Marcela K. (macaaa) ID 149502 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Segedínsky guláš za 25 minút v tlakovom hrnci
[ recept č. 46025 zo dňa 12.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové mäsko, cibuľa, olej, kapusta, červená paprika, soľ, peper, bujón,smotana a múka. a ešte trošku vody množstvo mäsa a kapusty ako kto má rád... ja teda veľa, lebo gulášik jeme minimálne 3 dni a chutí nám viac odstatý = to asi nieje spisovné ale chápeme sa nie?
POSTUP PRÍPRAVY
viď obrázkový postup
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
toto potrebujeme |
![]() |
rovno v tlakovom hrnci na oleji speníme cibuľu, čoskoro pridáme na kocky nakrájané mäso a obielime. |
![]() |
pridáme červenú papriku, peper a soľ a hneď potom aj podlejeme troškou vody, aby nám paprika nezhorkla. |
![]() |
hneď potom pridáme kapustu a dolejeme vody, aby bola kapusta "voľná". ešte pridáme bujón. |
![]() |
hrniec uzavrieme, na najväčšom plameni necháme natlakovať na najvyšší tlak (u mňa druhý červený prúžok), hneď stíšime plameň na najslabšie a stopneme si 8 minút. Medzitým si rozmiešame smotanu s múkou. hneď potom hrniec odtlakujeme rýchlo, tým, že hrniec dáme do dresu a na vrchnák pustíme prúd studenej vody.
Hrniec otvoríme, zapneme plyn a vlejeme do hrnca smotanu s múkou. premiešame, hrniec uzavrieme a počkáme kým nepočujeme že gulášik vrie. teda počuť že buble, vypneme plyn.. otvoríme hrniec |
![]() |
a hotovo
dobrú chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (7.5.2016, 20:16) |
Noooo dnes som v pracovnom zápale, keď so robila asi 100 vecí naraz, a bol v tom aj segedin..úplne domrvila svoj overený postup ja zvyknem mäso udusit samé a potom pridať kapustu a potom smotanu dnes som išla ako píla a cibuľa, mäso a šuch kapusta a mieeešaaaam potom reku čo teraz? Mäso bude tvrdé, kapusta rozvarena...tak hľadám a nájdem tento rcp bleskurychle, fajnove, mäso mäkké, kapusta nerozvarena Segedín už len takto a rovno to budem dávať do tlakáča nie ako dnes  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (21.5.2016, 20:09) |
no to ma velmi tesi.... a usetrime aj cas vsakze ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (efeosa1990) ID 283620 (26.8.2014, 20:22) |
Perfektný a fakt bol hotový za 25 minút  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (20.9.2014, 11:28) |
dakujem krasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mili J. (Vanilka32) ID 41686, mimibazar.sk/vanilka32 (29.3.2014, 10:43) |
moj prvy segedin rychly a chutny receptik, dakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (upravené 3.5.2014, 18:27) |
som rada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (15.9.2012, 21:00) |
výborný receptík, veľmi ďakujem..pravdupovediac, mala som pochybnosti , že 8 minút a ešte spolu s kapustou, ale naozaj sa to uvarilo. Robila som zo stehna..a je boží..a hlavne rýchly...super...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (23.9.2012, 14:28) |
super ZE? niet nad take objavy ako je tlakovy hrniec... len sa netreba bat skusat... dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (23.9.2012, 14:30) |
júúj, ja mám tlakáče 4, a varím v nich už 20 rokov, len som sa bála, že sa mäsko napr. spolu s kyslou kapustou neudusí. a tých 8 minút ma "odrovnalo".. super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (12.2.2012, 21:50) |
ja tiež robievam segedín len v tlakovom hrnci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Paola W. (Velcikova) ID 9522 (12.2.2012, 21:13) |
Segedín som ešte nikdy nerobila a tento vyzerá výýborne. Vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (12.2.2012, 21:40) |
drzim palce.... toto je najjednoduchsi sposob...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |