Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Eskymáci
[ recept č. 38140 zo dňa 10.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cca 20 ks potrebujeme:\r\nCesto: 250 g múky, 150 g tuku /Hera a maslo, ½ na 1/2/, 60 g lieskových orechov, 120 g mletého cukru, 1 žĺtok, ½ mocca lyžičky jedlej sódy a rovnako škorice.\r\nKrém: 1 pudingový prášok /vanilkový 40 g/, 300 ml mlieka, 70 – 100 g pieskového cukru, 50 g stuženého tuku /Omega/, 250 g masla.\r\nPoleva: 1 bielok, 70 g cukru, kokos na obaľovanie.
POSTUP PRÍPRAVY
Postup:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Kolieska
1. Dobre premiešame všetky suroviny na cesto. Nechajte v chladničke hodinu odpočívať.
2. Z cesta vyvaľkajte tenký plát, vykrajujte kolieska a ukladajte na plech. Vložte do trúby predhriatej na 180 stupňov C. |
|
3. 1/3 upečených vychladnutých koliesok namočte do bielkovej polevy.
4. Kolieska spojujte krémom po troch, horné koliesko musí byť s polevou. |
|
5. Boky eskymákov potrite krémom a obaľujte v kokose.
6. Dajte vychladiť do chladničky.
Poleva
Preosejte múčkový cukor.
Zmiešajte s bielkom.
Krém
Do studeného mlieka dajte cukor a pudingový prášok. Za stáleho miešania zahrievajte k varu. Hustý puding varte asi 2 – 3 minúty, musí stratiť chuť surového škrobu. Stiahnite hmotu z tepla a vmiešajte kúsky stuženého tuku a šľahajte tak dlho, až sa tuk spojí s pudingom. Za občasného miešania nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Zmäknuté maslo vmiešajte do pudingového základu. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (7.6.2011, 8:22) |
vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katinka i. (Lily65) ID 190296 (11.3.2011, 11:33) |
Vyzerajú výborne,určite ich vyskúšam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.3.2011, 8:01) |
vyzerajú super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Jana S. (JaniS.) ID 159902 (10.3.2011, 23:29) |
vyzerajú byť prudko jedlí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (10.3.2011, 22:00) |
Eskimáci sú pekní |
ODPOVEDAŤnahlásiť |