
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Emilia L. (mirkakvietok) ID 12510 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zapekane rybky a zemiacky[ recept č. 3959 zo dňa 11.2.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na klasicku jensku misu ktoru vidno na obrazku, je treba: 8-9 stredne velkych zemiakov, 3-4 vacsie rybky (moze byt file, alebo hocijaka ina rybka, treba nimi prikryt prvu vrstvu zemiakov... takze ak mate radi vela moze byt aj viac), tvrdy syr na postruhanie (cca 100 - 150 g, kludne moze byt co chladnicka da, ja struham vsetko co zostalo...), 1 kysla smotana (cca 250 g), 1 paradajkovy pretlak - husty (cca 200-220 g, ja pouzivam Tutti z Tesca, je nesladeny a dobry), 2 vajicka, trocha mlieka, maslo, trocha vegety, kôpor (alebo ina bylinka ak nemate radi kôpor). POSTUP PRÍPRAVY Je to veeeeelmi jednoduche a priprava je uplne rychla: Zemiaky treba ocistit, pokrajat (ale nie na male kococky, skor a take polmesiaciky, chuti to lepsie) a v slanej vode uvarit (soli fakt len malicko, z ryb pojde soli dost). Nemusia byt uplne uvarene, pri zapekani sa dorobia. Kym sa zemiaky varia, zmiesame smotanu, pretlak, mlieko, vajcia do normalnej tekutej masy. Mlieka naozaj len malo, nemusi to byt riedke, lebo rybky pustia dost stavy. Uvarene zemiaky (asi polovicku) vysypeme do jenskej misy, zasypeme polovickou struhaneho syra, poobkladame troskou masla a na toto polozime umyte rybky. Posypeme trochou vegety, celkom normalne kôprom a zalejeme polovickou pretlakovo-smotanovej masy. Na toto vysypeme zvysok zemiakov, zasypeme zvyskom syra, obsypeme znova kôprom a zalejeme zvyskom pretlakovo-smotanovej masy. Na vrch este polozime par kuskov masla a cele to vlozime do rury zapiect (mozete to chvilu nechat aj zakryte nech sa rybky trochu dusia, ale potom pokrievku dajte dole aby sa voda mohla odparovat... aby ste nemuseli volat poziarnikov .-) ) Ja to zapekam tak 35 - 40 minut na 200 C, v teplovzdusnej rure, na konci na nejakych 5 minut necham "oskvarit vrch" nech to chyti este trocha farby :-) Chuti to vyborne - kostickovy problem necham na Vas - ci ich vyberiete pred pecenim alebo ich vylovite potom, zavisi to od typu rybiciek.... Ked pouzijem file z ktoreho sa nic ine neda robit lebo po roztopeni zistim ze je plne krpatych kuskov (ha ha vtedy mam nervy!), kosticky v tychto krpatych sa tak rozpecu ze ich ani necitit... Z velkych kvalitnych ryb sa kosti daju vybrat pred pecenim. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |