
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Opekané kuracie kúsky v SKVELEJ marináde a s arašidovou omáčkou[ recept č. 42840 zo dňa 18.9.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY asi pol kg kuracích pŕs, olej, sezam na posypanie, kápia na zdobenie. Marináda: 6 PL rastlinného oleja, 4 PL sójovej omáčky, 4 PL limetkovej/citronovej šťavy, asi 2,5 cm kúsok čerstvého, očisteného a nakrájaného zázvora, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL čili omáčky, 1 malá červená čili paprička, očistená, zbavená semien, 2 PL nakrájaného čerstvého koriandra. Na arašidovú omáčku: 2 PL arašidového krému, 2 PL sojovej omáčky, 1 PL sezamového alebo rastlinného oleja, 2 mladé nakrájané cibuľky/por, 2 strúčiky cesnaku, 1-2 PL limetkovej/citronovej šťavy, 1PL hnedého cukru POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si marinádu. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra alebo menšej nádobky (ak používate ponorný mixér) a mixujeme až do hladka. Vylejte do plytnej nádobky a zatiaľ odložte. Potom si pripravíme arašidovú omáčku: Postupujeme podobne: do mixéra dáme všetky suroviny na arašidovú omáčku a mixujeme až do hladka. Ak je omáčka hustá, pridajte vodu a znovu mixujte (ja som pridala). Dajte do malej nádobky a odložte do chladničky. Kuracie maso nakrájajte na tenké prúžky, potom na asi 2 cm kúsky. Vložte ich do misy s marinádou, prikryte a nechajte marinovať asi 3-4 hodiny alebo cez noc. Potom na grilovacie špajdle napichnite zo tri kúsky mäska, posypte sezamom a opekajte na troche oleja na panvici asi 4-5 minút až do zlatohneda, pootáčajte. Servírujeme s arašidovou omáčkou a červenou kápiou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Pripravíme si marinádu. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra alebo menšej nádobky (ak používate ponorný mixér) a mixujeme až do hladka. Vylejte do plytnej nádobky a zatiaľ odložte. ![]() Potom si pripravíme arašidovú omáčku: Postupujeme podobne: do mixéra dáme všetky suroviny na arašidovú omáčku a mixujeme až do hladka. Ak je omáčka hustá, pridajte vodu a znovu mixujte (ja som pridala). ![]() Dajte do malej nádobky a odložte do chladničky. ![]() Kuracie maso nakrájajte na tenké prúžky, potom na asi 2 cm kúsky. Vložte ich do misy s marinádou, prikryte a nechajte marinovať asi 3-4 hodiny alebo cez noc. ![]() Potom na grilovacie špajdle napichnite zo tri kúsky mäska, posypte sezamom. ![]() opekajte na troche oleja na panvici asi 4-5 minút až do zlatohneda, pootáčajte. Servírujeme s arašidovou omáčkou a červenou kápiou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (19.9.2011, 15:09) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (18.9.2011, 21:56) |
Tiež ma včera tento recept v relácii "Okno do Azie" na paprike zaujal. Skúšala si aj tú omáčku? Vyzerá to fakt veľmi vábne ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (19.9.2011, 8:28) |
Nie, nepozerala som tú reláciu. Recept mám z kuchárky, ktorú som si priniesla so sebou z anglicka. Neviem teda, ako robili omáčku tam... ja hned pridám recept. no a tá marináda, v ktorej leží mäsko, tá je úplne skvelá ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |