Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Granko slimáky
[ recept č. 44271 zo dňa 18.11.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 1 biela sladká actívia-jogurt°°°+ voda na doplnenie do 200ml°°°50g masla /Hery/°°°1 PL oleja°°°1PL masti°°°5PL cukru°°°1 vanilkový cukor°°°1 PL vanilkového pudingu°°°1 PL citrónovej šťavy°°°trošku citrónovej kôry°°°400g hladkej múky°°°trošku soli°°°1/2 čerstvého /2ČL sušeného/ droždia. + granko, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor.
POSTUP PRÍPRAVY
recept je od Želky.. domacipekarny.cz :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Suroviny na cesto si dáme v správnom postupe /tekuté, sypké/ do pekárne, táto nám urobí krásne cesto... |
![]() |
cesto si rozvaľkáme na obdlžník /ospravedlňujem sa za fotky, bolo to fotené večer a niektoré nie a nie normálne odfotiť/. |
![]() |
trošku masla si rozpustíme - toľko aby vyšlo na pomastenie zvnútra, pred pečením aj po pečení. Cesto si potrieme troškou rozpusteného masla... |
![]() |
posypeme grankom, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a môžete aj škoricovým cukrom... |
![]() |
stočíme.... |
![]() |
.... a nakrájame na slimáky. |
![]() |
naukladáme do vymasteného pekáča, papier na pečenie som nedala /ani neviem prečo...ale nevadilo/ a necháme vykysnúť. |
![]() |
takto krásne nakysnuté slimáky potrieme znova maslom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180-190°C bohvie koľko... :-p....noo musíme sledovať :-). Zabudla som odstopovať. |
![]() |
upečené, voňavé, chutnééé... |
![]() |
aj si ich pocukrujeme :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Martina V. (mata7272) ID 33381 (27.5.2012, 16:09) |
slimáčiky sú v trúbe, s cestíčkom sa krásne pracovalo a všetkým nám už tečú slinky A ke´dže mi zostalo kakao s cukrom, večer sa hcystám na druhú dávku, lebo už teraz mi tu chodia decká ,,že to len toľko ich bude"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (28.5.2012, 9:10) |
Maťka, tak čo? Všetko ste spráskali???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika G. (mamina2O11) ID 87092 (27.5.2012, 10:05) |
Tento tecept som už spravila spoň 3 krát ,je bohovský , jemnučký ,perfektný ,chutný mňammmmmmmmmm , nikdy nezostane na druhý deň !!!! . Ja ho robím s obyčajným kakaom ,zmiešaným s kryštálovým cukrom a je bohovský . Ďakujem mamine rikinke , ktorá ho sem pridala !!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (28.5.2012, 9:09) |
Erika som veeeeelmi rada, že Vám chutil. Fakt chutná rýchlovečka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (23.11.2011, 23:10) |
vyzerajú výborne a ešte z pekárničky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.11.2011, 9:52) |
Mňám a ešte raz mňááám! ja zvyknem takú rýchlovku grankovú z lístkového cesta robiť, ale jasné, že kysnuté je kysnuté  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (19.11.2011, 17:33) |
Monika, ved cesto mi pripraví pekárnička a vaľkam tak ako lístkové. Mne aj z lístkového chutia, síce rozdiel v tom je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (20.11.2011, 10:01) |
Noo, brala som to z pozície, že ja mám pekárničku na miesenie len v podobe mojich rúk tak mi je pohodlnejšie mnohokrát vytiahnuť to lístkové ale kysnuté tiež u nás idú, takže  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (18.11.2011, 20:06) |
Tak túžim po tomto pečivku, ale z bezlepkovej múky mi kysnuté cesto nevychádza  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (18.11.2011, 23:48) |
hm... a to prečo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |