
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Zuzana V. (Suzana2) ID 27623 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) "Žabky"[ recept č. 3997 zo dňa 13.2.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Pre inšpiráciu POSTUP PRÍPRAVY Pre inšpiráciu |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2008, 15:39) |
Vydarili sa nádherne, gratulujem. Tento recept poznám a môžem ho len odporučiť. U nás majú vždy úspech. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana V. (Suzana2) ID 27623 (14.2.2008, 14:52) |
Mala som 2 plnky: 1. nastrúhaný tvrdý syr, tatárska omáčka, cesnak 2. maslo, syr Bambino, chren Žemličky sa nakroja, naplnia plnkou a dá sa klobása tak, aby trčala vonku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena B. (hela1) ID 35485 (14.2.2008, 12:46) |
Ja ich robievam a ak môžem tu je recept na žemličky: 500g polohrubá múka, 300ml mlieko, 30 g masla, 30 g droždia, 20 g kryš. cukru, soľ, vajce a sezamové semienka na posypanie ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | jarka m. (jajka2004) ID 22420, mimibazar.sk/jajka2004 (20.2.2008, 23:30) |
prosim ta ako sa vydaria tie zemlicky podla tohoto receptu? su fykt mäkké? ja totiž mavam kysnute cesto mäkke akurat tak kym je este teple, potom mi stvrdne a chcela by som to spravit na oslavu tak nech sa nemusim hanbit | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Helena B. (hela1) ID 35485 (21.2.2008, 8:44) | |
Ja ich robievam takto sú mäkké je to recept zo šarmu. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.8.2008, 12:38) | ||
Iba troška poopravím. Recept prapôvodne je z časopisu Život a neskôr bol vydaný aj v knihe Recepty zo Života pod názvom Rovenšťanské žaby. Neskôr ho uverejnili aj iné časopisy. Viem to preto, lebo tento receptík bol v našej rodine vždy veľmi obľúbený - sestra ho priniesla z práce (ešte kedysi dávno, keď pracovala v jasličkách) a ja som ho zaslala do už spomínaného časopisu. Veľmi ma teší, že zaujal. | ||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | zuzana š. (zuzu007) ID 20344, mimibazar.sk/zuzu007 (14.2.2008, 13:16) |
a sčim sa to plny aka je tam plnka do tych žemličkov | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janett F. (zany644) ID 34323 (14.2.2008, 7:20) |
Poznám ich .Kolegyna ich robieva a su dobre .Len nemámodvahu ich urobit. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (13.2.2008, 22:57) |
a receptik na tie maličke žemličočky je aký? ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.2.2008, 10:32) |
„Rovenšťanské“ žaby ½ kg polohrubej múky 3 dcl mlieka 3 dkg masla 3 dkg droždia troška cukru, štipka soli Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkáme, vykrojíme malé kolieska. Tie zabalíme do malých buchtičiek (tak ako keby sme robili klasické buchty, len musia byť asi o polovicu menšie), dáme ich na pomastený plech. Necháme ešte raz vykysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme upiecť. Po upečení ich do 2/3 narežeme a naplníme plnkou. Na plnku položíme koliesko klobásy (najlepšia je Bratislavská, alebo domáca, ktorá je vysušená). Plnka: ½ masla, 2 ks syra lunex, 4 strúčky cesnaku (dobre vymiešať) Inak, presnejší postup je aj na stránke www.mamincinyrecepty.cz |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2008, 15:34) |
Ak máš záujem o recept na cesto môžem poslať - sestra ich pravideľne vypeká. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (14.2.2008, 16:09) | |
Helenka tu už dala recept na tie žemličky... neviem či ty máš nejaký iný? ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana V. (Suzana2) ID 27623 (14.2.2008, 7:31) |
To je kysnuté cesto. Momentálne pri sebe nemám presný rozpis surovín, ale ja aj tak robím kysnuté cesto bez váženia od oka. Takže kysnuté cesto a z neho vykrojené malé kolieska, potreté vajíčkom a posypané sézamom, makom, grilovacím korením. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |