kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
*♥*Baklažánová nátierka*♥*
[ recept č. 42932 zo dňa 24.9.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 baklažán, 1/2 malej cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 ks Syrokrému (50 g) alebo iného krémového syra, 1 PL kyslej smotany, 1 - 2 PL majonézy alebo tatárskej omáčky, soľ, mčk, olej, zopár lístkov bazalky, trocha kečupu
POSTUP PRÍPRAVY
1) Baklažán pokrájame na 0,5 cm kolieska, osolíme ich a necháme 30 minút "vypotiť". 2) Vzniknutú tekutinu poutierame servítkami a baklažány opekáme na oleji. 3) Opečené uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby odsala tuk. 4) Polovychladnuté vhodíme do mixéra, pridáme prelisovaný cesnak, syr, majonézu, smotanu, mčk a zmixujeme. 5) Nátierku ochutnáme, pridáme podľa chuti kečup i soľ a možno dať aj za lyžicu olivového oleja. Do hotovej nátierky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú bazalku ( ak máte jarnú cibuľku, použite tú aj s vňaťou ) 6) Podávame s pečivom alebo opečeným chlebom, doplníme buď čerstvými rajčinami, paprikou alebou zaváranou kápiou. |
 | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (24.8.2012, 14:04) |
je skvela vdaka za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.8.2012, 16:59) |
teším sa, tiež ďakujem, že si mi dôverovala a vyskúšala si  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea V. (andika77) ID 21597 (14.4.2012, 20:38) |
prosim, prosim, co je "mčk"?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.4.2012, 0:24) |
mčk = mleté čierne korenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (14.4.2012, 21:11) |
mleté čierne korenie-peper....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana I. (iada) ID 126542 (21.3.2012, 20:26) |
Dnes som vyskúšala túto variantu baklažánovej pomazánky - akurát som si baklažán upiekla v rúre - a je vynikajúca Ďakujem za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.3.2012, 20:51) |
Tiež ďakujem a som rada, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (23.10.2011, 9:52) |
vyskúšanéééé- je prudko jedláááá, mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.10.2011, 15:02) |
super teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2011, 17:47) |
aj my si ju niekedy podobne obmeníme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (24.9.2011, 15:23) |
vyskúšame, baklažán zbožňujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2011, 17:05) |
super, budem rada U nás baklažán fičí na všetky spôsoby. Táto nátierka sa hodí aj ako predjedlo, alebo ako studené pohostenie pre návštevu. Často som robila tak, že som baklažán najprv piekla v rúre, ale tento spôsob je rýchlejší a tiež dobrý Ak vyskúšate, daj vedieť, či ste boli spokojní  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (25.9.2011, 18:03) |
áno, aj ja ho pečiem v rúre apotom len olúpem, ale teraz sa budem držať tvojho receptu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |