Daniela H. (Češka) ID 23282 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Moja prvá penová torta
[ recept č. 4458 zo dňa 15.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
18 vajec2 kg jemného kryštálové cukru1 kakao /100g/1 palmarín2 malé maslámalá horká čokoláda /100g/100 g čokoláda na varenie /poleva/ + 1/2 Hery
POSTUP PRÍPRAVY
Nie je najkrajšia, ale je prvá, musíme sa učiť
3x - 6bielkov odvážiť a dať raz toľko cukru /napr. 100g bielka, tak 200g cukru/ Každé vyšľahať zvlášť Šlahať nad parou 6-8min, jedno bielko asi 1-2min. Sušiť v trúbe 40-50min na 120C
Žĺtka 18ks + 18 lyžíc kryštálového cukru - vyšľahať Horkú čokoládu rozpustiť, nechať mierne vychladnúť a pridať do žĺtkov Kakao+mlieko /podľa potreby/ zamiešať do žĺtkov Všetko spolu miešať vareškou nad parou na hustejší puding /nie moc hustý, aby sa Vám neurobili hrudky/ Studenú plnku vyšľahať s maslom a s palmarínom Plnku rozdeliť na 3časti, každý penový plát natrieť plnkou, na vrchný plát aj čokoláda na plnku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
bielka s cukrom vyšlaháme nad parov 3x |
|
upečený korpus 3x |
|
čokoládu /samotnú/ si rozpustíme v hrnci, necháme mierne vychladnúť |
|
kakao si zmiešame s mliekom /od oka, musí to byť liate, ale nie moc/ |
|
žĺtka vyšlaháme s kryšt.cukrom |
|
pridáme rozpustenú čokoládu |
|
ešte pridáme vymiešanú kakaovú hmotu |
|
Toto všetko spolu miešame s vareškou v hrnci nad parou, na taký hustejší puding, nie moc hustí, lebo sa spravia hrčky |
|
Do vychladnutej zmesy pridáme maslo+palmarín |
|
Plnku si rozdelíme na 3 časti a každý plát natrieme plnkou. Na vrch torty na plnku /ja som zabudla/ dáme rozpustenú čokoládu. Ozdobíme podľa predstavy |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.5.2012, 15:57) |
prvá???Super sa ti podarila J amám pred penovou rešpekt |
ODPOVEDAŤ |
| lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (15.3.2008, 19:18) |
ja nad niečim podobným uvažujem, ale prečo tie bielka nad parou na 3krát? nezmestili sa do hrnca?? a ešte niečo: nie je lepšie začať "nasucho" šľahať a došľahať nad parou? |
ODPOVEDAŤ |
| lucia h. (3bitka) ID 69705 (1.12.2010, 9:52) |
nie nieje dobré šlahat na sucho..tam ide o to aby sa ten cukor rozpustil....preto sa musí šlahat nad paru... |
ODPOVEDAŤ |
| | Daniela H. (Češka) ID 23282 (15.3.2008, 19:32) |
Keď ich dáte piecť všetky naraz tak ano, ale jeden plát sa suší okolo 50min, a aj tie pláty budete mať rovnaké. Ja som nešľahala na sucho, ale keď si myslíte, že tá 1min. nad parou na to bielko nestačí, tak môžte. Ináč neviem poradiť. Ja som to robila podľa sestry, tá ju pečie už roky, ale už sa jej nechce |
ODPOVEDAŤ |