končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SÚŤAŽ |
Marcela D. (macazvk) ID 87957 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Varený dobošový krém-najlepší zo všetkých[ recept č. 43833 zo dňa 30.10.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 400 g maslo(nikdy nie margarín) 200 g práškový cukor 3,1/2 dl mlieko 5 dg kakao (kopcovitá pol.lyžica najlepšie Holanského kakaa) 1 balíček vanilkového cukru 3-4 žltky 70 g cukor 4 lyžice hladkej múky(zarovnané) POSTUP PRÍPRAVY Z odmeraného mlieka odložíme asi 1dl.Dáme doň žltky,cukor(tých 70g),vanilk.cukor,kakao,múku a dobre rozhabarkované vlejeme do ostatného mlieka,ktoré necháme zovrieť a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.Vychladíme ho.Počas chladnutia odporúčam častejšie premiešať mixérom,aby sa nerobili hrčky a zároveň aj rýchlejšie chladne. Cerstvé maslo vymiešame s cukrom do peny a za stáleho miešania postupne pridávame vychladnutú kakaovú hmotu. Dobre spolu vymiešať a plniť. Na formy podkova,srdce, kruh,vystačí táto jedna dávka.V prípade že potrebujem tortu aj zvonku zdobiť krémom, alebo má torta viac ako 3 pláty piškoty,odporúčam radšej pridať suroviny rozrátané na 600 g.masla. V prípade že my ostáva krém ked neodhadnem,ostane aj na dobošové rezy(Korpus si kupujem za 0,79€ v Bille). Prajem príjemné poečenie a ja sa idem tiež do toho zas pustiť:)) |
Eva F. (Liliuska) ID 232822 (20.6.2013, 15:25) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |