Lucia H. (Loulou) ID 9887 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Briam - pečená zelenina
[ recept č. 40899 zo dňa 22.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 väčší baklažán, 2-3 cukety, 2-3 stredne veľké zemiaky, 2 papriky (aj rôzne farby), 2-3 zrelé paradajky, 1 červená cibuľa, cesnak, koreniny (soľ, korenie, oregano, rozmarín, čerstvá petržlenová vňať), konzerva lúpaných sekaných paradajok, olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Receptík gréckej mňamky na horúce letné dni.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Všetku zeleninu si nakrájame na kusy, cibuľu na hrubšie plátky, asi 5 strúčikov cesnaku ošúpeme, prepolíme a vložíme k zvyšnej zelenine. Približne (podľa vašej chuti) 3 strúčiky roztlačíme a tiež šupneme na zeleninu, ktorú poriadne osolíme, okoreníme (čerstvo) mletým korením, pridáme oregano, rozmarín (z každého asi po jednej PL), polejeme dobrým deci panenského olivového oleja (my máme radi veľa oleja) a pacneme tam ešte jednu konzervu lúpaných sekaných paradajok. Ja zvyknem celý plech ešte podliať troškou vody, ale ak sú paradajky dosť šťavnaté, netreba. Dá sa tak prípadne urobiť počas pečenia, ak zbadáte, že šťavy je málo. |
|
Všetko spolu poriadne premiešame, najlepšie rukami. Takto vyzerá plech pripravený na pečenie. Z mojej skúsenosti je ho lepšie v prvých 2/3 pečenia zakryť alobalom, aby sa zeleninka poriadne udusila, najmä zemiaky. Na posledných 20-30 minút môžte plech odokryť. Takže....zakryť, šup do rúry na 175 - 180°C najprv asi na hodinu, potom odokryť a dopiecť ďalších asi 20 min. Udavám len približné minúty, riaďte sa vlastnými skúsenosťami s pečením vo vašej rúre. |
|
Hotovo:) Už len posypať čerstvou petržlenovou vňaťou (ale ja to nemám rada :)). My to najradšej papáme s čerstvým pečivom, ja dokonca asi najviac s pitou. Pre zmenu môžte jedlo posypať nadrvenou fetou, ale výborné je aj takto. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Jana P. (fanatička) ID 239890 (26.10.2015, 9:26) |
Včera som robila megadávku a všetko sa zjedlo. je to fantastický recept, budem robiť častejšie. Ďakujem Jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Estera L. (saxinka) ID 14692 (26.8.2013, 8:34) |
robievam to, je to perfekné miesto zemiakov dávam sladký zemiak, skuste to , neolutujete |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| martina f. (tinamar) ID 26652 (25.8.2013, 21:49) |
vyzera to vyborne. urcite vyskusam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.6.2011, 20:57) |
cesnak netreba šúpat,stačí dat taky nespuany a bude sladucký http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18647 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |