Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 90 návštěvníkov)
Najlepšie piškótové cesto
[ recept č. 40449 zo dňa 4.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
6 vajec, 10 PL vlažnej vody, 10 PL kryštálového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva
POSTUP PRÍPRAVY
Už som skúšala rôzne druhy piškótových ciest, ale toto je naozaj najlepšie, vláčne, akurát vysoké, aj vydrží dlho jemné. Takže príprava je nasledovná : Oddelíme si žĺtka od bielkov. 6 žĺtkov si vymiešame s cukrom, pridáme vodu a nakoniec vareškou zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme vyšlahaný tuhý sneh z bielkov. Veľmi rýchle a jednoduché a cez leto ho používam skoro stále, dám si to na vymastený a múkou vysypaný plech a na to poukladám rôzne druhy ovocia a je to výborný osviežujúci koláč. Najlepší je s jahodami, alebo malinami. Mňam... |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Jana B. (janka2302) ID 18435 (19.5.2020, 12:44) |
vyskúšala som,výborná piškóta len sa tak zaprášilo.Robila som marhuľový. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petronela B. (nell_a) ID 330949 (21.12.2018, 13:13) |
Idem ho práve vyskúšať, zvýšil sa mi krém z medových koliesok.. ako dlho prosím vydrží cesto chutné? Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika U. (carolinnee) ID 19129 (5.12.2018, 13:13) |
Dakujem za recept. Je fakt skvele ! Vzdy ked idem piect tak moj muz zacne- Ze spravis to fantasticke cesto? :D  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana J. (ZuzanaJurenková) ID 42817 (16.8.2015, 21:21) |
Práve som ho dorobila,úžasné ,iné už skúšať nebudem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katka M. (Makronka) ID 315088 (1.8.2015, 11:58) |
Prave som ho dorobila, bohuzial na tortu vobec neodporucam. Mozno dobry ako kolac, ale nezdvihol sa ani o milimeter za mna nie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marian T. (xseven) ID 92687 (1.11.2015, 21:46) |
ak ste dodrzali presne mozstva a postup, musela byt chybicka v peceni... mozno nebola rura vyhriata na 180 °C pred vlozenim, alebo sa pocas pecenia otvarala, po vlozeni kolaca do rury ju netreba otvarat minimalne 20 minut, najlepsie vobec |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera Š. (visi) ID 41265 (9.3.2014, 9:51) |
včera som vyskúšala váš recept na piškót,potrela som ho plnkou na trasený koláč a bol v momente ,banujem toho,že som ho upiekla len z polovičnej dávky ,ďakujem za recept-vynikajúci piškót  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (8.6.2014, 15:33) |
Nie ja začo, som rada, že sa podaril  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína M. (76katrin) ID 7296, mimibazar.sk/76katrin (23.2.2014, 11:06) |
taaaak a koláčik je v rúre, dúfam, že sa mi podarííííí ja ho potom potriem džemom a vyšľahám šľahačku a zmiešam so smotanou kyslou a vanilkovým cukrom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Renata T. (renka2611) ID 261066 (26.8.2013, 13:36) |
super kolačik ))) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka K. (ldtd) ID 206903 (11.6.2013, 12:29) |
výborný koláčik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |