končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
BRAVČOVÉ MÄSO |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)Bravčové pečené s jablkovou plnkou[ recept č. 3858 zo dňa 5.2.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1kg pliecka, soľ, korenie, grilovacie korenie, cesnak, PLNKA: 2 žemle, cibuľa, jablčko, 4 vajcia ( dve z fotky boli málo), petržlenová vňať, soľ, korenie, strúhanka, PRÍLOHA: hlávka červenej kapusty, soľ, cibuľa, cukor, ocot , POSTUP PRÍPRAVY Trochu dlhý recept, ale chcela som to popísať podrebnejšie. Je to skôr obed na nedeľu nie na štvrtok, ako som ho robila ja a ešte keď držíte 90-dňovú diétu a môžete sa len prizerať ako rodinke chutí, lebo máte zrovna vitamínový deň. Ja som k mäsku urobila knedlík podľa Marcelky Krištofíkovej ID 633, ale bez byliniek a dezert: prutko jedlé muffiny od Zuzky ID 22448. Tie som si zmyslela, že urobím až keď sa mäso zapekalo posledných 10 minút. Asi by sa mi niečo stalo, keby som hneď nevyskúšala novú formu na muffiny, ktorú mi v ten deň kúpil manžel. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI suroviny na mäso s plnkou mäso rozrežeme, urobíme z neho plát, naklepeme ho, osolíme, okoreníme nakrájané žemle a dve vajcia na kocky nakrájané jablká soľ, korenie, nakrájaná cibuľa posekaná petržlenová vňať strúhanka na zahustenie a tu zistíme, že tie dve vajcia boli málo, tak šupneme ešte dve dobre vypracovanú plnku navrstvíme na mäso zrolujeme a preložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a olejom, prikryjeme alobalom a šup do rúry asi na 220°C a pečieme. Po 20-tich minútach sa pozrieme ako sa mäsko má, polejeme ho výpekom a pečieme ešte 20 minút. Potom ho odkryjeme posypeme grilovacím korením obložíme cesnakom a dopečieme asi 10 minút.( tu si zmyslíme, že chceme dezert-muffinky ) upečené suroviny na kapustu, krorú pripravíme počas pečenia mäsa ja ju krájam kuchynským krájačom ( raz sme na ňom nakrájali asi 20kg kapusty do suda na kyslú kapustu - prežil to chudák, ale asi mesiac vydával čudné zvuky ) skaramelizujeme cukor pridať cibuľu nakrájanú kapustu a dusíme, nakoniec ochutíme soľou a octom hrnčekové knedlíky podľa Marcelky Krištofíkovej prutko jedlé muffinky podľa Zuzky hrozne naservírované, ale túto fotku som robila až ráno pred odchodom do práce OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Dada M. (odeure) ID 35266 (17.9.2008, 13:37) | |
Evinka, aj tento receptík som urobila v nedeľu s mojou domácou knedličkou. Mäsko fantastické, krásne sa mi to podarilo a kapustička tiež výborná. Všetkým chutilo. Na Tvoje recepty je fakt spoľahnutie. Ďakujem krásne. Na hody sa chystám robiť Rudka-Paľka /to je milé pomenovanie/ a asi vyskúšam ten nový snehovo-orechový. Urodilo sa mi za dva koše mandlí, myslím, že by bol s mandľami fajnový. Pá. | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.9.2008, 19:44) | ||
Dani, ty mi robíš také chute, že si urobíme hody aj my Rudko-Palko sú obľúbenci mojej mladšej dcéry , ten názov som preložila z maďarčiny ( mamka to volala Palirudačka ) nie je to doslavný preklad keď budeš robiť ten orechový , s mandľami bude určite vynikajúci , daj vedieť ako chutil a ďakujem za pochvalu, snažím sa recepty nafotiť a nahodiť tak, aby aj začínajúce gazdinky vedeli jednoducho pripraviť aj trochu pracnejší obed, alebo sa pustili do pečenia zložitejších koláčov, ale dosť často sa mi stáva, že niektorý krok zabudnem nafotiť a potom hromžím ĎAKUJEM | ||
ODPOVEDAŤ |
Dada M. (odeure) ID 35266 (27.8.2008, 15:28) | |
Evinka, no ja musím pridať ešte jeden komentár, trebárs aj k tomuto receptu - aj keď som ho zatiaľ nevyskúšala , ale určite tak raz učiním. Prekvapuje ma akú námahu si si dala a čo všetko dokáže Tvoja fantázia. Teda fakt klobúk dolu. Ja tiež veľmi rada pečiem aj varím, ale to vidieť na recepte - teda výsledku a ingredienciách, že vieš o čom píšeš. Takže určite budem postupne skúšať aj ostatné Tvoje zákusočky a fajné jedlá. Vrelá vďaka! | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (27.8.2008, 21:18) | ||
Danicka, ďakujem ti pekne ,toľko chvály si ani nezaslúžim, až sa červenám ak sa k tomuto receptu raz dostaneš daj vedieť ako chutilo , my sme sa až za ušami zalizovali | ||
ODPOVEDAŤ |