |
Ahoj Mirka, ja som ho robila dva roky do zadu a bol uzasny . tento rok ho spravim znova, uz sa tesim . Prajem pekne sviatky a dakujem za tento super kolacik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana P. (slniečko 27) ID 100957 (16.12.2014, 18:51) |
Kolacik je uzasny a na rodinnej oslave mal len pozitivne ohlasy a vsetkym veeeeelmi chutil ....je sice narocnejsi na pripravu, ale oplati sa a ocenil ho aj manzel, ktory nema velmi v oblube kolace s kremom, kedze je len v tenuckej vrstve |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana T. (klaviristkaa) ID 131152 (31.5.2014, 14:37) |
A este som zabudla - tu plnku robte tak dlho, az vam zacne bublinkovat, no musite usilovne miesat, aby sa vam nepripalila o dno hrnca...potom znizite teplotu a este miesajte, az musi vzniknut uplne tuha hmota, taka, ako ked robite uplne husty puding...ja som to na mojej indukcii robila asi aj dobrych 20 minut... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana T. (klaviristkaa) ID 131152 (31.5.2014, 14:34) |
Dost som si "zanadávala" pri pečení tohto koláčika, aj ked uznávam, že v konečnom dôsledku naozaj chutí výborne. Tak len zopár mojich postrehov: 1. ak budem koláč robiť nabudúce, vyhnem sa plechu s rozmermi 27x36 cm, ako uviedla autorka koláča, nabudúce radšej použijem menší, napr. 27x30cm...(plnka, ktorú som robila podľa receptu, vyšla úplne natenko, takže ju ledva vidieť po rozkrojení koláča) 2. info pre babenky, ktoré nevedia, ako dlho piecť prvé snehové cesto: ak budete robiť na plech veľkosti 27x36, ako uvádza autorka, tak cesto stačí piecť v predhriatej rure na 180 stupnov 10 minut...ja skor odporucam mensi plech, a v tomto pripade predpokladam dobu pecenia 15 minut... 3. nevedela som, ako robit tu vajecnu plnku, tak som musela volat mamine, tak pridavam aj pre ostatne: polovicu mlieka dat zohriat do varu a do toho vliat druhu polovicu mlieka, v ktorej ste si predtym dobre rozmiesali vajicka, puding a muku (ja mam tau nadobu z Tupperware, kde to len vlejem a rukou "zašejkujem"...ale nabuduce by som robila z dvojnasobnej davky tu plnku, je este jeden recept na stranke varecha.sk s rovnakym nazvom a tam pani robi z litra, tak ta jej plnka sa mi pozdava viac - v pripade, ze robite na plech velkosti 27x36...ak na mensi, bude stacit davkovanie uvedene v tomto recepte. Dufam, ze som vam mojimi radami pomohla, aby sa vam kolacik aj na prvykrat vydaril na jednotku. a aby ste nemuseli tak ako ja |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (30.6.2014, 20:48) |
no neviem, ja mám veľký plech ako píše miruš a koláč mám dobrý, s plnkou žiadny problém, všetko nalejem spolu, zamiešam a uvarím - brnkačka toto je jeden z najľahších koláčov aký poznám na to aký je výsledok super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Andrea B. (adka28) ID 84095 (10.6.2014, 11:05) |
tak ty asi malo pecies ked nevies urobit plnku, a netreba nic menit ako pises ty ze mensi plech,tak je to spravne lebo tam nema byt kopec plnky ale iba tak ako je napisane,vsetky chute sa potom krasne prepajaju....a ked chces kremove tak si upec nieco ine |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana T. (klaviristkaa) ID 131152 (13.7.2014, 22:19) |
Adi, mas pravdu, doteraz som upiekla asi len nejakych 20 druhov kolacov a s takouto plnkou som sa este nestretla Neviem, mne sa ten kolacik zdal jednoducho prilis nizky, takze preto som pisala, ze by som nabuduce spravila plnku z dvojnasobnej davky...ale uznavam, kolko ludi, tolko chuti, a mozno by to ozaj uz nebolo ono, keby som dala dvojnasobnu davku..myslim spojitost tych chuti... Inac kolacik mal velky uspech, takze Mirke dakujem za zverejnenie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Erika G. (ericcagabrielle) ID 45493, mimibazar.sk/ericcagabrielle (8.5.2014, 16:36) |
Miruš opýtam sa ťa na tú Heru... keďže nemám rada plnky obsahujúce margarín a do všetkých koláčov dávam klasické maslo,Heru používam len do cesta. tak sa pýtam či tá Hera je tam naschvál kôli jej špecifickej chuti, alebo preto,že je lacnejšia, alebo? aby som to možno nepokazila maslom...neviem??? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.5.2014, 16:58) |
Ahoj Erika , samozrejme maslo je luxusnejšie, takže ak máš radšej to… určite odporúčam maslo… verím, že Vám pochutí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| BARBORA B. (bardulec) ID 33113, mimibazar.sk/bardulec (5.5.2014, 20:32) |
Je vyborny ale pre nasich hostov dnes bol prilis sladky nabuduce tam dam trochu kysleho dzemu a bude mnamkovyyyy |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.5.2014, 16:35) |
ahoj, áno je to poriadna sladká pecka… len pre sadkoholikov |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Š. (jona) ID 44703 (5.4.2014, 19:35) |
FANTASTICKY |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Božena Š. (Bodka17) ID 30385 (3.4.2014, 19:30) |
ďakujem za úžasný koláčik piekla som ho dcére na národky pre kolegov a vraj zožal veľký úúúúspech....chutil všetkým....a samozrejme aj nám doma |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (3.4.2014, 19:39) |
Ja sa veru ani nečudujem , vdaka za info |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 245 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |