Vierka S. (Viiierka) ID 560 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
Vynikajúca tarhoňa z rúry !
[ recept č. 44696 zo dňa 8.12.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Maminky rozhodla som sa, že tu dám tento recept na tarhoňu z rúry, ktorý som našla na nejakej českej stránke o varení. Mne sa tarhoňa nikdy klasicky v hrnci na plyne nepodarila, stále mi to buď z dola prihorelo ( a to aj napriek tomu, že mám kvalitné hrnce Tescoma s dvojitým dnom), alebo sa mi z toho spravil veľký zlepenec a klasicky varená ako cestovina nám nechutí, tak som skúsila tarhoňu urobiť presne podľa tohto receptiku, vyskúšajte, tarhoňa má výbornú chuť, rozsýpa sa, nelepí sa a príprava je totálne jednoduchá !!!
POSTUP PRÍPRAVY
Ingredience:
500 g tarhoně, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1,2 l vývaru
Postup:
V pekáčku zahřejeme olej a orestujeme na něm najemno pokrájenou cibuli dozlatova.Přisypeme tarhoňu a za stálého míchání opékáme až začne růžovět. Zalijeme horkým vývarem, přiklopíme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme dokud se nevsákne všechna tekutina a kuličky se dají pěkně oddělovat (cca 20 minut). Podáváme jako přílohu všude tam, kde se hodí těstoviny.
Ja ju ešte po vybratí z rúry premešiam a už nezakrytú necham dôjsť v rúre a pred podávaním opäť dôkladne premiešam....
Dobrú chuť ! |
 | ingrid k. (inulianka) ID 143374 (11.9.2013, 10:57) |
,,, ,,,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (5.2.2012, 21:56) |
nabuduce aj ja takto vyskusam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta R. (marta6297) ID 162997 (upravené 17.9.2016, 19:14) |
Ja robim tarhonu v jenskej mise, tiez v rure, dobre si ju oprazim, ale len na oleji bez cibule (cibulu davam pri priprave ryze), tak aby boli jednotlive zrnka tmavsie, venujem tomu hodnu chvilu, ak sa mi zda, ze by stacilo, zalejem vriacou vodou, pridam sol, CMK, mohla by byt aj vegetka-ja nedavam a vlozim do rury a pri teplote 180 stupnov necham robit. Neviem povedat minutaz, pretoze to robim uz od oka, ale po vytiahnuti z rury vidlickou premiesam, zakryjem vrchnakom a necham dojst same, uz nie v rure, vzdy je perfektna. Len ju kvalitne opiect na oleji, dat si zalezat ... a mnozstvo vody nech nie je dvojnasobne ako na ryzu, ale dat menej-povedala by som 1:1  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marta R. (marta6297) ID 162997 (17.9.2016, 19:14) |
... opravene, velka vdaka !!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (5.1.2012, 21:14) |
ani mne sa nejak nedarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.12.2011, 14:43) |
Ja robím tarhoňu rovnako, až na tú rúúru Normálka to nechám na horáku, pod hrncom je samozrejme liatinová platňa, ktorá musí byť dosť rozhorúčená, keď idem robiť ryžu či tarhoňu. No a obe robím rovnako. Orestujem cibuľu, na to dám tarhoňu (či ryžu) poopekám, zalejem vodou, pridám soľ, zakryjem a nechám tak... Po 5 - 7 minútach mrknem na to, zamiešam len tak vidličkou a pridám ešte trocha vody (asi tak deci alebo trocha menej). Celkovo to nechávam asi 12 minút. Potom to odstavím, hrniec zabalím do utierky, položím na lopárik a celé to dám pod paplón do postele. Môže to tam zostať aj do večera nič sa tomu nestane. Ak by ryža či tarhoňa zo sporáka nebola celkom mäkká, tak v tom zostatkovom teple pod paplónom "dôjde" a ak by bola mäkká, nerozvarí sa, len tam bude spinkať Nebudem predsa kvôli trochu ryže alebo tarhone míňať elektrinu v rúre... Toto funguje nabetón  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Vierka S. (Viiierka) ID 560 (8.12.2011, 21:20) |
Kristínka, ja tú plaňu nemám , ja obyčajnú ryžu, teda guľatozrnú robievam tiež klasika v hrnci, orestujem na oleji s cibuľkou, pridám vegetu a mletú rastu, po opražení zalejem teplou vodou, tak aby presahovala 1,5 cm nad ryžou, necham zovrieť a keď už buble stíším plyn na minimum (najmenší horák) a nechám dusiť presne 15 min. Potom vypnem a ešte necham dôjsť, s tým problém nemám, stále sa mi vydarí, ale tarhoňa, alebo slovenská ryža to bol zakaždým problém , výhodou tohto receptu je, že nemusíš tarhoňu sledovať, prípadne dolievať vodu, proste šupneš do rúry a máš pokoj, kým neprejde 20 minút , sama som rada, že som tento receptík našla , dnes som ju dokonca jedla len tak, samú, ani mäsko mi k nej nechýbalo ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.12.2011, 13:50) |
ja robievam tarhoňu v rúre stále aj ryžu...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Vierka S. (Viiierka) ID 560 (8.12.2011, 21:22) |
super recept, inak ju už ani robiť nebudem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (8.12.2011, 15:06) |
ja tiež aj ryžu a aj s výpekom z maska  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.12.2011, 13:39) |
šikovné...ja presne tak robievam v rúre ryžu..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |