Monika K. (Monchichita) ID 88482 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Kapustové posúchy
[ recept č. 40110 zo dňa 22.5.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg polohrubej múky, 2 vajíčka, mlieko, 150 ml oleja + olej na vyprážanie, 1 droždie, cukor, soľ, 1 sáčok (kg) kyslej kapusty, slaninka, 1 konzerva šampiónov, vegeta, sladká paprika, rasca, čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv si pripravíme kapustovú plnku. Slaninku si nakrájame na kocky a dáme na troške oleja opiecť, keď bude slaninka opečená, pridáme kapustu a hubky z konzervy. Podlejeme trochou vody, ochutíme vegetou, rascou, trochou mletého čierneho korenia a zafarbíme sladkou paprikou. Dusíme, kým kapustička nebude mäkká a potom necháme plnku vychladnúť. Ďalej si pripravíme klasické kysnuté cesto (ale na slano! Bez cuku! Cukor ide len do kvásku) . Do hrnčeka zarobíme kvások a necháme ho pekne na teplom mieste vyrásť. Do misy dáme trištvrte kila múky, 2 vajíčka, 150 ml oleja, 1 malú lyžičku soli, už vyrastený kvások a mliečko podľa potreby. Zarobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom si cesto na doske rozvaľkáme a veľkým (naozaj veľkým) pohárom alebo hrnčekom vykrajujeme kruhy. Lyžicou dáme na vykrojené cesto kapustovú plnu, prehneme polku cestička a kraje spojíme. Robím ich vlastne do takých polmesiačikov. Ale dajte si pozor, aby ste nedávali plnku s veľkým množstvom šťavy, inak budete mať cesto mokré. Je lepšie si plnku trošku vyžmíkať. Keď už máme cestíčko naplnené, vypražíme posúchy z oboch strán na miernom ohni a hotové položíme na servítku, nech nám prebytočný tuk odsaje. Mne ich z tejto dávky vyjde asi tak 20 a sú fakt dobré a sýte! Najlepšie chutia, keď sú ešte teplé. |
Monika K. (Monchichita) ID 88482 (23.5.2011, 7:24) |
U nás sa idú o ne pobiť, to keď zahlásim, že ich robím na obed, tak sa dovalí celá rodina a za hodinu je po nich  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nada P. (adka67) ID 59235 (22.5.2011, 20:35) |
ja ich robím tak ,že ich dám na plech pomastím olejom a dám do rúry upiecť a po upečení ich zase trochu prejdem maslom ,alebo olejom sú fantastickééééé a plnka môže byť aj zemiakovo-bryndzová  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.5.2011, 17:49) |
Mňam, tak toto by som si hneď dala, milujem takéto slané posúchy!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Simona M. (SittaLilas) ID 159596 (22.5.2011, 16:13) |
Tak toto som nejedla naozaj už od detstva! Júúúj Monika za jeden by som aj dušu dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |