Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)
Výborný obed z jedného hrnca, alebo "ministerské kurča" po mojom
[ recept č. 46171 zo dňa 19.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g zemiakov, 300 g ryža, kura (ja som dnes mala horné a vykostené stehná), cibuľa, hríby, paradajky, koreniny, olej, 7 dl vývaru
POSTUP PRÍPRAVY
Kamarátka Aliku mi už veľmi dlho chváli tzv. "ministerské kurča", tak som sa konečne nechala ukecať. Nechala som sa inšpirovať týmto receptom: http://www.nanicmama.sk/hlavne-jedla/ministerske-kurca, ale nakoľko neznášam jedlá s lečom (aj keď to letné lečo z čerstvých paradajok a paprík milujem) tak som zvolila trošku iné ingrediencie... ale výsledok za to veru stojí :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...pár hodín, resp. deň vopred si namarinujeme kura - ja som do marinády dala (začnem soľou v smere hodinových ručičiek:
soľ, mletú sladkú papriku, solčanku, čierne mleté korenie, adžigu a korenie bylinkové maslo - zo všetkého cca 1 kávovú lyžičku. |
![]() |
...pridáme cca 3 PL slnečnicového a 5 PL olivového oleja |
![]() |
...vymiešame marinádu |
![]() |
...mäso si v nej obalíme, resp. ju vmasírujeme do mäsa |
![]() |
...potom mäso v uzavretej nádobe odložíme do chladu - aspoň na 2 hodiny - ja som ho namarinovala deň vopred |
![]() |
...do jemne vymasteného pekáča si naukladáme na mesiačiky, kolieska alebo hranoly nakrájané zemiaky (Pôvodný recept hovorí o smažených hranolkách... ale naviac oleja sa mi tam nežiadalo a myslím, že to v konečnom dôsledku aj tak vo všetkej tej šťave zmäkne, tak som použila surové zemiaky.) |
![]() |
300 g ryže si dôkladne umyjeme a necháme stiecť |
![]() |
...surovú odkvapkanú ryžu navrstvíme na zemiaky, dochutíme soľou a solčankou |
![]() |
...na trochu masla alebo oleja si dáme podusiť cibuľu nakrájanú na pásiky |
![]() |
...pripravíme si ďalšie suroviny - u mňa šampiňóny, dubáky a paradajky (tu sa dá donemoty variovať - komu nevadí lečo, môže použiť lečo, prípadne nejakú mrazenú zeleninu, alebo koreňovú zeleninu, brokolicu, karfiol, kukuricu... možností je veľa) |
![]() |
...suroviny si nakrájame na menšie kúsky |
![]() |
...hríby šupneme k cibuli, dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a solčankou |
![]() |
...pridáme paradajky |
![]() |
...a už len necháme chvíločku (30 sekúnd) prehriať a navrstvíme túto zmes na zemiako-ryžu |
![]() |
...najvhodnejšie je použiť hotový vývar - ja som robila hovädzí (ale potom opatrne so soľou ak je vývar dochutený, aby ste jedlo nepresolili) |
![]() |
...potrebujeme cca 7 dl tekutiny na zaliatie |
![]() |
...takto nejak to vyzerá zaliate |
![]() |
...pre istotu som pekáč položila na ďalší, aby mi šťava nevytekala do rúry |
![]() |
...zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C cca 45-50 min (podľa typu rúry) |
![]() |
...po 45 minútach pekáč odokryjeme |
![]() |
...a necháme ešte do chrumkava dopiecť odokryté - 10 minút s ventilátorom - aby koža na kurčati bola chrumkavá... a je to. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zdena P. (Zrzkazz) ID 162742 (3.6.2012, 10:58) |
Evi, super recept, práve som dokončila obed a som nadšená. Výborné jedlo, je ho veľa - mám doma veľkých jedákov !! Daj ešte niečo obľúbené, vyskúšam. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.6.2012, 15:27) |
Zdenka, mám radosť, že Vám všetkým chutilo... Ďakujem za skvelú správu Prehrab sa mojimi receptami, možno tam ešte nájdeš niečo zaujímavé ...inak, mám doma pubertiaka - tiež veľkého jedáka, takže viem o čom píšeš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (31.5.2012, 12:35) |
Evka, ja kuriatko veľmi nemusím , ale po dopozeraní fotopostupu sa mi zbehli slinky, takže znova inšpirácia od teba . Vyskúšam a zreferujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.6.2012, 12:41) |
Sylvuška... je to naozaj jednoduché a rýchle jedlo... a môžeš pri ňom improvizovať koľko chceš, jednoducho pridáš tie suroviny, ktoré máš rada, ktoré Vám chutia. Budem sa tešiť na Tvoje dojmy po vyskúšaní  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (13.3.2012, 22:02) |
evicka, tesim sa, kedy ho vyskusam, uz aj ukladam, uuuuuuuzasneeeeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:26) |
Kikuška, som veľmi rada, že som Ti svojim pracovným postupom na tomto zaujímavom recepte prihrala trošku inšpirácie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alic F. (Fafka) ID 216710 (12.3.2012, 19:42) |
Chcem sa spýtať,kde zoženiem adžigu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:30) |
Ja jej hovorím adžiga... som si tak nejak zvykla, ale názov tohto korenia je ADŽIKA a dá sa zohnať napr. tu http://www.bioaktiv.sk/?module=azTec&id=506 Ja som ju svojho času kupovala na Miletičke, býval tam medzi zelovocarmi stánok s koreninami. Ale napríklad už som ju aj v Kauflande dostala. Držím palce, je naozaj výborná. Ja ju používam aj do kebabu (mám v receptoch).  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | eleonora s. (noricek) ID 199768 (11.3.2012, 21:14) |
kurča ide posledne?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:27) |
Kurča ide až na vrch... po odkrytí je dobré ho nechať trošku ochrumkavieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Barbora U. (Tobitedy) ID 19530, mimibazar.sk/Tobitedy (9.3.2012, 19:51) |
vyzerá to dobre ,zajtra spravím na obed .tá ryža sa tiež dobre spraví v tom pekáči a nie je tvrdá?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.3.2012, 18:06) |
Aj ryža sa v pohode spraví spolu so zemiakmi a mäskom, len treba dostatočne podliať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (27.2.2012, 7:16) |
genialny napad, absolutne skvele jedlo rychle, ziadny bordel v kuchyni, zeleninu som dala rovno cerstvu, koreniny ake spajza dala a dokonca neskutocne chvalila dakujeeeeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.3.2012, 20:03) |
Mám obrovskú radosť Dáška, že sa zadarilo, že jedlo chutilo a ani bordel v kuchyni si nenarobila Ďakujem za milý komentár  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2012, 18:57) |
Evička, tieto Tvoje úžasné nafotené postupy ... skladám obrovitánsku pochvalu a o chutnom receptíku nehovoriac - fantastické - vyskúšame Ďakujem za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:31) |
Martinka... kedysi na začiatku môjho fungovania na mimibazare si patrila medzi tie, ktorých recepty a fotopostupy boli inšpiráciou pre mňa, takže to ja opäť a zasa skladám poklonu Tebe Ďakujem za milé slová, od Teba vždy veľmi potešia. Budem rada, ak vyskúšate a bude Vám chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.2.2012, 18:12) |
oooo, už ste večerali? stihla by som ešte? krásne podrobne nafotený postup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:32) |
Ivanka... u nás vždy niečo zostane... ja totiž neviem variť v malom Ďakujem za pochvalu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.2.2012, 18:03) |
Evka, vieš, že aj ja mám tento recept už niekoľko rokov, ale ešte som ho nevyskúšala, ale ty si ma svojim úžasným posupom a fotkymi opäť navnadila, tak určite naň dôjde.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:36) |
Darinka, naozaj to stojí za pokus... keď už pre nič iné tak pre málo použitého riadu Ja sa zasa dlhšie chystám na bavorskú roštenku, na ktorú ma úžasným postupom "ukecala" Sylvuš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |