Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Marinované kuracie stehienka
[ recept č. 43984 zo dňa 6.11.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kuracie stehienka, 4 lyžice olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, 4 lyžice medu, 8 lyžíc sladkéj sójovej omáčky, 1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, mčk
POSTUP PRÍPRAVY
Receptík je z časopisu Dobré jedlo.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Stehienka si umyjeme, osušíme a trochu osolíme. |
![]() |
Z olivového oleja, prelisovaného cesnaku, medu, zo sójovej omáčky a z citrónovej šťavy si pripravíme marinádu. |
![]() |
Každé stehienko namočíme do marinády, uložíme do nádoby, nalejeme zvyšok marinády a nádobu uzatvoríme. Odložíme do chladu na noc. |
![]() |
Odložené stehienká preložíme do zapekacej misy, pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút, potom odokryjeme a pri teplote 220 stupňov dopečieme cca 15 minút. Podáme s ryžou a uhorkovým šalátom. Uhorkový šalát: uhorku nakrájame, posolíme, necháme stáť cca 10 minút a potom vytlačíme šťavu. Do bieleho jogurtu pridáme citrónovú šťavu podľa chuti, pretlačený cesnak, mčk, mletú rascu, mčk a kôpor. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (3.11.2012, 10:48) |
Veru aj dnes idem nalozit kuracie prsia,receptik je vyborny. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.11.2012, 11:34) |
Joj Helenka, si ma potešila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (9.11.2011, 20:54) |
stehienka vyzeraju vyborne,ale ja mam v chladnicke kuracie prsia,tak zajtra nalozim tie,urcite budu mnam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.11.2011, 16:52) |
Dúfam, že chutilo Helenka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Š. (suzihu) ID 57991, mimibazar.sk/suzihu (8.11.2011, 19:35) |
mňam toto musí byť super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (8.11.2011, 21:02) |
veru je Zuzka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Š. (suzihu) ID 57991, mimibazar.sk/suzihu (8.11.2011, 19:33) |
Mňam toto poznám, kačka s medom je tiež výborná.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |