Veronika H. (bonifac) ID 64036 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)
Tvarohový koláčik s ovocím a želatínou vol. 2
[ recept č. 43088 zo dňa 2.10.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
PIŠKÓTOVÉ CESTO: 8 vajec,8 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc horúcej vody, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa, 8 lyžíc polohrubej múky,1 balíček prášku do pečiva, na potretie marhuľový džem TVAROHOVÁ PLNKA: 500 g jemného tvarohu, 250 g masla, 3 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, citrónová kôra, ovocie- v tomto prípade mandarínky a kiwi ŽELATÍNOVÁ POLEVA: 2 balíčky Zlatého klasu, 2 balíčky nápoja v prášku (Tang, Pima,...), šťava z kompótu alebo voda
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Žĺtka vymiešame s cukrom, postupne pridáme horúcu vodu a olej. Pridáme kakao, múku s kypriacim práškom a poriadne zamiešame. Na záver opatrne vmiešame sneh z bielkov a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15-20 minút pri 160 stupňoch. |
![]() |
Upečenú piškótu necháme vychladiť a natrieme džemom |
![]() |
Plnku si pripravíme nasledovne: Tvaroh zmiešame so zmäknutým maslom a cukrom a pridáme citrónovú kôru. Vymiešame dohladka a pridáme želatínový stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu. Zamiešame a odložíme do chladničky. |
![]() |
Fotka stužovača. Ja som použila polovičnú dávku. |
![]() |
Na cesto potreté džemom rozotrieme vychladenú plnku a uhladíme. |
![]() |
Ovocie a suroviny na polevu |
![]() |
Na plnku poukladáme ovocie a koláč rozdelíme pomocou alobalu na dve časti aby sa nám želatíny nespojili. |
![]() |
zabudla som odfotiť prípravu tak použijem starú fotku
Polevu pripravíme tak že si uvaríme Zlatý klas v 4 dcl vody alebo kompótovej šťavy. Keď uvaríme hustý puding pridáme nápoj v prášku a zamiešame. Už ďalej nevaríme. |
![]() |
Koláč polejeme ešte teplou želatínou. Pracujeme čo najrýchlejšie pretože poleva rýchlo hustne. |
![]() |
Koláč polejeme aj druhou želatínou a odložíme do chladničky. Krájame a ochutnávame až po úplnom stuhnutí! DOBRÚ CHUŤ :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (2.10.2011, 19:41) |
Mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam A musí ísť do plnky maslo, keď tam ide stužovač? A tvaroh môže byť z vaničky nízkotučný? Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (3.10.2011, 16:39) |
pôvodne so robila len s maslom a tvarohom ale nie vždy do stuhlo podľa mojich predstáv tak už pridávam aj stužovač a je to dokonalé a môže byť akýkoľvek tvaroh..každý podľa vlastnej chuti a taktiež ak chcete menej kalorickú verziu kľudne maslo vynechajte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (4.10.2011, 7:11) |
Ďakujem pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (4.10.2011, 15:41) |
nie je za čo dúfam, že vám bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |