Ludmila B. (milika4) ID 77960 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Jarná zemiaková polievka
[ recept č. 39286 zo dňa 17.4.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Potrebujeme (pre 4 osoby): 100 gramov posekaných vňatí (žihľava, petržlenový vňať, pažítka, špenát), 200 gramov zemiakov, 40 gramov masla a 2 lyžice hladkej múky (na zápražku), 1,5 l vývaru, 1 dcl šľahačkovej smotany, sušené hríby, drvená rasca, soľ, čierne korenie, solčanka
POSTUP PRÍPRAVY
Príprava je rýchla a veľmi jednoduchá. Presne tak, ako to mám rada. Bylinky nasekáme a krátko povaríme vo vývare s rascou a korením. Inak podľa receptu ide byliniek 100 gramov, ale nič sa nepokazí, keď sa dá viac. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme variť do vývaru spolu s hríbmi, ktoré sme namočili vo vode a vyžmýkali. Spolu to povaríme cca 10 minút. Nakoniec pridáme zápražku, ktorú sme si urobili z masla a hladkej múky a zjemníme smotanou, ktorú nalejeme do polievky až tesne pred dokončením a krátko prevaríme.
http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/jarna-zemiakova-polievka.html |
Ivana K. (ivana kubicova) ID 201803 (26.5.2011, 22:36) |
Výborná, všetkým nám chutila, odporúčam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ludmila B. (milika4) ID 77960 (27.5.2011, 14:09) |
to ma tesi u nas su na stole polievky velmi casto a skusame rozne obmeny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.4.2011, 20:21) |
mňaaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ludmila B. (milika4) ID 77960 (18.4.2011, 21:16) |
aj ja tak hovorim, robila som ju prvy krát, ale bola bombova  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |