. .. .. .. .. .. .
. .

Moja prvá penová torta - RECEPT 4458

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 23282 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Moja prvá penová torta


[ recept č. 4458 zo dňa  ]


Moja prvá penová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

18 vajec2 kg jemného kryštálové cukru1 kakao /100g/1 palmarín2 malé maslámalá horká čokoláda /100g/100 g čokoláda na varenie /poleva/ + 1/2 Hery

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je najkrajšia, ale je prvá, musíme sa učiť

3x - 6bielkov odvážiť a dať raz toľko cukru /napr. 100g bielka, tak 200g cukru/ Každé vyšľahať zvlášť
Šlahať nad parou 6-8min, jedno bielko asi 1-2min. Sušiť v trúbe 40-50min na 120C

Žĺtka 18ks + 18 lyžíc kryštálového cukru - vyšľahať
Horkú čokoládu rozpustiť, nechať mierne vychladnúť a pridať do žĺtkov
Kakao+mlieko /podľa potreby/ zamiešať do žĺtkov
Všetko spolu miešať vareškou nad parou na hustejší puding /nie moc hustý, aby sa Vám neurobili hrudky/
Studenú plnku vyšľahať s maslom a s palmarínom
Plnku rozdeliť na 3časti, každý penový plát natrieť plnkou, na vrchný plát aj čokoláda na plnku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

bielka s cukrom vyšlaháme nad parov 3x
upečený korpus 3x
čokoládu /samotnú/ si rozpustíme v hrnci, necháme mierne vychladnúť
kakao si zmiešame s mliekom /od oka, musí to byť liate, ale nie moc/
žĺtka vyšlaháme s kryšt.cukrom
pridáme rozpustenú čokoládu
ešte pridáme vymiešanú kakaovú hmotu
Toto všetko spolu miešame s vareškou v hrnci nad parou, na taký hustejší puding, nie moc hustí, lebo sa spravia hrčky
Do vychladnutej zmesy pridáme maslo+palmarín
Plnku si rozdelíme na 3 časti a každý plát natrieme plnkou. Na vrch torty na plnku /ja som zabudla/ dáme rozpustenú čokoládu. Ozdobíme podľa predstavy


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vyprážané placky | Moja prvá penová torta | Maťkov koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.5.2012, 15:57)
*-) *-) *-)prvá???Super sa ti podarila (Y) (clamp) (Y) (clamp) J amám pred penovou rešpekt ,-)
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (15.3.2008, 19:18)
ja nad niečim podobným uvažujem, ale prečo tie bielka nad parou na 3krát? nezmestili sa do hrnca?? *-) *-) *-) a ešte niečo: nie je lepšie začať "nasucho" šľahať a došľahať nad parou?
ODPOVEDAŤ
lucia h. (3bitka) ID 69705 (1.12.2010, 9:52)
nie nieje dobré šlahat na sucho..tam ide o to aby sa ten cukor rozpustil....preto sa musí šlahat nad paru...
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (15.3.2008, 19:32)
Keď ich dáte piecť všetky naraz tak ano, ale jeden plát sa suší okolo 50min, a aj tie pláty budete mať rovnaké. Ja som nešľahala na sucho, ale keď si myslíte, že tá 1min. nad parou na to bielko nestačí, tak môžte. Ináč neviem poradiť. :-$ Ja som to robila podľa sestry, tá ju pečie už roky, ale už sa jej nechce 8o|
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu