Martina M. (mmj) ID 19672 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)
Bravčové na prírodno so šampiňónmi
[ recept č. 3975 zo dňa 12.2.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Bravčové rezne (karé,stehno), čierne korenie, soľ, olej na opekanie, voda, 1 kocka hubového bujónu, solamyl, šampiňóny
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso nakrájame na rezne mierne vyklepeme posolíme a pokoreníme a posypeme troškou hladkej múky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Opečené vložíme do tlakového hrnca zalejeme asi 3 dcl vody, pridáme šampiňóny a bujón. Zavrieme a dusíme 20 min. kto nemá tlakový hrniec do mäkka. Potom zahustíme solamylom a necháme prevrieť. Podávame s ryžou.
a ešte ako dlho sa varí v tlakovom hrnci: 500 g hovädzieho mäsa v celosti: 4 dcl vody – 40 min. 500 g hovädzích rezňov, kociek: 3 dcl vody – 30 min. 500 g bravčového mäsa v celosti: 2,5 dcl vody – 30 min. 500 g bravčových rezňov, kociek: 2 dcl vody – 20 min. 1000 g kurčaťa v celosti: 2 dcl vody – 20 min. 1000 g sliepky: 10 dcl vody – 45 min.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
mäso osolíme, okoreníme posypeme hl. múkou
![]()
múčnatou stranou dáme na rozohriaty olej
![]()
z druje strany tak isto korenie, soľ, a múka
![]()
opečené prelozíme do kuchty
![]()
zalejeme asi 2-3 dcl vody pridáme šampiňóny a bujón
![]()
zavrieme a varime 20 min.
![]()
keď je mäso mäkké zahustíme solamylom
![]()
a hotovo
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Monika H. (Monique2008) ID 209826 (30.1.2012, 22:42) |
veeeeeeeeeeeeeelmi dobreeee a jednoducheee dakujeme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária G. (Gulková) ID 102592 (19.6.2011, 17:13) |
Velmi lahky a dobry receptik. Velmi nam chutilo celej rodinke. Dakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana H. (iwuskaaa) ID 32507 (20.2.2011, 11:45) |
Táto dobrota bude u nás dnes na obed . My to zvykneme robievať častejšie , je to veľmi rýchle a chutné papaníčko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.7.2010, 14:36) |
no, tak som sa nechala inspirovat receptom. Len masko som nakrajala na kocky a robila tak. Ale ja "frajerka", co ma tlakovy hrniec len par dni som nejak nedoverovala dobe pripravy a pekne som este hadam raz taky cas nechala masko len tak dojst v hrnci, ked som to uz vypla A hadajte, co sa stalo. Tak rozvarene maso som este nevidela. Vyzera to ako tuniak z konzervy Takze som do toho supla par trojuholnikovych syrov a zahustila solamylom rozmiesanym v mlieku a je z toho fajn omacka na cestoviny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva J. (Efca) ID 46279, mimibazar.sk/Efca1 (12.3.2010, 21:46) |
Vyborny recept, uz ho robim po niekolkykrat! Dakujem zan.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria P. (mariaLT) ID 74477 (18.2.2010, 21:34) |
Velmi pekne dakujem! Hladala som inspiraciu....a nasla som ! Velmi nam chutilo! Bolo to uz minuly rok, co som nasla tento recept , a ODVTEDY varim v tlakovom hrnci! A je to POHODICKAAAA Este raz vdaka! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lenka h. (aspekt) ID 87649 (3.10.2009, 21:31) |
vyborne nenarocne a jednoduche jedlo na jednicku lara |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (8.2.2009, 8:42) |
Idem to dnes vyskúšať, naviac som rada, že sa to varí v tlakovom hrnci - na Vianoce som ho dostala a tak som ešte len začiatočník vo varení v tlakom hrnci, tak ma každý recept poteší.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
. () ID 0 (24.1.2009, 13:28) |
ked mne sa to masko rozpadlo  |
ODPOVEDAŤ | UPRAVIT KOMENTÁŘnahlásiť |
Martina K. (Thematka) ID 46969, mimibazar.sk/thematka (9.7.2008, 11:25) |
Spravili ste mi taká chut na toto uzasne jedlo , ze hnej som nakupila potrebne suroviny, a už varím. dakujem za super typ. dúfam,že bude výborný obedik. posielame MARTINA A NIKINKA  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (9.7.2008, 23:19) |
Dúfam že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina Z. (tynusha) ID 43900 (23.4.2008, 15:19) |
Ahoj Martinka, ja žijem v UK a neviem tu solamyl zohnať, nevieš, čím by som to mala nahradiť, alebo to môžem podávať aj bez toho, myslím, že sa s tým nič nestane, nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (25.4.2008, 22:06) |
Maťka solamyl je vlastne zemiakový škrob ja to používam namiesto múky ktorá je ťažko stravitelná. V slovniku som našla niečo ako size alebo starch tak skús niečo take najsť ale môžeš zahustiť aj nieakou hotovou zmesou v Anglicku určite maju niečo na zahustenie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (26.4.2008, 21:37) |
čau dnes som volala sestre ktora bola v anglicku a vraví že cornflour je na zhusťovanie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (15.4.2008, 20:43) |
Tak to vyzerá super, jednoduché a výborné. tuším, že všetko na toto jedielko mám, len neviem aké mám mäsko vytiahnuté, či je to bravčovinka alebo hovädzinka, aký je medzi tým rozdiel okrem toho z akého zvieraťa to pochádza ale vážne ako to rozoznám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (16.4.2008, 20:36) |
tak ja som dnes navarila toto super jedielko ALE mala som kooooooopec mäsa, plnú veľkú dosku som toho mala, polovičku veľkého hrnca, vravím si, že bude aj zajtra na obed a predstavte si, že ostalo len 2maličké kúsky a trocha omáčky, tak zajtra varím zas Bolo to fakt výborné a nakoniec to bola bravčovinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Klaudia U. (Petruskaaa) ID 72887, mimibazar.sk/petruskaaa (17.2.2009, 15:45) |
akurat kuchtim, nenasla som ale u nas v potravinach bujon hríbový a podarilo sa mi tam nechtiac hodit masox, tak uvidime co z toho bude  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (16.4.2008, 19:02) |
bravčovina je svetlá a hovädzina červena až tmavo červená a hlavný rozdiel je ako sa dlho varí mäsko kým je mäkké, bravčovina potrebuje menej ako hovädzina |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (15.4.2008, 20:34) |
Výýýborné ,len nam bolo toho malo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (16.4.2008, 19:03) |
Ja sa tiež tvárim že varím na dva dni no to sa ešte nestalo aby niečo ostalo hihi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janica T. (jaji) ID 32636 (25.3.2008, 16:01) |
Martinka, koľko ste tam dali toho solamylu? Jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | katarina b. (kajamliko) ID 24862, mimibazar.sk/kajamliko (20.2.2008, 20:35) |
dnes som to vyskúšala,jednoduché a véééééľmi chutné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (21.2.2008, 11:01) |
som rada že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |