
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Čalamáda bez zavárania[ recept č. 43899 zo dňa 2.11.2011 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Kapusta, paprika, cibuľa, cukor, soľ, nakladač, ocot, borkén POSTUP PRÍPRAVY Takýto podobný recept som tu už videla tak to nebudem moc rozpisovať.... Tento recept robievala moja babka. Pekne sa všetko naloží do vaničky alebo vandlíkov. Nechá sa odstáť na noc. Pár krát to samozrejme celé premiešame. Potom na druhý deň to dáme do nádob. My to dávame do takých 3kg kýblikov. Takto to vydrží dlho. Je to super. Keď chcete tak si naložíte, kýblik znova zavriete a odložíte. Nám to vydrží aj rok... \\\\r\\\\nJe to najlepšia čalamáda :o) |
![]() | Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (9.10.2013, 14:31) |
vyskusame ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anka D. (fabianka) ID 53068 (3.11.2011, 11:00) |
pripajam sa k spokojnym konzumentom, mali sme navstevu a tiez si taku calamadu pochvalovali, mozem len odporocit ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 (3.11.2011, 13:27) |
Najlepšie na tom je že sa ušetrí kopa času. Žiadne poháre, viečka, zaváranie .... Takto len šup do kýblika a je pokoj ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera K. (ravot) ID 122672 (2.11.2011, 19:13) |
prosim Ta čo to je borkén,? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 (3.11.2011, 9:52) |
Borkén je taký prášok ( dvojsiričitan draselný - Na sírenie muštu a vína a pri nakladaní zeleniny ). Stojí to pár centov. Je to na to aby sa tá zelenina udržala ako čerstvá. A nepokazí sa. Postačia tam dve malé lyžičky. Nemusí to tam ísť keď sa čalamáda spotrebuje do pár mesiacov. Ja to tam pre istotu vždy dávam. Je to lepšie. S tým vydrží tá čalamáda aj rok ako čerstvá. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |