Radka G. (rara) ID 9628 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)
Kurča vyprážané v rúre bez tuku z knihy od Gizky Oňovej - odskúšané, odporúčam!!!!!!
[ recept č. 3968 zo dňa 11.2.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kurča, 2 vajcia, 3-4 PL múky, 6-7 PL strúhanky, 4 PL oleja, soľ alebo všetkého podľa potreby
POSTUP PRÍPRAVY
kurča umyjeme, rozporcujeme, posolíme, necháme odležať v chlade minimálne 15 min. Potom ho obalíme v múke, rozšľahaných vajciach, strúhanke. Obalené kúsky poukadáme tesne vedľa seba na olejom pokvapkaný plech. Zvyškom oleja pokvapkáme kúsky kurčaťa. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. 25 min, potom obrátime a pečieme ďalších 25 min.
Ak tento recept vyskúšate, určite kurča už nebudete robiť ináč. Ušetríte tak olej, nemusíte pri panvici stáť a všetky kúsky budú dobre prepečené.
Podávame so zemiakmi upravenými na rôzne spôsoby (kaša, opekané, varené, šalát) |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (7.10.2012, 21:11) |
ja takto robievam fašírky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Hana Ch. (hani10) ID 84618, mimibazar.sk/hani10 (22.9.2012, 22:27) |
Milá Radka , nahodou mi vyskočil tento Vaš recept tak ja som to ryskla , No a kurča bolo výýýýbornééééé a ešte sme aj ušetrili . Dakujem za super nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MAGDALENA A. (MAGDALENA22) ID 67729 (18.11.2008, 18:57) |
AHOJ, CHCELA BY SOM SA OPYTAT CI TO MOZEM TAKTO ROBIT S REZNAMI. TEDA DAM N SPODOK TROSKU OLEJA,POTOM POUKLADAM REZNE A NA VRCH POKVAPKAM OLEJOM A HOTOVO?ALEBO? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivona B. (Iva1110) ID 69005 (18.11.2008, 17:36) |
mne sa kura nepacilo nechutilo nam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (11.9.2008, 17:30) |
mam prosb....je tam napisane PL oleja.........kolko toho oleja,aby som to nemala velmi mastne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (17.11.2008, 14:06) |
sú to 4 PL oleja, idem to hned opraviť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Sisa T. (Sosana) ID 41688 (18.4.2008, 18:13) |
Alobalom sa neprikryje aspoň prvých 25 minút pečenia ?Alebo netreba alobal vôbec?Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (29.8.2008, 10:56) |
Keď robím kura, neprikrývam alobalom. Keby som robila bravčové, asi by som radšej prikryla. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava H. (19drobecek89) ID 20184, mimibazar.sk/19drobecek89 (13.2.2008, 17:27) |
Je to super nápad a kuriatko je vynikajúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (13.2.2008, 14:01) |
Vyskúšané a naozaj mňamkové .Ja som stehná ešte popri kosti nadrezala.Len aby som mala istotu že sa prepečú. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (13.2.2008, 14:34) |
aj ja som to tak urobila, zabudla som napísať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viola P. (vili) ID 449, mimibazar.sk/vili (12.2.2008, 18:33) |
Takto isto robím aj rezne "od Magdy Pavelekovej" fantázia verím že aj kuriatko musí byť supeeeeeeeeeer Vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | TAMARA P. (huhulienka) ID 33696 (12.2.2008, 16:26) |
je to naozaj super...robila som to pred dvoma dnami....tento recept som videla ako pripravovala Gizka Onova s Magdou Pavelekovou asi pre mesiacom v relacii o vareni....ale pani Magda namiesto soli kurca posypavala grilovacim korenim...a potom na zaver do vypeku do pekaca dala este zapiect varene zemiaky....ja som akurat trosku pokvapkala pekac olivovym olejom a kurca som uz nepokvapkala vobec, nakolko mam problemy so zlcnikom a chcela som tam co najmenej tuku...ono to aj tak pusti vlastnu stavu a pekne sa to upecie....velmi nam to chutilo...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (12.2.2008, 14:45) |
Ďakujem Radka, určite ho skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (12.2.2008, 14:44) |
niekedy to vyskúšam aj s bravčovými rezňami, ale to bude treba nechať dlhšie z jednej aj druhej strany, možno by pomohlo na začiatok prikryť alobalom a potom nechať pripiecť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (12.2.2008, 11:26) |
určite sa prepečie, bude šťavnaté a bude sa oddelovať pekne od kosti ???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (12.2.2008, 14:37) |
prepečie sa, pekne sa oddeľuje od kosti |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (12.2.2008, 9:40) |
Nie je kura potom suché?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (12.2.2008, 14:38) |
je dobré, aj šťavnaté |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (12.2.2008, 8:38) |
... a necháme odležať v chlade min.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (12.2.2008, 14:38) |
prepáčte, rýchlo som píslala a nemala som zapnutý Num Lock, takže je to už opravené |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | katarina u. (katrena4) ID 32777 (12.2.2008, 8:34) |
prosim Vas,co to znamena- pecieme vo vyhr.rure na min,obratime a pecieme dalsich min?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (12.2.2008, 14:38) |
prepáčte, rýchlo som píslala a nemala som zapnutý Num Lock, takže je to už opravené |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mariana P. (mamina3) ID 33839 (12.2.2008, 9:53) |
Asi pecieme vo vyhratej rure na minimum  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |