Eva M. (evica39) ID 125668 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)
Bezlepkové lúpačky
[ recept č. 39304 zo dňa 18.4.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250 ml mlieka, 9 KL kryšt. cukru, 3 žĺtky, 1 dc oleja, štipka soli, 1/2 kocky droždia, 400 g bezlepkovej múky Promix Forte. Pri príprave som sa inšpirovala "kolegyňou" z českého mmb. postupovala som presne podľa jej receptu, len som použila múku Promix Forte. S radosťou posúvam a odporúčam tento link : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76160
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto som vypracovala najprv el. šľahačom, potom ručne na doske. Rozdelila na 8 častí, každú vyvaľkala do oválneho tvaru, stočila, uložila na plech s pečiacim papierom a nechala vykysnúť. Potom som lúpačky potrela rozšľahaným vajíčkom s troškou mlieka, posypala celým makom a vložila do vyhriatej rúry na 180 st. C. Dobrú chuť ! |
 | Soňa M. (sonicka1) ID 15198, mimibazar.sk/sonicka1 (29.8.2013, 12:16) |
Evi, akurat skusam tento receptik ale s Promich CH, musim ho spravit na slano, no ked som videla lupacky, nemohla som odolat, no doma som mala len Promix CH, mozno skusim par naplnit lekvarom a budu sladucke, aj ked je v muke rasca Ale ja zjem všetko, takze Dam vediet ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Valéria T. (Valika T) ID 98119 (2.6.2011, 21:22) |
Tie rožky vyzerajú úžasne,len je tu jeden problém,že ja neviem ako s tým kysnutým bezl.cestom robiť.Som začiatočníčka a to cesto mi pripadá ako linecké nie ako kysnuté.Rozpadá sa mi to a keď som to nejako polepila,tak po upečení sa to nedalo jesť také to bolo tvrdé.Mohli by ste mi poradiť ako sa to dá naučiť?Až Vám závidím to krásne pečivo. Valika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | maria v. (magoo) ID 55271, mimibazar.sk/magoo (28.5.2011, 21:08) |
sú krásne ,len mne sa toto nikdy nepodarí ,ale skúsim len mám promix pk dúfam že to pôjde a to cesto sa nelepí ?? treba múky toľko aby sa dalo pomúčené rozvalkať??....inak dalo by sa nejak dohodnúť že napečiete a ja zaplatím ??? ( ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva M. (evica39) ID 125668 (29.5.2011, 15:35) |
Ahoj Majka, Promix Forte je vhodnejšia múka na pečivo, ktoré treba tvarovať. Výrobky z tejto múky sa neroztekajú, držia tvar. Z inej múky som neskúšala...ani múky Schäer , zvykla som si na Promix . Múky Promix PK, Uni sú viac na piškótové cestá, zásmažky a pod. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | maria v. (magoo) ID 55271, mimibazar.sk/magoo (upravené 5.6.2011, 22:26) |
idem sa pochváliť http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804586 nie sú také pekné ako vaše ale sú makučké dúfam,že budú aj tak chutiť .....po pol hodke čakania ...chutia supeeeer |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | maria v. (magoo) ID 55271, mimibazar.sk/magoo (31.5.2011, 22:10) |
jej dakujem za radu skúsim ,zajtra si idem dať predpísať tak uvidím čo sa zadarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (andy29) ID 44947 (7.5.2011, 19:28) |
Už sme vyskúšali a chutilo . Použila som múku Mix B a musela som pridať 100 g, ale cesto bolo mäkkučké. Ďakujem za receptík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva M. (evica39) ID 125668 (9.5.2011, 15:49) |
Som rada, že chutilo .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (evica39) ID 125668 (19.4.2011, 10:16) |
Ďakujem za pochvaly... keby som mala čas, hneď vám ich napečiem a rozpošlem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (evica39) ID 125668 (19.4.2011, 10:14) |
Na dobrú radu Andrea M. (andy29) dopĺňam receptík o suroviny. V pôvodnom recepte bola použitá múka Mantler. Katarínka, Ty nemôžeš ani Promix Forte? Potom by som skúsila niektoré Promixy - špeci....sú aj také určené pre bezlaktózovú a nízkobielkovinovú bezlepkovú dietu. Alebo teda múku z radu Schaer..... Inak s cestom sa dobre pracuje, drží pekne pohromade, je super tvarovateľné...už som si z neho robila aj makovník, iné cesto na bezlepkové sladké pečivo už ani nepoužívam. Takže skúste priateľky moje ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | slavka b. (slawi75) ID 113183 (18.4.2011, 20:42) |
Mnam hned by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.4.2011, 20:13) |
Evka vyzerajú bezkonkurenčne, veľmi, veľmi sa ti vydarili, veru by nik nepovedal, že nie sú z klasickej múky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (andy29) ID 44947 (18.4.2011, 18:18) |
Vyzerajú skvostne Ale odporúčam pridať celý recept, lebo recepty s odkazom na nejaký iný recept admini zmazú. Určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (18.4.2011, 17:48) |
Evička, doteraz sa mi kysnuté cesto nepodarilo, vždy ma to dohnalo až k slzám. Naposledy som si povedala, že nikdy viac, ale keď tvoje vyzerajú tak fantasticky..... znovu som nalomená vyskúšať ..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (18.4.2011, 17:38) |
vyzeraju uzasne Kukla som si ten link - a chcem sa spytat - podla ktoreho receptu si robila? Je tam iny na muku Mantler a na Jizerku. Ani ja nemozem ani jednu z nich, tak neviem, podla ktoreho receptu mam robit v pripade inej muky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |