Judita K. (Judka) ID 3814 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
Zatočená fašírka
[ recept č. 38624 zo dňa 26.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mleté mäso , soľ, mleté korenie, cesnak, vajíčko, vegeta ,suchý rohlík, šunka alebo dietna saláma , tvrdý syr na plátky ,horčica , olej, kyslá smotana
POSTUP PRÍPRAVY
mäso si pomelieme (alebo kúpime mleté), pridáme všetky prísady - ochutíme podla svojej chuti a množstva mäsa , ja som robila asi cca 1,4 kg mäsa a pridala som 1,5 suchého rohlíka namočeného vo vode , do tejto zmesi nedávam majoránku - je to tak podla mna chutnejšie ale záleží len od Vás ako to máte radi
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme všetky suroviny - ja som zabudla pripraviť šunku , syr a horčicu - pretože som si zmes zarobila ešte ráno ale piekla som až teraz večer - aby si mohli zajtra zobrať do roboty :))) |
![]() |
rohlík si namočíme do vody a ked je napitý klasicky ho vyždímame od vody - všetky prísady dáme do jednej nádoby a dobre spracujeme |
![]() |
spracované - ja mám rada ked to odstojí pár hodín v chladničke ale robila som už aj okamžite |
![]() |
na linku si dáme foliu - ja používam klasické čierne alebo modré vrecko na smeti ... každý ako uzná za vhodné - namočíme vodou alebo málinko potrieme olejom - lyžičkou začneme nakladať a ucapkávať zmes do tvaru obdlžnika - resp. ako sa nám to darí asi takto ... ked je tá zmes odstáta tak lepšie drží - mäso je v pohode - ale je večer a mobilom to moc "nefotí" ... |
![]() |
ked to máme potrieme to celé primerane horčicou a naložíme šunku (alebo dietnu salámu - kto na čo má chuť)a syr asi takto - pozor treba tam nechať miesto .. aby sa pri zatočení plnka nevysunula von |
![]() |
sáčkom zatočíme fašírku - asi takto |
![]() |
zatočená - pripravíme plech ktorý vymastíme - len tam kde je fašírka alebo bude uložená ... |
![]() |
s tým sáčkom čo máme pod mäskovou roládkou ju premiestnime na plech - kvôli tomuto kroku mám rada tento pevnejší sáčok - konce utlapkáme dovnútra - asi takto - ako vyššie uvádzam mäso je v poriadku len foto nie je moc dobré - jednak mobilom a ešte tam je aj "neonka" |
![]() |
potrieme to kyslou smotanou kolko sa dá - a pridáme trošku vody do plechu - asi takto - aby nám to nehorelo kým sa to nerozpečie |
![]() |
aspon jeden krát to ešte potrieme smotanou - čo sa pečenia týka rešpektujte skúsenosti so svojou trúbou - táto naša stará plynová už pečie na heslo ... |
![]() |
upečená - stačí ked smotanka je ružová hore - dodáva to tej fašírke velmi zvláštnu chuť - ako vidíte hned po upečení si ju uvolním s plechu takou tou podberačkou - aby sa mi to tam neprilepilo - trošku vychladnúť a krájať |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Jessica Z. (Trans 74) ID 329705 (9.5.2018, 16:01) |
Tak sa mi vidí, že túto plnenú fašírku urobím na sobotu a nedeľu. Urobím k tomu sviečkovú omáčku a knedľu. Ďakujem pekne za tento veľmi interesantný recept!!! Pekný pozdrav z Hamburgu!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina S. (candylove1) ID 206206 (24.8.2011, 20:25) |
vyborna fasirka podarila sa, do stredu sme dali este vajicka a tiez sme nemali smotanu tak sme ju len tak potreli olejom ale aj tak bola dobra odporucam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
maria s. (ursula4) ID 182697 (25.7.2011, 13:46) |
dnes som robila túto vynikajúcu fašírku.Piekla som ju na papieri na pečenie,čím som odbúrala čistenie plechu-doporučujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana G. (Zuzug) ID 38180, mimibazar.sk/zuzug (8.4.2011, 17:14) |
Vdaka za vynikajuci recept!!! Ja som pridala aj kelimok sladkej smotany, mozem povedat, ze lepsiu fasirku som v zivote nejedla!!!!! UUUUUUUUUUzasnaaaa!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (27.3.2011, 23:54) |
Mňam, vyzerá výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | miriama v. (milovancek01) ID 162648 (25.7.2011, 13:16) |
preco mi to popraskalo?co som urobila zle???????????????? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |