. .. .. .. .. .. .
. .

Briam - pečená zelenina - RECEPT 40899

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 9887 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Briam - pečená zelenina


[ recept č. 40899 zo dňa  ]


Briam - pečená zelenina


POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčší baklažán, 2-3 cukety, 2-3 stredne veľké zemiaky, 2 papriky (aj rôzne farby), 2-3 zrelé paradajky, 1 červená cibuľa, cesnak, koreniny (soľ, korenie, oregano, rozmarín, čerstvá petržlenová vňať), konzerva lúpaných sekaných paradajok, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík gréckej mňamky na horúce letné dni.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Všetku zeleninu si nakrájame na kusy, cibuľu na hrubšie plátky, asi 5 strúčikov cesnaku ošúpeme, prepolíme a vložíme k zvyšnej zelenine. Približne (podľa vašej chuti) 3 strúčiky roztlačíme a tiež šupneme na zeleninu, ktorú poriadne osolíme, okoreníme (čerstvo) mletým korením, pridáme oregano, rozmarín (z každého asi po jednej PL), polejeme dobrým deci panenského olivového oleja (my máme radi veľa oleja) a pacneme tam ešte jednu konzervu lúpaných sekaných paradajok. Ja zvyknem celý plech ešte podliať troškou vody, ale ak sú paradajky dosť šťavnaté, netreba. Dá sa tak prípadne urobiť počas pečenia, ak zbadáte, že šťavy je málo.
Všetko spolu poriadne premiešame, najlepšie rukami. Takto vyzerá plech pripravený na pečenie. Z mojej skúsenosti je ho lepšie v prvých 2/3 pečenia zakryť alobalom, aby sa zeleninka poriadne udusila, najmä zemiaky. Na posledných 20-30 minút môžte plech odokryť. Takže....zakryť, šup do rúry na 175 - 180°C najprv asi na hodinu, potom odokryť a dopiecť ďalších asi 20 min. Udavám len približné minúty, riaďte sa vlastnými skúsenosťami s pečením vo vašej rúre.
Hotovo:) Už len posypať čerstvou petržlenovou vňaťou (ale ja to nemám rada :)). My to najradšej papáme s čerstvým pečivom, ja dokonca asi najviac s pitou. Pre zmenu môžte jedlo posypať nadrvenou fetou, ale výborné je aj takto.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Želatinovo tvarohový koláč s ovocím | Briam - pečená zelenina | Krstinová s kolískou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana P. (fanatička) ID 239890 (26.10.2015, 9:26)
Včera som robila megadávku a všetko sa zjedlo. je to fantastický recept, budem robiť častejšie. Ďakujem Jana :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Estera L. (saxinka) ID 14692 (26.8.2013, 8:34)
robievam to, je to perfekné
:-$
miesto zemiakov dávam sladký zemiak, skuste to , neolutujete :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.8.2013, 23:38)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina f. (tinamar) ID 26652 (25.8.2013, 21:49)
vyzera to vyborne. urcite vyskusam.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.6.2011, 20:57)
cesnak netreba šúpat,stačí dat taky nespuany a bude sladucký http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18647
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (22.6.2011, 19:10)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu