Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)
Hriešne párky
[ recept č. 40997 zo dňa 26.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
165 ml mlieka, 30 g rozpustenej bravčovej masti, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička červeného grilovacieho korenia, 300 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1/2 lyžičky cukru. Okrem toho potrebujeme horčicu, anglickú slaninu, párky a vajíčko s troškou mlieka na potretie.
POSTUP PRÍPRAVY
Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C. Tento recept som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Nám veľmi chutili a recept zaraďujem medzi naše obľúbené. |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.4.2014, 11:13) |
Zuzi krásne si ich napiekla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (16.8.2011, 8:33) |
nieco podobne robim z listkoveho cesta posipane rascou na ranajky Ale take vonave bylinkove cesto musi byt ozaj fajneee Ked budem mat chvilu cas, tak urcite vyskusam. Mimochodom dakujem za pozdrav po maminke. A odpoved na otazku ci pecem: Najprv som maturovala popri tom pracoval v Ba, cize som nemal moc casu. Teraz cez leto iba pracujem v Ba, takze doma som akurat par hodin v sobotu co si poperem a som rad ze stihnem nacerpat rychle nejaku inspiraciu tu na MMB, supnut nejaky mnam kolac do truby a utekam zase do Ba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.8.2011, 19:31) |
Michal som rada, že si sa ozval, maminka vravela, že toho máš veľmi veľa a spomínala, že pečieš stále, len nestíhaš to dávať na MMB, musíš troška aj oddychovať - teraz keď máš prázdniny, už sa teším na tvoje receptíky a tie párky v tom cestíčku sú ozaj vynikajúce, vrelo ti ich odporúčam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia L. (Lucqaa) ID 108180 (28.7.2011, 10:03) |
Vyzeraju uzasne Chcem sa spýtat ci si z toho mlieka, cukru, a drozdia najprv urobim kvasok a tak to supnem do misy k tej muke? Aj ta rozpustená masť ide do cesta? Neskusali ste to niektora s olejom? chystam sa to cez vikend urobit, tak aby som mala vsetko pekne nachystane dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.8.2011, 9:26) |
Lucka až teraz čítam komentáre, preto odpovedám tak neskoro, ja robím kvások nasledovne: do misy nasypem múku, vyhĺbim vareškou jamku, dám trocha cukru, rozmrvím droždie a zalejem trochou vlažného mlieka. Keď kvások vzíde, tak pridám ostatné ingrediencie a vypracujem hladké nelepivé cesto, ktoré potom nechávam kysnúť. Olejom môžeš masť nahradiť, ale mám vyskúšané, že kde je písaná masť radšej ju treba použiť ako niečím nahradiť. Voľakedy sa len s masťou zarábali kysnuté cestá a boli výborné. A okrem toho ako tak pozorujem rôzne články, tak niekedy je tá masť zdravšia ako olej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | gabika p. (gabikapl) ID 27682 (22.7.2011, 23:53) |
Genialny receptik, už som ich robila po dva vikendy na raňajky. Oplatilo sa mi i skôr vstať, aby ich mali moji chlapi čerstvé. Naozaj sú výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.7.2011, 9:48) |
Gabika teší ma, že ste s receptom spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.7.2011, 9:48) |
Gabika teší ma, že ste s receptom spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.7.2011, 7:23) |
uuuzasny napad na lahke obcerstvenie po navrate z vonku takze zajtra  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.7.2011, 8:41) |
Tak už len verím, že ťa receptík nesklame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (19.7.2011, 17:55) |
Ivet,vyzerajú výborne Receptík už mám uložený  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.7.2011, 8:41) |
Siska ak vyskúšaš, tak určite neobanuješ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zunyl) ID 80575 (18.7.2011, 17:01) |
vyskúšala som a tieto chuťovky nemajú chybu... A samotné cesto je úžasné, najbližšie sa ho chystám niečím mňamkovým naplniť a upiecť. Inak žienky ktoré máte doma pekáreň na chlieb, skúste cesto urobiť v nej....je to pohodlné a bez starostí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.7.2011, 21:38) |
Zuzanka to som rada, že sa páčili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ludmila k. (lkubicova) ID 71396 (18.7.2011, 15:40) |
Cez víkend som ich urobila, ale len také malé cca 5 cm -ako také chuťovky. Všetkým chutilo a chválili. Ja by som ale nabudúce dala viac horčice, nie iba zľahla, aby ju tam bolo viac cítiť. Inak odporúčam určite budú mať úspech. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.7.2011, 21:37) |
Ľudmilka som rada, že chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (13.7.2011, 15:02) |
Vyzerajú perfektne a ešte lepšie musia chutiť . Len baby neviete poradiť z akej bezlepkovej múky by boli najlepšie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.7.2011, 21:37) |
Zuzanka ďakujem , s tou múkou ti ja veľmi neporadím |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.7.2011, 21:36) |
Zuzanka ďakujem , s tou múkou ti ja veľmi neporadím |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marta o. (atrami) ID 131924, mimibazar.sk/atrami (11.7.2011, 18:30) |
Vyzerajú super, určite vyskúšam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.7.2011, 14:48) |
Martuška ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (6.7.2011, 22:04) |
Ivetka, vyzerajú parádne a veru zvodné sú až, až Akú hmotnosť párkov si to žiada... ? ... len tak približne samozrejme. Príležitostne by som túto hriešnosť chcela spáchať vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.7.2011, 14:48) |
Kristínka, veru neviem aká to bola hmotnosť, kupovala som také malé detské párky, mohli byť veľkostne polovica z klasického párku, inak vrelo ti ich odporúčam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | viktória s. (torias) ID 206491 (6.7.2011, 21:40) |
Jejda, tie krásne vyzerajú také šamrolky Určite to je výborné A hriešne sú asi kvôli tej slanine ? či sú také zvodné, že sa nedá s ich papkaním prestať.... Taki sa nechám teda zviesť a tento týždeň ich urobím. Dík za receptuš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (2.7.2011, 20:39) |
Krasne vyzeraju,ale este lepsie musia chutit.Musim niekedy vyskusat. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.7.2011, 20:55) |
Helenka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (kardula) ID 98254 (1.7.2011, 19:40) |
Ivi super nápad ,,,dobrá chuťovka,,,pre deti ako stvorené skôr bez slaninky,,ale so šunkou omotané  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.7.2011, 20:51) |
Janka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (27.6.2011, 9:37) |
Ivi, hriešne dobre vyzerajúce ´šamrole´  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.6.2011, 10:13) |
veru sú to také mäskové šamrole  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (26.6.2011, 21:02) |
To je teda paradny receptííííík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.6.2011, 9:27) |
Mirka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |