Gabriela E. (gabika) ID 57 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Chlebík z domácej pekárničky
[ recept č. 4544 zo dňa 21.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
350 ml cmaru / zákys, biely jogurt, acidko /, 1 lyžička drvenej rasce, 2 lyžičky soli, 1-2 lyžice oleja, 1 lyžica octu, 200 g hladkej múky, 300 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia
POSTUP PRÍPRAVY
Na spodok nádoby nalejem cmar / ja ho vyberiem z chladničky skôr, aby mal izbovú teplotu /, vysypem preosiatu múku, do múky urobím malú jamku a nasypem droždie a zahrabem ho. Potom nasypem rascu, soľ, ocot a olej. Ja mám pekáreň Eta-Siesta, program nastavím na Klasik - veľkosť I., kôrka svetlá.
Po premiešaní, keď mi pekárnička zapípa na doplnenie semienok môžete prisypať slnečnicové semienka - prípadne ľubovoľne podľa chuti... Ja ešte pred pečením keď už je posledné kysnutie posypem aj vrch semienkami. Chlebík je vynikajúci, myslím, že aj dlho vydrží....ale neviem dobre posúdiť, nakoľko je hneď fuč :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
mňam |
![]() |
pohľad z vrchu |
![]() |
je super mekkučký |
![]() |
:-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Nina G. (shitanshah) ID 70486 (24.3.2009, 15:53) |
vyskúšam ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (24.3.2009, 15:52) |
Konečne mäkký chlieb, ktorý nie je hutný!!! Ďakujem za recept, je super!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana P. (zuzip) ID 26854 (11.3.2009, 15:27) |
tak, vyskúšali sme tento chlebík a myslím, že pri ňom aj ostanem . super!!! chutí nám! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (15.1.2009, 12:13) |
ja robievam podobný chlebik,ale špaldovej múky dávam len 150 gr a ostatné hladkú.Olej olivový a semiačka tekvicové. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |