. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčové pečené s jablkovou plnkou - RECEPT 3858

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Bravčové pečené s jablkovou plnkou


[ recept č. 3858 zo dňa  ]


Bravčové pečené s jablkovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg pliecka, soľ, korenie, grilovacie korenie, cesnak, PLNKA: 2 žemle, cibuľa, jablčko, 4 vajcia ( dve z fotky boli málo), petržlenová vňať, soľ, korenie, strúhanka, PRÍLOHA: hlávka červenej kapusty, soľ, cibuľa, cukor, ocot ,

POSTUP PRÍPRAVY

Trochu dlhý recept, ale chcela som to popísať podrebnejšie. Je to skôr obed na nedeľu nie na štvrtok, ako som ho robila ja a ešte keď držíte 90-dňovú diétu a môžete sa len prizerať ako rodinke chutí, lebo máte zrovna vitamínový deň. Ja som k mäsku urobila knedlík podľa Marcelky Krištofíkovej ID 633, ale bez byliniek a dezert: prutko jedlé muffiny od Zuzky ID 22448. Tie som si zmyslela, že urobím až keď sa mäso zapekalo posledných 10 minút. Asi by sa mi niečo stalo, keby som hneď nevyskúšala novú formu na muffiny, ktorú mi v ten deň kúpil manžel.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


suroviny na mäso s plnkou


mäso rozrežeme, urobíme z neho plát, naklepeme ho, osolíme, okoreníme


nakrájané žemle a dve vajcia


na kocky nakrájané jablká


soľ, korenie, nakrájaná cibuľa


posekaná petržlenová vňať


strúhanka na zahustenie a tu zistíme, že tie dve vajcia boli málo, tak šupneme ešte dve


dobre vypracovanú plnku navrstvíme na mäso


zrolujeme a preložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a olejom, prikryjeme alobalom a šup do rúry asi na 220°C a pečieme. Po 20-tich minútach sa pozrieme ako sa mäsko má, polejeme ho výpekom a pečieme ešte 20 minút. Potom ho odkryjeme posypeme grilovacím korením obložíme cesnakom a dopečieme asi 10 minút.( tu si zmyslíme, že chceme dezert-muffinky )


upečené


suroviny na kapustu, krorú pripravíme počas pečenia mäsa


ja ju krájam kuchynským krájačom ( raz sme na ňom nakrájali asi 20kg kapusty do suda na kyslú kapustu - prežil to chudák, ale asi mesiac vydával čudné zvuky )


skaramelizujeme cukor


pridať cibuľu


nakrájanú kapustu a dusíme, nakoniec ochutíme soľou a octom


hrnčekové knedlíky podľa Marcelky Krištofíkovej


prutko jedlé muffinky podľa Zuzky


hrozne naservírované, ale túto fotku som robila až ráno pred odchodom do práce



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Mäsové guľky v suprovej omáčke | Bravčové pečené s jablkovou plnkou | Kuracie rezance v paradajkovom páci >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dada M. (odeure) ID 35266 (17.9.2008, 13:37)
Evinka, aj tento receptík som urobila v nedeľu s mojou domácou knedličkou. Mäsko fantastické, krásne sa mi to podarilo a kapustička tiež výborná. Všetkým chutilo. Na Tvoje recepty je fakt spoľahnutie. Ďakujem krásne. Na hody sa chystám robiť Rudka-Paľka /to je milé pomenovanie/ :-) a asi vyskúšam ten nový snehovo-orechový. Urodilo sa mi za dva koše mandlí, myslím, že by bol s mandľami fajnový. Pá. (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.9.2008, 19:44)
Dani, ty mi robíš také chute, že si urobíme hody aj my ;-) :-D Rudko-Palko sú obľúbenci mojej mladšej dcéry , ten názov som preložila z maďarčiny ( mamka to volala Palirudačka ) nie je to doslavný preklad :-) keď budeš robiť ten orechový , s mandľami bude určite vynikajúci , daj vedieť ako chutil (L) (L) (L) a ďakujem za pochvalu, snažím sa recepty nafotiť a nahodiť tak, aby aj začínajúce gazdinky vedeli jednoducho pripraviť aj trochu pracnejší obed, alebo sa pustili do pečenia zložitejších koláčov, ale dosť často sa mi stáva, že niektorý krok zabudnem nafotiť a potom hromžím :-@ :-@ :-@ ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dada M. (odeure) ID 35266 (27.8.2008, 15:28)
Evinka, no ja musím pridať ešte jeden komentár, trebárs aj k tomuto receptu - aj keď som ho zatiaľ nevyskúšala , ale určite tak raz učiním. Prekvapuje ma akú námahu si si dala a čo všetko dokáže Tvoja fantázia. :-$ :-$ :-$Teda fakt klobúk dolu. Ja tiež veľmi rada pečiem aj varím, ale to vidieť na recepte - teda výsledku a ingredienciách, že vieš o čom píšeš. Takže určite budem postupne skúšať aj ostatné Tvoje zákusočky a fajné jedlá. Vrelá vďaka! (hello) (hello) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (27.8.2008, 21:18)
Danicka, ďakujem ti pekne ,toľko chvály si ani nezaslúžim, až sa červenám ;-) ;-) ;-) ak sa k tomuto receptu raz dostaneš daj vedieť ako chutilo , my sme sa až za ušami zalizovali (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu