Henrieta L. (heny3003) ID 134219 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Sicilske zapekane cestoviny
[ recept č. 38299 zo dňa 15.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na ragu: 500g mleteho hovadzieho (bravcoveho) masa, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stonky zeleru, 500ml paradajkovej stavy (passata, prip.paradajky v konzerve), 2 PL pretlaku, korenie, sol, bazalka,.... Na cestoviny: 500g cestovin (Rigatoni, Tortiglioni, Penne), 3 na tvrdo uvarene vajcia, 150g sunky nakrajanej na kocky,150g eidamu nakrajaneho na kocky, 100g mrazeneho hrasku, 2 rozslahane vajcia, parmezan. Mimochodom, hmotnosti jednotliviych ingrediencii udavam priblizne...mleteho masa, ci syra, sunky, atd mozte dat aj menej aj viac...podla oka... :-)
POSTUP PRÍPRAVY
Tato zapekana cestovina je jednym z typickych nedelnych obedov na Sicilii. V podstate zakladom su vyssie uvedene suroviny (nemusia byt vsetke, napr.ja som vynechala hrasok), ale pridat mozte aj baklazan, huby, ci klobasku... niekto z pomleteho masa urobi aj minifasirky, ktore sa potom varia v paradajkovej stave... Postup: pri obrazkoch...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Potrebne suroviny na ragu....korenie pridajte podla vasej chuti... |
![]() |
....cibulu nakrajame na jemnucko, zelerove stonky a mrkvu nastruhame...vsetko spolu poprazime, pridame pomlete maso, osolime, okorenime a poprazime kym nezmeni farbu....pridame paradajkovu stavu a pretlak…Dochutime.....Varime 1 – 1,5 hodiny...Pocas varenia dolievame vodu a samozrejme premiesame...Ragu nema byt velmi huste a ani velmi riedke.. |
![]() |
Cestoviny uvarime na tvrdsie (polovicu casu ako je uvedene na obale), vajcia na tvrdo narezeme na platky, sunku a tvrdy syr (eidam, emmental) na kocky, uvarime hrasok (vacsinou sa dava, my ho ale nemusime...)...
Cestoviny v hrnci zmiesame s 1/3 nasho ragu....aby sa nelepili... |
![]() |
Do dostatocne hlbokeho plechu dame varechou najprv vrstvu ragu, potom cestoviny.... |
![]() |
...na cestoviny rozlozime syr, sunku, a vajcia....potom ide zasa ragu, na to cestoviny, sunka,..atd, atd...az ukoncime vrstvou ragu... |
![]() |
Na vrch vylejeme rozslahane vajcia... |
![]() |
A nakoniec postruhany parmezan....
Dame zapiect do rury na 30 minut (180 C).. |
![]() |
Upecena ´pasta al forno´.... :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Ivana K. (iwis8) ID 66169 (12.5.2011, 15:19) |
Ak by som mala omáčku šťavnatejšiu, môžem dať aj neuvarené cestoviny? Lasagne sú tak úžasne, ibaže sú rovné a penne nie. Ale už teraz sa teším keď to vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (16.5.2011, 16:26) |
Az dnes som si precitala tvoj odkaz... asi uz neskoro....ale : My sme raz dali cestovinu neuvarenu, (bol to moj napad...a varil priatel..) a cestovina ostala tvrda.. Lasagne nepotrebuju predvarat, mozno aj preto, ze su tensie a cesto je obycajne vajecne ( ?) Ja by som radsej neriskovala.. dufam ale, ze sa vase vydarili!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (3.5.2011, 9:14) |
už sa mi dusí ragu a varia vajká aj cestovinka bude určite spokojný, uvidím, čo povedia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa J. (Damia) ID 3904 (18.4.2011, 18:17) |
noooo, tak toto budeme mať na zajtra som sa rozhodla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (17.3.2011, 7:37) |
sliny mi tečú až po zem .... milujem taliansku kuchyňu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (15.3.2011, 22:52) |
tak toto na 100% vyskúšam, podobnú omáčku na cestoviny robím, ale bez mäsa - penne al arabiata. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.3.2011, 20:11) |
joooj tak toto musi byt mnamkovy mls  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (15.3.2011, 17:48) |
super vyzeraju urcite vyskusame |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (15.3.2011, 17:44) |
Vyzerajú veľmi dobre, ukladám receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |