Michaela U. (miu) ID 1384 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)
Francuzske zemiaky - ako ich milujeme my...
[ recept č. 4015 zo dňa 15.2.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tento rodinny recept robim od nepamati a od oka - ale skusim priblizne pomery: zemiaky do jedneho velkeho hrnca - mne sa zmestilo cca 18 stredne velkych kuskov, 6 vajec, 40 dkg inoveckej alebo podobnej nie velmi suchej salamy, 1 klobasa, 1 slahackova smotana - smotana na varenie nie je ono :-), sol, mlete cierne korenie /nemusi byt/...
POSTUP PRÍPRAVY
kazdy ma urcite svoj vlastny recept - takto ich robime my :o)
su recepty, ktore nemenime cely zivot :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
pripravene ingrediencie... uvarime si zemiaky v supke, ocistime ich, takisto si uvarime vajcia natvrdo, salamu nakrajame na stvorceky, klobasu na kolieska...
zemiaky si mozete prioravit aj vopred...
jemne si vymastime pekac a zaciname vrstvit - pretlacime don 1/3 zemiakov, osolime...
pretlacime polovicu vajiciek... osolime, okorenime...
posypeme polovicou salamy a klobasy ...
a znova dame zemiaky atd .... postup opakujeme - vrchna cast su zemiaky...
osolime, okorenime a zalejeme slahackovou smotanou a supneme pekac do vyhriatej rury cca 200-220 stupnov na cca 25-30 min
hotovo - uz vonaju.......
servirujeme s niecim kyslym... nasi chalani zboznuju miniuhorky alebo minikukuricky :o)))
DOBRU CHUT!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (29.3.2014, 13:57) |
Aj moja mamina robieva presne taketo iste, aj ich presne rovnako kraja Ja som uz poskusala kadejake, aby bola zmena, ale tieto su tie najlepsie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (13.6.2010, 18:18) |
Ja zapekám s kyslou smotanou,do ktorej rozšľaham vajíčka,potom sa dá pekne krájať a údené a klobásku orestujem,má lepšiu chuť.Všetko je to ale samozrejme o zvyku.Tiež mám v receptoch .Pozerám,že si dala do bezmäsitých,ja -čo dom dal. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (13.6.2010, 18:02) |
dakujeme , v stredu idem na ne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana K. (Ivakováč) ID 28254 (18.2.2010, 14:04) |
super dnes som robila tieto a pretlačiť uvarené zemiaky je dobrý nápad |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Slavka H. (hoska) ID 31567 (17.3.2009, 17:38) |
No konecne francuzske zemiaky, ktore mi fakt ale fakt chutili. Doteraz som toto jedlo neznasala. Odteraz ich budem robit casto. Vdaka... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (21.2.2008, 14:20) |
Ak mozem tak ja ich varim. Pretlacim ako na granadir.Osmazim vela cibule so sunkou,zmiesam so zemiakmi.Polovicu dam na vysypany pekac poukladam vajcia na tvrdo,dam druhu polovicu zemiakov a zalejem so smotanou a vajcom.Takto som ich vymyslela pre mojho syna.dvojrocneho. A strasne nam chutia,su take decke!!!Moj manzel nemal rad francuzske ale tymito nepohrdne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (21.2.2008, 14:35) |
jasne, Evi, hlavne je, ze chutia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Monika B. (hranolka2) ID 9337, mimibazar.sk/hranolka2 (20.2.2008, 15:48) |
famózne zemiačiky,celkom iné ako od mamy ale oveľa fajnovejšie s manželom sme sa riadne napráskali a moja diéta opäť v čudu sú ozaj výborné,šťavnaté,na spapanie ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (21.2.2008, 11:23) |
ja dakujem a tesim sa, ze chutili, Moni co tam po diete ja ich mam prave od mojej mamy ... taketo som ich lubila ako mala a teraz ich zboznuju aj moji chlapi ......... jedla a robila som ich uz vselijake ... ale ziadne sa im nevyrovnali |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Monika B. (hranolka2) ID 9337, mimibazar.sk/hranolka2 (21.2.2008, 11:26) |
presne tak fakt sú úžasné a manžel si ich zamiloval aj keď za slobodna od svokry ich moc nemal rád bod pre mňa vďaka vám |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Denisa R. (denca13) ID 14351 (20.2.2008, 15:17) |
Mňaaam.Tak takéto zemiačky sa chystám robiť zajtra. Akurát že ja ich krájam na kolieska.Tiež ich predtým varím, len musím dávať na ne pozor, už sa mi stalo že som ich fajnovo rozvarila. Alebo ich skúsim dať surové? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (21.2.2008, 11:15) |
drzime palce nech sa nerozvaria |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Božena F. (bofa) ID 25235, mimibazar.sk/bofa (20.2.2008, 12:24) |
Ja ich robím takto. Zemiaky surové nie je to tak pre mňa, suché.Potom na oleji spením cibulku, klobásu a postupne ukladám. Pred dokončením dám slahačku z vajíčkami a vegetou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (21.2.2008, 11:15) |
dik, Bozka, za tip o tom je tu tato minidiskusia.... kolko ludi tolko chuti ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Vanda P. (VandaTT) ID 2109, mimibazar.sk/vandatt (18.2.2008, 22:45) |
Miska, ja ich robim tiez presne tak, davam ale tocenu salamu. A zemiaky - vzdy varene, su potom jemnejsie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (20.2.2008, 10:26) |
Vitaj v klube, Vandi |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Miriam D. (Tili) ID 6544, mimibazar.sk/tili (15.2.2008, 23:11) |
Presne taketo ich robim aj ja. A takto ich robi aj moja mamka. V tomto jedle nikdy neimprovizujem. Ziadna cibula, syr, udene maso, hrasok, kukurica, kysla smotana, koreniny od vymyslu sveta... Len taketo jednoduche. Aj manzel ich zboznuje, deti tiez. Jediny rozdiel, ze ja k nim milujem cviklu ale uspokojim sa aj s kyslou uhorkou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (20.2.2008, 10:29) |
Vystihli ste to presne, Mirka , tie ostatne uz potom nie su Francuzske... , ale ine ... a cvikla je super , ale tu chalani zatial nemusia, hadam ich to prejde, ci lepsie povedane chyti dik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (15.2.2008, 21:55) |
najviac sa mi paci,ze su v kolonke bezmasite jedla |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (15.2.2008, 21:59) |
dobre, nie??? tak nad tym zaradenim som si lamala hlavu, ale nakoniec ........ asi musime vymysliet novu kolonku ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Adriana K. (adriana11) ID 20679, mimibazar.sk/adriana11 (15.2.2008, 21:42) |
Tak toto milujem aj ja Kedysi som ich robila z uvarených zemiakov aj ja, ale keď to chcem urýchliť, robím zo surových, len sa potom dlhšie pečú. A ešte pridávam na drobno pokrájanú cibuľu. Bez cibule to nie je ono |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (15.2.2008, 22:12) |
dik za tip, Adi, uz som vyskusala rozne recepty, ale vzdy sme sa vratili k tym nasim, preto tam pisem "su recepty, ktore nemenime cely zivot" |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
M. B. (MaťaB) ID 21225 (15.2.2008, 20:43) |
Ja robim francuzske zemiaky zo surovych zemiakov.. ten isty postup.. zalievam ich so slahackovou smotanou + kyslou smotanou.. peciem zakryté s alobalom a su fantasticky šťavnaté..a je s tym menej roboty...skuste.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (upravené 15.2.2008, 22:43) |
dakujem tesim sa kazdemu dalsiemu tipu na obmenu receptu, bude dost na vyber pre vsetkych a o tom to tu ma byt, nie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (15.2.2008, 17:04) |
Tak, toto jedlo mozem kazdy den ...mnami mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Michaela U. (miu) ID 1384, mimibazar.sk/miu (15.2.2008, 20:59) |
tak to verim Sasi podobne ... a ine uz nechceme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |