Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Londýnske rezy
[ recept č. 4263 zo dňa 2.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
PRVE CESTO: 250g hladkej muky, 140g masla, 70g praskoveho cukru, 3-4 zltky, stipka soli,- potriet lekvarom , BIELKOVE CESTO: 4-5 bielkov, 200g praskoveho cukru, 100-150g mletych orechov, 1 PL struhanky
POSTUP PRÍPRAVY
Prve cesto vymiesit, vyvalkat, dat na plech a upiect do ruzova. Potriet lekvarom, dat bielkove cesto a vrch este pred pecenim poprasit pr. cukrom z tych 200g.Vychladnute pokrajat na uhladne kusky.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
upecene cesto potrieme za horuca lekvarom, najlepsie nejakym pikantnejsim... |
![]() |
potom na to rozotriet bielkove cesto-vymiesane bielky s cukrom, potom opatrne primiesat orechy a stuhanku (tu som prave nemala a ani nechybala) |
![]() |
poprasime cukrom a dame este piect, pri peceni sa na vrchu vytvoria pekne bublinky... |
![]() |
takto vyzera upeceny kolacik a je mnam, robila som ho po prvy krat a vydaril sa |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Rattus N. (gyroida) ID 260643 (2.12.2012, 23:53) |
Ehm...ja nemam orechy....co by sa stalo, keby som dala iba struhanku?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra P. (sassannka) ID 40566, mimibazar.sk/sassannka (24.4.2012, 10:05) |
Vyskúšané, chutili výborne Len plech zvolím nabudúce menší, alebo spravím dvojnásobnú dávku. Mne sa spravili priveľmi tenké a aj keď boli chuťovo skvelé, nevyzerali zrovna reprezentatívne Je to skvelý recept!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.5.2012, 17:51) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (23.11.2008, 20:23) |
Aj ja by som sa chcela opýtať, či sa pečie na plechu klasickej veľkosti a na koľkých stupňoch sa pečie. Možno by som ho upiekla na stuškovú, ak dostanem odpoveď včas. Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.11.2008, 20:54) |
Bibka, piekla som ho na klasickom plechu a vacsinou vsetko peciem na 180 stupnov v teplovzduske, ked je to moc tak uberiem na 160st., hadam som odpisala vcas tak nech sa dari, je vyborny a trvanlivy, niekto ho pecie aj ako vianocne pecivko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.11.2008, 19:56) |
tento vyborne vyzerajuci kolacik je na maly plech?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.11.2008, 20:51) |
Ahoj Lubka, je to na velky plech, klasicky, ja iny ani nemam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (4.3.2008, 15:10) |
celkom ma oslovil...myslim, ze ho urobim co najskor  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.3.2008, 19:25) |
som zvedava ako bude chutit u nas mal teda velky uspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana V. (kijara31) ID 22448 (4.3.2008, 13:46) |
je super, robievam ho často, receptík mám ešte od prababky, ona ho volala "Londony rúd"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.3.2008, 15:04) |
tiez zaujimavy nazov ale hlavne ze je mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | NINA R. (nina003) ID 366 (4.3.2008, 11:50) |
poznám sú vynikajúce dlho nevydržia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.3.2008, 15:02) |
ani u nas dlho nevydrzali inak by mali ze vraj dlho vydrzat v krabici  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (4.3.2008, 11:26) |
a preco sa volaju londynske ?v londyne by sa veru po nich zaprasilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.3.2008, 15:01) |
ja som ho zdedila aj s tym nazvom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (4.3.2008, 9:31) |
tak toto sa veeelmi podoba na moju Hnetenu pitvu, vyskusam urcite aj toto a posudim ktore lepsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.3.2008, 13:25) |
veruze sa velmi podoba pozerala som, asi aj ja vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.3.2008, 7:31) |
Vyzerá veľmi fajn, určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.3.2008, 8:55) |
Je fajny a nie narocny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |