Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Kuracie mäso s ananásom a paprikami na čínsky spôsob
[ recept č. 386 zo dňa 10.9.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kuracie cecky * zelené a červené papriky * veľká konzerva ananásu * maizena * soľ * mleté čierne korenie * cukor, soľ, mleté korenie a chilli omáčka na dochutenie *
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je vynikajúci spôsob, ako si kusnúť do sladkokyslej číny priamo doma v kuchyni, ak ste dostali nezadržateľnú chuť na čínske jedlá a do najbližšej reštaurácie máte tisíc kilometrov. Nám už neostal ani jeden gastráč, najbližšia reštika je dajme tomu dvetisíc kilometrov – to len aby mi nebolo ľúto :-)) a tak som čínu urobila doma. Boože, čo by som dala za osem drahocenností a kuracie chopsey v originál čínskej reštaurácii, aj by som si kľakla mužovi pri kolenách a zaspievala mu „Jsi muj pán!!!“
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Dieťatko vyštveráme na kuchynskú linku - ja som to robila čo najrýchlejšie, lebo mi sliny tiekli prúdom po číne, Lauruške som dala koreničky and mlynčeky a mala predbežnú aspoň polhodinovú tendenciu, že sa pekne zahrá a nechá mamičku spapať horúcu čínu s veľa veľa ananásom na tanieri! |
![]() |
2. Na oleji osmahneme nakrájané kuracie mäso, ktoré sme osolili a okorenili. |
![]() |
3. Za tých pár minút si nakrájame zelené a červené papriky, |
![]() |
4. otvoríme veľkú plechovku ananásu a nachystáme manželovi paličky. Manželovi preto, aby sa Vám viac ušlo. Vy si pekne naleštite svoj obľúbený príbor a utrite si sliny z kútika úst. |
![]() |
5. Do osmahnutého mäsa pridajte nakrájané papriky a smažte chvíľočku, asi JEDNU-DVE minúty!!!!! Papriky musia byť tvrdé a chrumkavé. Smažte na čo najvyššom plameni. Pozor na strop - zasa tak prudko som to nemyslela. Ja som zaprskala celý sporák plus obklad na stene plus svoje nové tričko - ale nevadí, čína už rozvoniavala. |
![]() |
6. Rýchlo pridajte celú konzervu ananásu aj so šťavou. Ak máte šťavu v podaní light, pridajte cukor. Omáčka má byť sladko-kyslá. |
![]() |
7. Zahustite maizenou, aby bola sklovitá. Použite iba maizenu, nie múku. |
![]() |
8. A hotovo. Už iba uvarte ryžu, namaľujte si šikmé očká a dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (16.6.2009, 20:56) |
Včera som to varila, ,no asi sa toho objem.Mnam je to supiiiiš |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam D. (alex) ID 478 (11.8.2007, 8:15) |
Marcelka ja cinu milujem na akykolvek sposob takze super necham sa inspirovat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina K. (Matulik) ID 1004 (10.8.2007, 21:08) |
tak toto určite vyskúšam verím že aj tento recept bude taký skvelý ako ostatné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (10.8.2007, 17:14) |
aj cesnak by tam bodol  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (22.9.2006, 14:38) |
tak to si nenecham ujst....milujem mäsko s ananasom...tesim sa...uz talcím....a odkladam na pripravny stôl = stôl s receptami, co sa bude najblizsie varit....ja ulozim a.... moje lasky prekladaju, lebo chcu vzdy nieco ine !!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kerstin J. (kristuschka) ID 1772 (12.9.2006, 21:52) |
Dnes som to vyskusala, suuuper Dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |