Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)
Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémom
[ recept č. 46149 zo dňa 18.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Korpus: 250ml acidofil.mlieka, 320g krystal. cukru, 350g polohr.muky, 2 CL sody bikarbony, 2 vajicka, 2PL kakaoveho prasku, 1,5 dl oleja. JAHODOVA VRSTVA: Mrazene alebo cerstve jahody, vanilkovy cukor, trosku zlateho klasu. TVAROHOVY KREM: 250 g jemneho tvarohu, 125g masla, 1/2 balicka zlateho klasu, asi 2dl mlieka, cukor podla chuti. + Cokoladova poleva na dokoncenie
POSTUP PRÍPRAVY
Torta pre kamarata na tridsiatku. Recept som si vyskladala a vyimprovizovala, ako sa mi pozdavalo a vysledok ma milo prekvapil :-) Za recept na korpus dakujem Katke T. (studiokatja) - vyborne, vlacne, pevne, take ako som si predstavovala.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
na korpus si zmiesame osobitne suche a mokre prisady. Mokru zmes vlejeme do suchej a vareskou vymiesame cesto. Upecieme vo vymastenej a mukou vysypanej forme (moja ma priemer 23cm). papier na pecenie som nedavala a korpus sa krasne oddelil od formy.
Vychladnuty korpus rozkrojime a pripravime si jahodovu vrstvu |
![]() |
jahody pokrajame na mensie kusky a dame do hrnca varit (mrazene urcite nepodlievame), pridame vanil. cukor podla chut a chvilu povarime. ked su jahody uvarene a zo stavy sa urobi hustejsia omacka, pridame v troske vody rozmiesany Zlaty klas (jahod som mala za 1 teglik od 400g masla a Zlateho klasu som dala 2 kopcovite lyzicky - vody naozaj len najnutnejsie mnozstvo). minutku povarime, zmes by mala byt stredne husta. Jahodovu "kasu" natrieme na korpus. Natierala som ju rovno za horuca, trosku som sa bala, ci sa prilis nevpije do cesta,ale zvlacnilo to korpus presne ako bolo treba :-) |
![]() |
Tvarohovy krem: Najprv si uvarime puding z polovice Zlateho klasu a 2dl mlieka. mozete pridat aj cukor, ako ste zvyknute. kasu nechame vychladnut. tvaroh a maslo nechame postat pri izbovej teplote, aby mali rovnaku teplotu a maslo bolo slahatelne.
Maslo si vyslahame s praskovym cukrom,prip.aj s vanilkovym (mnozstvo podla chut, ja som dala asi 1 hrst a zdalo sa mi to akurat, nepresladene), do vyslahaneho po lyziciach zaslahavame vychladnutu kasu zo Zlateho klasu. Nakoniec postupne zaslahame aj tvaroh. Pre sviezejsi krem odporucam pridat aj trosku citronovej kory. Krem natrieme na vychladnutu jahodovu vrstvu. (trosku si nechame na ozdobu a natretie vrchneho platu) |
![]() |
Prilozime vrchnym platom a ten jemne natrieme kremom. Vrch polejeme cokoladovou polevou (cokolada + cera + trosku masla alebo par kvapiek oleja). Ozdobime podla vlastnej fantazie. tortu nechame odstat v chlade aspon par hodin. |
![]() |
Foto na reze bohuzial nemam, nebolo casu odfotit na oslave,ale torta chutila a urcite ju budem robit zase :-)
pozn. trosku mi nakoniec praskla cokolada,lebo som mala tortu polozenu na tanieri hornou vypuklou stranou dole a ked som ju prelozila na rovnu podlozku, zachcelo sa jej narovnavat :-D |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
andrea k. (adka312) ID 241221 (7.1.2014, 16:28) |
No, sice som nenapisala aka bola torta minuly rok, ale idem ju robit tento rok znova bola super, kazdy si ju pochvaloval, tak sa mi zapacila... idem vsak spravit nieco ine - hlavu peppa pig uvidim ako sa podari |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.1.2014, 19:41) |
lepsie neskor ako nikdy a hlavne fakt, ze ju ides robit zase pre mna svedci o tom, ze sa musela naozaj vydarit. dakujem krasne za komentar  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Naďa H. (brblosko) ID 157312 (26.9.2013, 10:33) |
parádna už viem aku tortu upečiem malému na 3. narodeniny len asi iné ozdoby budu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.9.2013, 21:03) |
jej, Nadi, tesim sa,ze recept zaujal. jasne, ozdobit kazdy podla seba, ja na zdobenie vonkoncom nie som verim,ze ked vyskusas,budes spokojna a malemu uz vopred vsetko najlepsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mirka B. (Miruska 2) ID 32225 (18.6.2013, 12:26) |
Ahoj, chcela by so sa spýtať či je ten krém dosť tuhý, či by vydržal aj v poschodovej torte, alebo či sa nerozteká a môžem ho potiahnuť marcipánom? ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
andrea k. (adka312) ID 241221 (10.1.2013, 16:36) |
idem ju skusit upiect nemam acidofilne mlieko, tak som spravila iny korpus, tak uvidime ako to dopadne, zajtra ju naplnim a v sobotu budeme oslavovat dcerkine narodeniny, tak napisem aka bola  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.1.2013, 15:59) |
Adka, verim, ze budes spokojna. dcerke vsetko najlepsie a budem rada,ked napises,ako sa nakoniec vydarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (10.6.2012, 21:48) |
Je vynikajúca, robila som ju na oslavu menín mojej vnučky Karolínky a okrem mojej tortičky tam bola prinesená ešte jedna od skutočnej cukrárky. Tortu s ťažkým krémom nechcel veru nikto, zato po tejto sa len tak zaprášilo. Bola jedinečná, svieža a chutná. Vďaka za recept, pridávajte ďalšie receptíky. Tieto Vaše improvizácie sú perfektné a inšpirujú mnoho ďaších kuchárok, ako napr. mňa. Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.6.2012, 10:50) |
Janka, ani neviete ako ste ma svojim komentarom potesili Dakujem velmi krasne. Mam v zalohe este jednu prudko improvizovanu tortu,ktora vznikla pri priprave torty tejto velmi podobnej, no cakam na fotku v reze od oslavenkyne juj,dakujem este raz za pochvalu. pozdravujem rodinku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (27.4.2012, 18:37) |
Janíčku,dakujem za receptík,tortička je fantastická,mnam nevieme sa jej dojesť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2012, 19:48) |
jej, Marti, vyskusala si? tesim sa velmi, ze si spokojna, jooooooj,tak velmi sa tesim dakujem krasne za milu spravu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2012, 12:20) |
budem rada,Monika. a hlavne, ked sa podari a bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (14.3.2012, 16:07) |
och to je teda mnamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.3.2012, 19:01) |
dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (14.3.2012, 15:47) |
dobry napad s jahodkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera K. (ravot) ID 122672 (19.2.2012, 21:21) |
Jani chcem sa spýtať budem piecť vnučke poschodovú tortu zhánam aký korpus,lúbia taký štavnatý je tento taký štavnatejší? ako je asi vysoká,potrebujem vyššiu dík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 21:34) |
tento korpus je pevnejsi a hutnejsi ako klasicky piskotovy a kedze je tam kysle mlieko, je podla mna dost stavnaty. v podstate velmi podobny ako babovka z kysleho mlieka. co sa tyka vysky... tipujem, ze mohol mat tak 4-5cm, takze ked budete potrebovat vyssi, asi bude treba zvacsit davku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Viera K. (ravot) ID 122672 (20.2.2012, 19:47) |
dakujem za odpoved asi to najprv skúsim upiecť pre nás doma . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.2.2012, 22:32) |
tak to bude asi najistejsie. ja sa na seba vzdy zlostim,ze skusam novoty a improvizujem vzdy na poslednu chvilu, ale zakazdym to urobim zas a znova  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.2.2012, 21:10) |
Janík, tvoje recepríky sú super, viacero som skúšala a sú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 21:34) |
och, Ivanka, dakujem za taky kompliment. som rada, ze sme si sadli do rany, co sa chuti tyka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (19.2.2012, 19:28) |
je krásna. Určite aj chutná. Dávam plný počet...10 bodov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 20:41) |
dakujeeem, Zlatka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (19.2.2012, 19:24) |
Janíčku,tak teda musela byť ,tvaroh ,jahody mnam,určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 20:41) |
verim,ze bude chutit aspon tak ako nam, Martuska |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2012, 18:55) |
ahoj Janíčku , krásna tortička, nedá sa mi nereagovať fakt skvelé, musela chutiť fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 19:22) |
Matka, dakujem krasne. chutila velmi, tie jahody urobili vela. sice som trpla, co z toho bude,lebo ja sa nepolepsim a musim stale improvizovat a vymyslat, ale co uz, hlavne,ze sa podarilo. aj preto som tu vlozila recept, aby som si pamatala,lebo nabuduce by som si teda nespomenula, ako som ju robila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2012, 19:31) |
práve tie improvizácie sa mi veľmi páčia ... a píšem si všetko tiež- horšie je, že dosť často zabudnem kde som dala poznámky a najnovšie hľadám v PC aj 3 recepty, ktoré som aj nafotila - raz nájdem jedno, raz druhé -už len to dať dokopy - takže - zapisovanie - fotenie, zverejňovanie plne plne oceňujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.2.2012, 14:40) |
moja,ja to mam popisana po papierikoch, pozakladane po celej kuchyni (samozrejme,ze len suroviny, nazov nikdy a potom len spekulujem,co to asi tak mohlo byt ) nevadiii,ono sa to nejak vzdy da dokopy, ze?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.2.2012, 18:07) |
Janíček, super si to vymyslela ! Tiež mám rada takéto svieže torty, kamarát mal určite radosť!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 18:51) |
Darinka, dakujem, tesil sa velmi, necakal to, bolo prekvapko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 14:18) |
dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (19.2.2012, 11:56) |
krásna, verím že chutila super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 14:18) |
dakujem, Evi, bola vyborna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (19.2.2012, 10:23) |
Ďakujem za recept o týždeň upečiem synovi k narodeninám,hľadala som tu nejakú takúto tortu lebo deti nemajú radi krémové a táto prišla ako na zavolanie,jahody a tvaroh výborná kombinácia a vyzerá krásne tak ešte raz dík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 14:17) |
za malicko, Nadi, verim,ze bude chutit. keby si chcela krem este menej kremovy, urob len z tvarohu, masla a cukru, bez pudingu, i tak bude vyborny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |