Jarmila P. (jatea) ID 106659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)
Pšenično-ražný chlieb
[ recept č. 39884 zo dňa 11.5.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Niekde na internete som našla tento recept, trošku som si ho prispôsobila a toto je výsledok. Je vynikajúci, asi najlepší, aký sa mi kedy podarilo upiecť.
POSTUP PRÍPRAVY
Do pekárne si dáme suroviny v poradí, ako je napísané: 350 ml vody, 2 ČL soli, 1,5 ČL rasce, 1 PL octu, 1 PL medu, alebo cukru, 2 PL oleja, 300 g hladkej múky, 250 g ražnej hladkej tmavej chlebovej múky, 1/2 kocky droždia. Po zaznení zvukového signálu pridávam tekvicové, alebo slnečnicové semiačka. Pečiem na programe RÝCHLY, veľkosť stredná a kôrka tmavá. |
 | Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (9.1.2015, 19:34) |
Dnes som ho piekla, a je super. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia Z. (silunka) ID 82925 (28.4.2014, 13:24) |
robievam, ale skúsila som miesto pšenično-ražnej múky ražno-pšeničnú a zdá sa mi lepší a pridávam aj zemiaky varené v šupke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (28.4.2014, 11:54) |
piekla som ho vcera po dlhsej dobe, pretoze kupit dnes chutny chlieb bez prisad E-ciek a cohokolvek co do chlebika nepatri, je uz takmer nemozne.........a teda na ranajky sa mi usiel uz iba koncek . takze dnes vecer znova .......odporucam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana U. (JankaU) ID 20626 (19.7.2013, 21:44) |
Vynikajúci, robím ho aj ja, niekedy namiesto vody dám mliečko...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka Š. (skeblicka) ID 108430 (26.6.2013, 14:56) |
toto je super recept... odvtedy ako som ho nasla ani iny nepouzivam... a to som vyskusala aj miesane zmesy a vselico mozne, ale na tento sa ziadny nechyta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (28.6.2013, 8:55) |
Zdenka, to mám radosť, že tak chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Ď. (Monika T.) ID 171640 (1.5.2013, 18:08) |
Dobrý deň, včera som piekla váš chlebík a bol úžasný Konečne som našla recept, ktorý mi vyhovuje a chlebík chutí úžasne. Ale namiesto ražnej hladkej som dala ražnú celozrnnú 200 g a ostatné hladkú. Sladila som medom a dala som balík sušených kvasníc. Piekla som na programe klasik. Čo je hlavné, že som konečne našla super receptík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (16.5.2013, 11:56) |
Som rada, že chlebík chutil. Ja teraz posledne kombinujem dva recepty. Robím sedliacky chlieb http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17654 ale múku miešam chlebovú hladkú s ražno.pšeničnou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Denisa V. (Deniska333) ID 102103 (23.7.2012, 13:14) |
Požičala som si pekáreň, aby som si mohla vyskúšať upiecť nejaký chlebík a usúdiť, či si ju kúpiť alebo nie. Prvý išiel rovno psíkovi, lebo som použila sušené droždie a s tym sa mi ešte v živote nepodarilo nič dobrého vykúzliť, ale druhý v poradí som skúsila tento chlebík a ten je teda úžasný! Ďakujem za skvelý recept a hneď tam idem nahádzať na ďalší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (25.7.2012, 22:19) |
Deniska, som rada, že sa chlebík vydaril . Musím sa priznať, asi mesiac som pekáreň nepoužívala, ale hneď ráno idem piecť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (13.5.2012, 21:01) |
cez týždeň sa na tento chlebík chystám ))  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (13.5.2012, 22:25) |
Anka vyskúšaj, neoľutuješ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (6.5.2012, 20:49) |
mile damy, vyberate po vymiesani haky z pekarne pred pecenim ? dakujem za odpovede. chlebik vyzera uzasne, urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (13.5.2012, 20:31) |
Gabika, ospravedlňujem sa, že sa ozývam len teraz, ale vyše týždňa som bola mimo internet. Ja pekávam chlieb väčšinou v noci, aby bol ráno čerstvý, tak vtedy nevyberám háky (musela by som si dávať budík na štvrtú ráno ). No občas, keď pečiem chlieb cez deň, tak vtedy, keď nezabudnem, tak pred pečením háky vyberiem. Vtedy nie sú v ňom veľké diery. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (13.5.2012, 20:41) |
Jarka dakujem za odpoved, uz som to celkom "vychytala" aby boli diery co najmensie........chlebik je uzasny, minuly vikend som ho dokonca piekla 2x za den.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (13.5.2012, 22:24) |
Gabika, to ma teší, že tak chutí. Ale vyskúšaj aj tento sedliacky chlieb http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17654. Ja som si upravila množstvo na 600 g múky a dávam čierne pivo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (9.1.2015, 19:22) |
a to potom robite v pekarnicke? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (6.5.2012, 20:21) |
Jarka dnes som upiekla chlieb podľa Vášho receptu a je výborný . Trošku som ho upravila - múku som nemiešala, dala som pšenično-ražnú múku, ktorú som hotovú kúpila a dala som sušené kvasnice, iné som nemala. Tu je môj chlebík ttp://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=860812. lepší sme nejedli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (13.5.2012, 22:27) |
Gabika, to som rada, že chlebík chutí. Ja stále múku len miešam, občas dám miesto ražnej aj špadlovú. Ale nie veľa, aby pri pečení neklesol. (na fotku sa mi nepodarilo dostať ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (9.1.2015, 19:24) |
prepacte ze tolko pytam, mi naposledi stale klesal chlebik, a vzdy davala som spaldovu muku miesto hladkej? Robila to spaldova muka? Preco to klesa? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 (19.3.2012, 14:07) |
naozaj fajný, dík za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (19.3.2012, 19:30) |
Nie je za čo, hlavne že chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (24.2.2012, 14:37) |
ďakujem za receptík... chlebík je vynikajúci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (25.2.2012, 19:50) |
Teším sa, že chutil. Odkedy mám pekáreň, tak chlieb som ešte nekupovla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam R. (miriamr) ID 160487, mimibazar.sk/miriamr (9.10.2011, 19:12) |
Prvý chlieb , ktorý sa mi podaril v mojej novej pekárni . Chutil všetkým, takže ho určite budem ešte piecť viackrát  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (10.10.2011, 12:55) |
Tak to som rada, že sa vydaril a chutil . Ja som už vyskúšala viac chlebov, ale tento a Sedliacky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17654 nám chutí najviac. Len sedliacky som si trochu prispôsobili, dávam až 300 ml piva (a čierneho) 100 ml vody a 600 g múky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľuba V. (lubav) ID 27763 (30.9.2011, 22:23) |
Chlieb vyzerá perfektne. Tento pomer tekutín a múky používam tiež. Do chleba používam tiež ražnú múku, je z nej oveľa lepší, ako keď sa použije iba hladká. My máme blízko mlyn, kde chodím na múku- či už bielu chlebovú a tiež ražnú. A ak môžem doporučiť, čo sa mi osvedčilo- miešať vodu s acidofilným mliekom. Naposledy som robila rohlíky a dala som 200 ml vody a 150 ml acid. mlieka /alebo cmaru/. Boli úžasné. Kedysi tiež býval cmarový chlieb a bol dobrý. Vyskúšajte, pečivo je vďaka tomu cmaru dlho vláčne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (10.10.2011, 12:59) |
Tak to máš šťastie, že máš neďaleko mlyn. Ja sa musím spoľahnúť, len čo majú v predajniach a u nás veľmi veľký výber nie je . S acidofilným mliekom som ešte neskúšala, nenapadlo ma. My máme radšej tmavé chleby, keď sa dá, tak si kupujem tmavú múku. Ale určite najbližšie vyskúšam aj s tým mliekom. Máš nejaký osvedčený recept? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (30.9.2011, 15:10) |
Chlieb patrí určite medzi najlepšie, čo som piekla.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Stanislava Z. (stanula33) ID 13617, mimibazar.sk/stanula33 (11.9.2011, 16:51) |
Chlebík bol suprový . Naozaj vynikajúci, môžem len odporučiť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (21.9.2011, 9:44) |
Tak to ma teší, že chutil. Mne sa akurát dnes v noci piekol v pekárničke a ráno som si na ňom pochutnala . Teraz som tam pre zmenu dala ľanové semiačka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (16.7.2011, 17:16) |
Chlebík vyzerá naozaj veľmi dobre a určite tak aj chutí, ale chcela by som sa spýtať na tie múky. Hladká múka ľudove obyčajná, teda T 650? A tú ražnú hladkú chlebovú tmavú by som kde kúpila? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (17.7.2011, 22:49) |
Áno, hladká je obyčajná hladká múka. Ja kupujem z mlyna Pohronský Ruskov. Tá sa mi zdá najvhodnejšia, a som na ňu zvyknutá. No a tú tmavú ražnú kupujem v Bille. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (12.5.2011, 11:09) |
Ten vyzerá dobre. Musím skúsiť. Ked som začínala používať pekáreň, piekol sa mi krásny chlebík. A čo dalej tak sa viac mrví , možno je to aj tým, že niekedy vymením gramáže múk, ale to v minimálnom pomere. Jarka, určite vyskúšam, akurát že ja teraz tak na neho môžem len pozerať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (12.5.2011, 13:14) |
Martinka, určite vyskúšaj, tento sa vôbec nemrví. . A kúsok chlebíka na vyskúšanie Ti určite nezaškodí . Tiež som skúšala meniť pomer múk, ale neoplatilo sa to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (13.7.2011, 14:36) |
Jarka, chlebík je , síce ohodnotila som ho len pohľadom a privoňaním, ale je super. Receptík si odkladám a budem piecť. Dakujeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (15.7.2011, 18:47) |
Som rada, že chutil. Škoda, že si neochutnala. Snáď nabudúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.7.2011, 14:27) |
Jarka, určite ochutnám. Teraz som na 90DD, tak nechcem dráááždiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.5.2011, 20:47) |
ten sa veru vydaril a môže byť aj veľmi chutný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (11.5.2011, 20:51) |
To teda aj je. Dnes som k nemu urobila bryndzovú pomazánku a to sme potom s manželom schopní zjesť ho skoro celý na posedenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |